Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

IMPRESSZUM

Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. 

1139 Budapest Fáy u. 27.
Tel.: 4515-100
Fax: 3501-500 
E-mail: eszrevetel(kwfat)porsche(kwfdot)hu

Minden jog fenntartva.

A szövegek, képek, grafikák, zene, animációk és videofilmek szerzői jog védelme alá esnek. Az oldal tartalmának másolása, kereskedelmi célú felhasználása, megváltoztatása tilos. A folyamatos termékfejlesztés következetes alkalmazásából eredően a SEAT fenntartja a jogot a műszaki tulajdonságok, színek, felszereltségek előzetes értesítés nélküli módosítására.

Az oldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, az árak megváltoztatásának jogát a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. fenntartja.

Oldalunkon más oldalakhoz kapcsolódó linkeket helyeztünk el. Néhány linkre nincs közvetlen befolyásunk, ezért ezúton nyomatékosan kijelentjük, hogy a linkek mögött álló oldalak tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
C 2001 Porsche Hungaria Kft.

A SEAT azonosítása

A spanyol SEAT vállalat az A2-es autópálya 585. kilométerénél, Martorellben található ( E-08760) Barcelona tartományban, Spanyolországban.

A szellemi tulajdon védelme

A szövegek, képek, hangok, animációk, videók és a weboldalon található egyéb tartalmak a SEAT vállalat vagy olyan harmadik fél tulajdonát képezik, amelyek licensz tulajdonosok, vagy a SEAT vállalattal szerződésben állnak. Minden, a weboldalon található SEAT modell logója, neve és formaterve a SEAT által bejegyzett védjegy. A weboldalon található tartalom részleges vagy teljes átvétele, másolása és bármilyen jellegű felhasználása kizárólag a SEAT írásos engedélyével lehetséges, kivéve ha ennek ellenkezőjét feltüntették, valamint ha a tartalom saját felhasználásra kerül úgy, hogy az nem sérti a SEAT, törvényben rögzített jogait.

A weboldalon feltüntetett információk és adatok olyan változatokra és modellekre is vonatkozhatnak, amelyeket nem forgalmaznak, mert azok prototípusok, teszt példányok, egyedi változatok, vagy régi modellek.

A technikai adatok, a fotók, és minden egyéb, modellhez kapcsolódó információ - külön figyelmeztetés nélkül - eltérhet a valóságtól, a SEAT folyamatos fejlesztési stratégiája miatt.

Adatvédelem

Itt szeretnénk tájékoztatni felhasználóinkat személyes adataik védelméről és azok felhasználásáról a weboldalon, a 15/1999-es alaptörvény figyelembe vételével, ami a személyes jogokat tárgyalja.

Felhívjuk figyelmét annak az automatizált file-nak a létezésére, amely a SEAT felelőségére tárolja azon adatokat, amelyeket a lent ismertetett formulán rendelkezésünkre bocsát.

Ezen adatokhoz Önnek törvény adta joga a hozzáférés, módosítás, és a törlés - ehhez a következő címre kell levelet küldenie a SEAT-nak:

Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.
1139 Budapest Fáy u. 27.

A következő címre email küldésével is érvényesítheti ezen jogait:
adatvedelem(kwfat)porsche(kwfdot)hu

Személyes adatainak tárolása

KONTAKT űrlap

A kontakt űrlapon megadott adatait a már említett fájl tárolja, a SEAT vállalat saját felelősségére, azzal a céllal, hogy kérdéseire választ adhassunk. Ezeket az információkat annak a helyi SEAT vezérképviseletnek küldjük, amelyik országot Ön előzetesen megjelölte. Így tudjuk felmerülő kérdéseit kielégítően megválaszolni, illetve a SEAT termékeit és szolgáltatásait felajánlani.

Legyen naprakész formula a SEAT microsite-okon

A SEAT microsite-okon belül a "Legyen naprakész" űrlapon megadott személyes adatokat a SEAT saját felelőségére a fent említett fájlban tárolja, azért, hogy megadott email címére mindig naprakész és exkluzív információkat küldhessünk modelljeinkről és szolgáltatásainkról. Ezeket az információkat továbbítjuk a helyi SEAT vezérképviseltnek, azért, hogy naprakész SEAT híreket kaphasson saját országából.

A regisztráció után egy emailt fog kapni. Ez a levél instrukciókat tartalmaz nevének eltávolításához, ha nem szeretné, hogy a helyi SEAT vezérképviselet tárolja adatait, illetve ha nem kíván kereskedelmi információkat kapni a SEAT-tól elektronikus formában.

