Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Transzparencia

A SEAT Csoport támogatja a vállalati compliance kultúrát, ezért kötelezi magát a hazai és nemzetközi törvényhozás betartására, illetve a cég és a Volkswagen Csoport belső szabályainak követésére.

Hisszük, hogy a transzparencia és a bizalom elengedhetetlenek a cég fennmaradásához és hosszú távú sikeréhez. A SEAT Csoport biztosítja minden munkavállalója, üzleti partnere és bármely érdekelt harmadik fél számára korrupcióellenes irányelveit (angol/német verzió) és visszaélés esetén az alábbi e-mail címet:

TRANSPARENCIA(kwfat)SEAT(kwfdot)ES

A fenti e-mail fiókot a SEAT Csoport vizsgálati irodája kezeli, amely közvetlenül a compliance részlegnek tesz jelentést. Segítségével bárki kommunikálhatja, ha korrupciós tevékenységet vagy más szabálytalanságot, jogsértést, vagy jogellenes magatartást észlel, melyek sértik a magatartási kódex elveit és a SEAT Csoport belső szabályait.

A vizsgálati iroda (Analysis Office) ellenőrzi a kapott panaszok valóságalapját, és amennyiben megalapozottak, továbbítja őket az illetékes vizsgálóbizottságnak, amely megindítja a hivatalos vizsgálatot.

Visszaélés esetén a SEAT Csoport a következő elveket tartja szem előtt: méltányosság, ártatlanság vélelme, arányosság, és az informátorok abszolút védelme.

A beérkező információkat minden esetben szigorúan bizalmasan kezelik.

A rendszer működésével kapcsolatos további információk az alábbi számon érhetőek el: +34 900 103 220.

 

Adatvédelmi szabályok

Tájékoztatjuk, hogy az Ön személyes adatait rögzítik egy a cég tulajdonát képező fájlba, annak érdekében, hogyha valaki visszaélésre hivatkozik, a bejelentések kezelhetőek legyenek. Továbbá ügyintézés és panaszfelvétel céljából továbbítják a Volkswagen AG részére.

A rögzített adatokra vonatkozó hozzáférési, helyesbítési, visszavonási, és tiltakozási jogait természetesen mindig gyakorolhatja. Írásbeli kérelmét küldje el az alábbi címre: Autovía A-2, Km. 585, 08760, Martorell, Barcelona, vagy e-mail címre: transparencia(kwfat)seat(kwfdot)es. A kérelemnek minden esetben tartalmaznia kell az Ön teljes nevét, a gyakorolni kívánt jog pontos megnevezését és a hivatalos személyazonosító okmánya, vagy egy azzal egyenértékű, azonosításra alkalmas irat másolatát.

 

Ombudsman

A korrupció nem egyszerűen gyarlóság, hanem kárt okoz az adott vállalkozásnak és annak munkatársainak. A Porsche Holding a korrupció elleni küzdelemnek és a korrupciót előidéző esetek feltárásának nagy jelentőséget tulajdonít. A Volkswagen AG nemzetközileg megszervezett és a konszern egészére kiterjedő ombudsman-rendszerrel a munkatársai és üzleti partnerei részére egy kellően védett fórumot hozott létre.

Független ombudsmanként neves ügyvédek állnak rendelkezésre. Bármely munkatárs és üzleti partner amennyiben korrupcióra utaló jeleket talál az ombudsmanhoz fordulhat. Az ombudsman minden bejelentést bizalmasan kezel és a bejelentő szigorúan anonim marad mivel az ombudsman az ügyvédi titoktartás kötelezettsége alatt áll.