"Küldje el ismerősének" űrlap a SEAT microsite-okon

A rendelkezésünkre bocsátott információk birtokában lehetősége van arra, hogy nevével személyes üzenetet küldjön egy címzettnek oldalunkról. Kérjük, vegye figyelembe, hogy mi csak az email elküldését tudjuk garantálni, azt nem, hogy a címzett valóban elolvassa az üzenetet.

Ezen felül - ha csak másként nem kívánja - a SEAT exkluzív és naprakész információkat továbbít email címére a modellekről, és a SEAT szolgáltatásairól. Ezt az email címet továbbítjuk az Ön lakhelyén illetékes SEAT vezérképviseltnek, azért hogy aktuális piaci információkkal is elláthassuk.

Miután elküldte a levelet barátjának ( Küldés gomb), egy visszajelző emailt fog kapni. Ez a levél tartalmazza azon teendőket is, amelyeket akkor kell tennie, ha nem kívánja, hogy nevét továbbítsuk a helyi SEAT vezérképviseletnek, illetve ha nem kíván kereskedelmi információkat kapni a SEAT-tól elektronikus formában.

Adatminőség

A különböző űrlapokon hibásan vagy hiányosan megadott adatok esetén előfordulhat, hogy nem tudunk Önnel kapcsolatba lépni. Reméljük, hogy Ön megbizonyosodik az elküldött információk és személyes adatok pontosságáról, valódiságáról, valamint, hogy hozzájárul annak a fent említett körülmények közötti felhasználásához.

Biztonsági ellenőrzések

Tájékoztatjuk arról, hogy minden szükséges technikai és egyéb biztonságot szolgáló mérést elvégeztünk, annak érdekében, hogy garantálni tudjuk személyes adataik védelmét, valamint, hogy azok ne kerülhessenek illetéktelenek birtokába.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Örömmel vesszük érdeklődését vállalatunk és az általunk forgalmazott márkák iránt. Számunkra nagyon fontos az Ön személyes adatainak védelme, ezért az alábbiakban részletesen tájékoztatjuk az általunk folytatott adatkezelésről. A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. (továbbiakban: Porsche Hungaria) a személyes adatok felhasználása és kezelése során szigorúan betartja a hatályos adatvédelmi rendelkezéseket. Személyes adatokat csak a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezelünk; a személyes és anonim adatok felhasználásának joga a vonatkozó európai uniós és magyar jog által megengedett mértékben megilleti a Porsche Hungaria-t, az Ön alább leírt jogainak a fenntartása mellett.

Ez az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató részletesen leírja az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogait, választási lehetőségeit, valamint a Porsche Hungaria adatvédelemmel kapcsolatos kötelességeit és intézkedéseit, illetve az adatkezeléssel kapcsolatos kötelességeit és jogait.

Amikor Ön kapcsolatba lép velünk, tudomásul veszi, hogy a kapcsolatfelvétel jellegéhez igazodóan bizonyos személyes adatait kezelni fogjuk a jelen tájékoztató szerint.

Amennyiben honlapunkat használja, felhívjuk a figyelmét, hogy ez az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató csak azokra a honlapokra és az azzal összefüggő aloldalakra vonatkozik, amelyeket a Porsche Hungaria üzemeltet, de nem vonatkozik harmadik felek által ellenőrzött és üzemeltetett honlapokra. A harmadik felek által ellenőrzött és üzemeltetett honlapok esetében, kérjük, ellenőrizze azok adatvédelmi nyilatkozatát, mivel ezek a honlapok nem tartoznak az ellenőrzésünk alá, és a Porsche Hungaria nem felelős azok tartalmáért és adatvédelmi intézkedéseiért.

Rövid összefoglaló

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az adatvédelemre és adatkezelésre vonatkozó gyakorlatunk lényegét. Az összefoglaló után találja a részletes tájékoztatást.

Személyes adatainak kezelése elkerülhetetlen, amennyiben a Porsche Hungaria-tól kíván gépjárművet vásárolni vagy szolgáltatásokat igénybe venni. Személyes adatai kezelése nélkül nem tudjuk Önt kiszolgálni. Ugyanakkor bizonyos célokra csak akkor használhatjuk fel az Ön adatait, ha ahhoz Ön kifejezetten hozzájárult. Ilyen felhasználás, például, a marketing célú felhasználás.

A Porsche Hungaria nagyrészt csak az Ön olyan adatait kezeli, amelyeket Ön adott meg a Porsche Hungaria-nak, vagy kisebb részben, amelyeket egy márkakereskedésünknek vagy márkaszervizünknek adott meg. Ez történhet a Porsche Hungaria-val való szerződéskötés során, lehetséges, hogy adatait valamelyik márkakereskedésünk juttatja el hozzánk, vagy olyan esetben, ha Ön hozzájárulását adta egy vagy több marketing célú adatkezeléshez.

Az egyes adatkezelési esetekben kezelt személyes adatokat, azok forrását, a kezelés célját, jogalapját és időtartamát a jelen tájékoztató végén táblázatban is összefoglaltuk.

Amennyiben Ön a hozzájárulásán alapuló adatkezelést már nem kívánja azt bármikor visszavonhatja a jelen tájékoztatóban leírt módokon. Önt ezen kívül is számos jog megilleti az adataival kapcsolatban, például, kérheti adatainak helyesbítését, az adatkezelés korlátozását, és akár még azt is, hogy a Porsche Hungaria más adatkezelőhöz továbbítsa az adatait.

A Porsche Hungaria nem továbbítja az Ön adatait az Európai Unión kívüli országokba, de bizonyos tevékenységekhez, például marketing akciók lebonyolításához, olyan partnereket vesz igénybe, akik számára feladataik elvégzéséhez szükséges az Ön adatainak átadása. Az ilyen adatfeldolgozók magatartásáért a Porsche Hungaria felelősséget vállal, és mindent megtesz azért, hogy az Ön adatai az adatfeldolgozó partnereknél is biztonságban legyenek. A jelen tájékoztató végén az adattovábbítások eseteit is egy táblázatban foglaltuk össze. Az egyes adatkezelési esetekben kezelt személyes adatokat, azok forrását, a kezelés célját, jogalapját és időtartamát a jelen tájékoztató végén táblázatban is összefoglaltuk.

I. Ki lesz az adatkezelő?

Az adatkezelő a Porsche Hungaria (adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 01527, továbbiakban: Adatkezelő), az Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen és Volkswagen Haszonjárművek márkák magyarországi vezérképviselete, a Das WeltAuto program hazai szervezője, továbbá ezen márkák hazai márkakereskedői és márkaszerviz hálózatának (továbbiakban: Hálózat) szervezője.

Elérhetőségeink a következők:
Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 27.
e-mail cím: adatvedelem(kwfat)porsche(kwfdot)hu
Adatkezelő kapcsolattartója: Drávecz Szilárd (telefon: +36 1 4515 159).

II. Milyen adatok minősülnek személyes adatnak és mit jelent az adatkezelés?

Személyes adat bármely adat vagy információ, amely alapján önállóan vagy más adatokkal, információkkal együtt közvetlenül vagy közvetve azonosítható egy konkrét személy.

Az Ön személyes adatai elsősorban a neve, lakcíme, születési helye és ideje, anyja neve, személyi okmányainak száma - ezek az ún. személyazonosító adatok. Ugyanakkor bármely más adat, amely a fenti adatok valamelyikével együtt, annak ismeretében alkalmas arra, hogy Önt azonosítsa, szintén személyes adatnak minősül. Ilyenek lehet például gépjárművének adatai is.

A személyes adatok közül vannak olyanok, amelyek különleges védettséget éveznek, például az egészségügyi adatok. Különleges személyes adatokat a Porsche Hungaria nem kezel.

Adatkezelésnek minősül a személyes adatokkal végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, tárolása, felhasználása, rendszerezése, továbbítása, módosítása, más adatokkal való összekapcsolása, törlése, megsemmisítése.

III. Hogyan védjük a személyes adatokat?

A Porsche Hungaria megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsa az adatok biztonságos, sérülésmentes kezelését azáltal, hogy védi az adatok titkosságát, integritását és elérhetőségét. E körben a titkosság azt jelenti, hogy csak azok a személyek férhetnek hozzá, akik a jelen tájékoztató alapján erre jogosultak. Az integritás azt jelenti, hogy a személyes adatoknak pontosnak és az adatkezelés céljára megfelelőnek kell lenniük. Az elérhetőség azt jelenti, hogy az erre jogosult felhasználók elérhetik az adatokat, ha erre szükségük van abból a célból, amelyre a felhatalmazásuk kiterjed.

A Porsche Hungaria az Ön adatainak védelme érdekében megfelelő műszaki és szervezési intézkedéseket foganatosított, amelyek az Ön adatait többek között az elvesztés, a manipulálás vagy a jogosulatlan hozzáférés ellen védik. A meghozott intézkedéseket rendszeresen ellenőrizzük, és a technika mindenkori állásának megfelelően folyamatosan aktualizáljuk. Amennyiben az Ön személyes adatainak védelme sérül, és ez előre láthatóan jelentős kockázatot eredményez az Ön jogai tekintetében, erről haladéktalanul, de lehetőleg 72 órán belül értesítjük.

A fenti elveket a Porsche Hungaria és adatfeldolgozói akként érvényesítik, hogy megfelelő hardveres és szoftveres alapú biztonsági intézkedéseket vezetnek be (beleértve a fizikai beléptető rendszereket, hozzáférési rendszereket, zárakat, riasztókat, tűzfalakat stb.). A Porsche Hungaria gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse.

Az adatok elektronikus és kézi rögzítése, nyilvántartása, és megőrzése a Porsche Hungaria valamint az esetleges adatfeldolgozó mindenkori, vonatkozó szabályzatainak megfelelően történik. Az irányadó szabályzatok tartalmazzák az adatokhoz való hozzáférés részletes előírásait.

A Porsche Hungaria folyamatosan ellenőrzi, karbantartja és frissíti az adatkezeléshez használt rendszereit, szoftvereit.

FONTOS! Kérem, ügyeljen arra, hogy az Önnek átadott vagy Önnel közölt felhasználói adatok és jelszavak biztonságos megőrzéséért és titoktartásáért Ön a felelős.

IV. Milyen adatokat gyűjtünk és kezelünk?

Személyes adatokat csak a mindenkor hatályos adatvédelmi rendelkezések szerint kezelünk. Amikor Ön kapcsolatba lép velünk, például, ajánlatot kér, gépjárművet vásárol vagy szolgáltatást vesz igénybe, levelezést folytat velünk vagy a honlapunkon egy formanyomtatványt adatokkal kitölt, azzal tudomásul veszi, hogy az adott kapcsolatfelvétel során az Ön által megadott adatokat a jelen tájékoztató VII. pontjában leírt célokból kezelni fogjuk.

Amikor Ön a honlapjainkat felkeresi, az ún. sütik (cookies) automatikusan gyűjtenek személyes adatokat. Erről részletesebben a jelen tájékoztató VIII. pontja szól.

V.Mennyi ideig kezeljük, tároljuk a személyes adatokat?

A Porsche Hungaria a személyes adatokat csak az adatkezelés céljának fennállása alatt, illetve addig kezeli, amíg arra valamely jogszabály kötelezi. Az adatkezelés céljának megvalósulásával egyidejűleg, vagy ha a jogszabályi kötelezettség megszűnik, illetve ha azt az érintett kéri, a vonatkozó személyes adatok törlésre vagy anonimizálásra kerülnek. A Porsche Hungaria fenntartja magának a jogot, hogy - a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatok kivételével - az adatkezelést megszüntesse, és az adatokat ennél korábbi időpontban is törölje, amennyiben az adatok kezelése már nem szükséges.

VI. Milyen harmadik személynek adjuk át a személyes adatokat?

A Porsche Hungaria nem továbbítja az Ön személyes adatait az Európai Unión kívüli országokba, valamint nem adja át a személyes adatokat harmadik személyeknek azok saját üzleti céljaira való felhasználásra (például, adatbányász vagy direkt marketing cégek). Ugyanakkor előfordulhat, hogy a Porsche Hungaria-nak különböző okokból továbbítani kell az Ön meghatározott adatait különböző hatóságoknak vagy más adatkezelőknek, illetve adatfeldolgozóknak.

VI.1. Hatóságoknak való átadás

A Porsche Hungaria jogszabályi kötelezettség vagy hatósági megkeresés alapján köteles lehet bizonyos adatokat átadni az arra jogosult hatóságoknak (például, a rendőrségnek). Adatvédelmi incidens esetén, azaz amikor az általunk kezelt adatok véletlenül vagy jogellenesen megsemmisülnek, elvesznek, megváltoznak, jogosulatlanul közlik őket harmadik személlyel, vagy jogosulatlanul hozzáfér valaki, bizonyos adatoknak az adatvédelmi hatóság részére történő átadása válhat szükségessé.

VI.2. Adatátadás a Hálózat tagjainak, a gyártó, a finanszírozók és a biztosítók számára

Amennyiben Ön az általunk forgalmazott új Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen vagy Volkswagen Haszongépjármű márkájú gépjárművel vagy a Das WeltAuto hálózatban értékesített gépjárművel kapcsolatban érdeklődik honlapjainkon, vagy ilyen gépjárművet vásárol partnereinktől, bizonyos szolgáltatások igénybevétele során az Ön adatait átadjuk a Hálózat Ön által kiválasztott tagjának, valamint szükség esetén (például a gyári jótállás érvényesítése során) a márka szerinti gyártó vállalatnak. Ebben az esetben a márkakereskedés/márkaszerviz, illetve a gyártó vállalat is az Ön adatainak kezelőjévé válik.

Amennyiben Ön részben vagy egészben banki vagy lízing finanszírozással kíván gépjárművet vásárolni, és ennek ügyintézését a Porsche Hungaria-n keresztül kezdeményezi, az ehhez szükséges adatait átadjuk az Ön által megjelölt finanszírozó banknak vagy lízingcégnek. Ebben az esetben az adott bank vagy lízingcég is az Ön adatainak kezelője lesz. Tájékoztatjuk, hogy ebben az esetben az adott bank vagy lízingcég adatkezeléséről a banktól, illetve lízingcégtől kaphat részletes tájékoztatást.

Amennyiben Ön a gépjárművásárláskor a Porsche Hungaria-n keresztül kívánja megkötni a gépjárműre vonatkozó biztosításokat, a Porsche Hungaria az Ön által választott biztosító megbízottjaként fog eljárni, és az Ön adatait a biztosítónak át fogja adni. Ebben az esetben az adott biztosító az Ön adatainak kezelője lesz. Tájékoztatjuk, hogy ebben az esetben a biztosító adatkezeléséről a biztosítótól kaphat részletes tájékoztatást.

Assistance szolgáltatás igénybevétele esetén vevőszolgálatunk az Ön Porsche Hungaria-hoz eljuttatott panaszait a panasz kezelése céljából továbbítja a Magyar Autóklubnak.

VI.3. Átadás adatfeldolgozóknak

A Porsche Hungaria a személyes adatok kezelése során szakmai partnereket, ún. adatfeldolgozókat vesz igénybe, amelyek a Porsche Hungaria megbízásából tevékenykednek.

Az adatfeldolgozó tevékenységét a megbízásnak és a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően köteles folytatni. Az érintettel szemben a Porsche Hungaria felel az adatfeldolgozó által okozott kárért.

Az adatfeldolgozó partnereket gondosan választottuk ki, akik megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel gondoskodnak arról, hogy az Ön adatainak a kezelése összhangban legyen az adatvédelmi előírásokkal, és az Ön jogainak a védelme biztosítva legyen. A partnerek az átadott személyes adatokat nem használhatják fel saját üzleti céljaikra, és az adatokat nem adhatják át harmadik felek részére.

Adatfeldolgozó igénybevételére, például, az ügyfél-elégedettség mérés során vagy marketing akciók lebonyolítása során (pl. call center, marketing ügynökség, Mobilitásgarancia szolgáltatások nyújtása) kerülhet sor.

VII. Milyen jogszabályi alapja és céljai vannak az adatkezelésünknek?

A személyes adatok kezelésére csak az Európai Parlament és a Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (EU) 2016/679 rendelete (általános adatvédelmi rendelet) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) szabályai szerint kerül sor,

(i)    a velünk megkötni szándékozott szerződés előkészítéséhez és teljesítéséhez kapcsolódóan (például, ha Ön ajánlatot kér vagy gépjárművet vásárol, illetve az általunk nyújtott egyes szolgáltatásokat igénybe veszi);

(ii)    amennyiben a Porsche Hungaria jogos érdeke azt megkívánja (például, szerződésből vagy szerződésen kívül keletkezett követelés, ügyfél-elégedettség mérés); vagy

(iii)    ha Ön az adatainak egy vagy több meghatározott célból és módon való kezeléséhez kifejezetten hozzájárult.

A fentieken túl jogszabály is kötelezheti a Porsche Hungaria-t bizonyos adatok kezelésére, illetve meghatározott ideig való megőrzésére.

A következő pontokban a különböző jogszabályi alapon folytatott adatkezelések eseteit, szabályait, célját és a kezelt adatok megőrzési idejét ismertetjük.

VII.1. A szerződés előkészítéséhez és teljesítéséhez kapcsolódó adatkezelések

VII.1.1. Ajánlatkérés, illetve általános érdeklődés termékekről vagy szolgáltatásokról

Amennyiben Ön bármilyen formában (telefonon, e-mailen, online formanyomtatvány kitöltésével, vagy személyesen) ajánlatot vagy felvilágosítást kér bármely általunk forgalmazott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, az ajánlat vagy felvilágosítás kérése során az Ön által megadott adatokat fogjuk kezelni.

Az adatkezelés célja az Ön megkeresésének, kérésének megválaszolása.

Az adatok megőrzésének időtartama: amennyiben más jellegű, hozzájáruláson alapuló adatkezeléshez Ön nem járult hozzá, az adatokat az ajánlatkérés vagy egyéb megkeresés kezeléséhez szükséges időtartamig, de legfeljebb 12 hónapig tároljuk.

VII.1.2. Gépjármű-vásárlás/jótállás és garancia

Amennyiben Ön gépjárművet vásárol nálunk vagy egyedi szerződés keretében gépjárművet kap használatra tőlünk, a gépjármű adásvételi szerződésben, illetve a használatot szabályozó szerződésben megadott adatait (név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve, személyi ig. száma, telefonszám, e-mail cím), valamint a megvásárolt/használt gépjármű adatait kezeljük.

Az adatkezelés célja az Önnel kötött szerződés teljesítése, és a számlázás.

Az adatok megőrzésének időtartama: amennyiben más jellegű, hozzájáruláson alapuló adatkezeléshez Ön nem járult hozzá, az adatokat az adásvételi/egyéb szerződés teljesítésének ideje alatt (ideértve a garancia szolgáltatások és a hibás teljesítés esetén Önt megillető jogok érvényesíthetőségének időtartamát), de legfeljebb 13 évig tároljuk.

Tájékoztatjuk, hogy a számlát és egyéb számviteli iratokat (az azokon szereplő adatokkal együtt) a mindenkori számviteli jogszabályok előírásainak megfelelően (jelenleg legfeljebb a számlakibocsátás üzleti évének utolsó napjától számított nyolcadik év végéig) kötelesek vagyunk megőrizni.

VII.1.3. Ügyfélpanaszok kezelése

Amennyiben Ön műszaki vevőszolgálatunkhoz fordul valamely panasszal, rögzítjük adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, gépjármű adatai). Amennyiben az Assistance szolgáltatással kapcsolatos panasza van, a panaszt és adatait továbbítjuk a Magyar Autóklubnak

Az adatkezelés célja a panasz kezelése.

Az adatok megőrzésének időtartama: a panasz kezeléséhez, illetve a panasszal kapcsolatosan keletkezett igényekből származó követelések elévülésének ideje.

VII.1.4. Gyári adatigazolás

Amennyiben Ön adatigazolási igénnyel (műszaki igazolás, környezetvédelmi besorolásról szóló igazolás, motor-átalakításhoz szükséges igazolás, CoC - megfelelőségi nyilatkozat) fordul a Porsche Hungaria-hoz, a Porsche Hungaria beszerzi a megfelelő gyártótól az igazolást. Ennek során műszaki vevőszolgálatunk rögzíti az Ön azonosító és elérhetőségi adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím), valamint személyi igazolvány számát, és a gépjárművére vonatkozó adatokat.

Az adatkezelés célja az adatigazolás beszerzése.

Az adatok megőrzésének időtartama: 10 év.

VII.2. Porsche Hungaria érdekmérlegelés útján megállapított jogos érdekén alapuló adatkezelések

Egyes esetekben az érintettek adatvédelemhez és személyes adataikhoz való joga és az adatkezelők jogos érdekei látszólag ütközhetnek. Ilyen esetekben az adatkezelők érdekmérlegelés útján juthatnak arra a következtetésre, hogy az adatkezelés a jogos érdekeik érvényesítése miatt szükséges. Ilyen esetben nem jogosult azonban az adatkezelő a jogos érdekén túlmenő vagy tömeges adatkezelésre.

Az érdekmérlegelés útján megállapított jogos érdek sokféle lehet, az alábbiakban tájékoztatást adunk a leggyakrabban előforduló ilyen adatkezelésekről.

VII.2.1. Visszahívási akciók

A visszahívási akciók során az érintett gépjármű alvázszáma alapján a Porsche Hungaria megkísérli azonosítani az érintett gépjármű tulajdonosait. Amennyiben Ön egy ilyen érintett gépjármű tulajdonosa, de adatai a Porsche Hungaria adatbázisaiban nem szerepelnek, a Porsche Hungaria a mindenkori illetékes hatóságtól (jelenleg a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Államtitkárságától) szerzi be az Ön adatait.

Az adatkezelés indoka a valamilyen biztonsági kockázattal érintett gépjármű azonosítása és visszahívása az Ön biztonsága érdekében.

Az adatok megőrzésének időtartama: a visszahívás okából fakadóan keletkezett igényekből származó követelések elévülésének ideje, de legfeljebb 10 év.

VII.2.2. Motorcsere

Motorcsere esetén az új motorba a régi motorszám kerül beütésre, amelyet a Porsche Hungaria jogszabály alapján köteles nyilvántartani, az Ön nevével és lakcímével együtt.

Az adatkezelés indoka jogszabályi kötelezettség.

Az adatok megőrzésének időtartama: 10 év.

VII.2.3. Ügyfél-elégedettség mérése

Az új autót vásárlókat időről időre megkereshetjük, hogy felmérjük mennyire voltak megelégedve a gépjárművükkel és szolgáltatásainkkal. Időről-időre ilyen céllal továbbíthatjuk adatait cégcsoportunkon belül a márka szerinti gyártónak, amely esetben a gyártó válik az Ön adatainak kezelőjévé.

Az adatkezelés indoka a gépjárművek és szolgáltatások folyamatos fejlesztése, az ügyféligények jobb felmérése.

Az adatok megőrzésének időtartama: a megkereséstől számított 12 hónap.

VII.2.4. Szerződésen kívüli károkozás

Amennyiben valaki a velünk megkötött szerződéseihez nem kapcsolódóan okoz kárt vállalatunk számára, például, egy tesztvezetés során az ő hibájából kár keletkezik a tesztvezetésre átvett gépjárműben, vállalatunk a kárral kapcsolatos igényérvényesítés során kezelni fogja a károkozó adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím).

Az adatkezelés indoka a jogos igény érvényesítése.

Az adatok megőrzésének időtartama: az igényérvényesítéshez szükséges idő, illetve a követelés elévülésének időtartama, vagy legfeljebb a káreseményről való tudomásszerzéstől számított öt év, attól függően, hogy melyik a hosszabb.

VII.2.5. Bírság továbbszámlázása, hatósági megkeresés

Amennyiben Ön bérbe vesz vagy tesztvezetésre átvesz egy gépjárművet, és azzal szabálysértést követ el vagy egyéb, pótdíj szankcióval járó szabályszegést követ el (pl. jegyváltás nélkül parkol), a kiszabott bírságot, díjat vagy pótdíjat továbbszámlázzuk Önnek. Ebben az esetben az ehhez szükséges, a bérleti szerződés megkötése, illetve a tesztvezetés során megadott adatait (név, lakcím) kezelni fogjuk. Ha pedig a gépjárművel olyan esemény történik, amely biztosítási káreseménynek minősülhet, úgy a kárbejelentőn megadott adatait kezelni valamint továbbítani fogjuk a biztosítónak.

Az adatkezelés indoka a jogos követelés érvényesítése.

Az adatok megőrzésének időtartama: az igényérvényesítéshez szükséges idő, illetve a követelés elévülésének időtartama (a kár bekövetkeztétől számított öt év), illetve a számlát és egyéb számviteli iratokat (az azokon szereplő adatokkal együtt) a mindenkori számviteli jogszabályok előírásainak megfelelően (jelenleg legfeljebb a számlakibocsátás üzleti évének utolsó napjától számított nyolcadik év végéig) kötelesek vagyunk megőrizni.

Amennyiben az Ön gépjármű használatával összefüggésben hatósági eljárás indul, és a hatóság ezzel kapcsolatban keresi meg a Porsche Hungaria-t, akkor a hatóság által igényelt adatokat (jellemzően név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve) a hatóságnak átadjuk.

VII.3. Kifejezett hozzájáruláson alapuló adatkezelések

A Porsche Hungaria az Ön személyes adatait (név, lakcím, születési hely és idő, telefonszám, e-mail cím) automatizált döntéshozatalhoz, illetve profilozáshoz, továbbá üzletszerzési céllal, így új termékajánlatok, akciók népszerűsítése, piackutatás, tesztvezetésre szóló felhívás, nyereményjáték és jótékonysági akciókba való bekapcsolódás céljából kezeli kizárólag abban a körben, amelyhez Ön az adatkezelési hozzájárulás kitöltése során hozzájárult.

A fentieken belül az adatkezelés célja az, hogy a Porsche Hungaria

a.)    az ügyféllel vagy játékossal szemben fennálló, szerződésen vagy jogszabályon alapuló jogait gyakorolja, kötelezettségeit teljesítse;

b.)    az ügyfelek és érdeklődők tekintetében biztosítsa és ellenőrizze a minőségi szabványoknak megfelelő, magas színvonalú kiszolgálást (különös tekintettel a garanciális ügyintézésre, a visszahívási akciókra, az inkognitó tesztekre és a CRM-programra);

c.)    a tesztvezetők adatait a megkereső hatóság (különösen a közúti szabálysértési eljárásban eljáró hatóság) részére továbbítsa;

d.)    az érintettek vonatkozásában piackutatást és közvetlen üzletszerzést (direkt marketing) végezzen elektronikus úton és más módon, tájékoztatókat és hírleveleket küldjön részükre az általuk kiválasztott módon;

e.)    az érintettek Porsche Hungaria-nál már nyilvántartott adatait folyamatosan aktualizálja a későbbi kapcsolatfelvételek alkalmával;

f.)    az érintettekkel folyamatos kapcsolatot tartson.

Az adatok megőrzésének időtartama: az üzletszerzési céllal kért és gyűjtött adatokat az adatkezelési hozzájárulás visszavonásáig tároljuk, kivéve, amennyiben az alábbiakban ettől eltérő megőrzési idő szerepel.

VII.3.1. Automatizált döntéshozatal és profilozás

A Porsche Hungaria az érintett kifejezett és előzetes hozzájárulása esetén az érintettről a Porsche Hungaria-nál rendelkezésre álló vagy más forrásból jogszerűen szerzett adatok alapján bizonyos célzott megkereséseket automatizált döntéshozatal útján és profilozás eredményeként küldhet. Az automatizált döntéshozatal előre meghatározott szempontok szerinti leválogatással történik, a korábbi adatok alapján meghatározható profilnak megfelelően. Ilyen adatok lehetnek többek között az érintett személyére (pl. nemére, életkorára, lakhelyére, foglalkozására, kedvteléseire) életkörülményeire (pl. családi állapotára és helyzetére, jövedelmi viszonyaira), felhasználási szokásaira vonatkozó adatok. A profilozás célja az érintett felhasználási szokásainak, preferenciáinak leginkább megfelelő ajánlatok kidolgozása.

Az érintett bármikor további információt kérhet a profilozás módjáról, különösen a figyelembe vett adatokról, az azokból levont következtetésekről, illetve az adatok forrásáról.

VII.3.2. Új termékajánlat, akciók, hírlevelek

Amennyiben az érintett hozzájárul a Porsche Hungaria adatkezeléséhez az új termékek, központi szerviz- és alkatrészakciók, hírlevelek, márkamagazinok stb. küldése céljából, a Porsche Hungaria érintett adatait e célra elkülönítetten kezeli addig, amíg az adatkezelési hozzájárulást az érintett vissza nem vonja.

VII.3.4. Piackutatás

A Porsche Hungaria külön és a közvetlen üzletszerzési céllal kezelt adatokkal össze nem kapcsolható listákon tartja nyilván azon érintettek személyes adatait, akik kizárólag érintett fogyasztói szokásainak megismerése érdekében történő kapcsolatfelvétel (piackutatás) céljából történő felhasználáshoz adták hozzájárulásukat. A Porsche Hungaria a piackutatás után haladéktalanul leválasztja az érintett név- és lakcímadatát a kutatás egyéb adatairól, és elkülönítetten, az érintett beazonosíthatóságát és a válaszaival történő összekapcsolását kizáró módon tárolja azokat. Az elkülönítéstől kizárólag az érintett kifejezett hozzájárulása esetén tekint el a Porsche Hungaria.

VII.3.5. Tesztvezetés

Tesztvezetésre jelentkezés esetén rögzítjük az Ön nevét, telefonszámát és e-mail címét, és ezeket az adatokat továbbítjuk az Ön által megjelölt márkakereskedésünkhöz.

Amennyiben Ön a Porsche Hungaria-tól vesz át gépjárművet tesztvezetésre, az Ön fenti adatain kívül, nyilvántartásba vesszük személyi igazolványa és jogosítványa számát, születési helyét és idejét, valamint anyja nevét. Ezekre az adatokra jogos érdekeink érvényesítése céljából is szükségünk van (a megőrzés indokáról és időtartamáról részletesen lásd a jelen tájékoztató VII.2.5. pontját).

VII.3.6. Nyereményjáték

Meghatározott nyereményjátékra való jelentkezés esetén a Porsche Hungaria a játékszabályzatban meghatározott személyes adatokat kezeli a sorsolás lebonyolítása és a nyeremények átadása céljából. Egyéb érvényes adatkezelési hozzájárulás hiányában a Porsche Hungaria a nyereményjáték lebonyolítását követően törli a játékosok adatait. A Porsche Hungaria a nyertesek adatait a nyereményekkel kapcsolatos esetleges igényérvényesítéssel kapcsolatos, illetve az adózással és a szerencsejátékok felügyeletével kapcsolatos jogszabályok szerinti kötelezettségek elévülési idején belül őrzi meg, ezt követően törli.

VII.3.7. Jótékonysági akciók

Az egyes jótékonysági akciók céljából egyedi módon gyűjtött és kezelt adatokat a Porsche Hungaria egyéb általános adatkezelési hozzájárulás hiányában a jótékonysági akció megvalósulását követően törli.

VIII. Mik azok a sütik és közösségi pluginek, és mire szolgálnak?

Weboldalaink automatikusan gyűjtenek adatokat ún. sütik (cookies) alkalmazása révén. A süti egy kis méretű szöveges fájl, amely internet beállításokat tárol. Szinte minden honlap alkalmazza ezt a technológiát.

Amikor először látogat el a weboldalra, a süti automatikusan letöltődik a keresőjéből. Ha legközelebb ugyanarról az eszközről lép be a weboldalra, a sütit - és a benne foglalt információt - vagy visszaküldi a rendszer annak a weboldalnak, amely létrehozta (ún. saját süti), vagy elküldi egy másik weboldalnak, amelyhez tartozik (ún. partner süti). Így a weboldal felismeri, hogy az adott oldalt ezzel a keresővel megnyitották, és egyes esetekben módosítja a megjelenített tartalmat.

A weboldalainkon használt sütikről bővebb információt talál az egyes weboldalakon elhelyezett linkeken.

IX. Ki jogosult megismerni az Ön általunk kezelt adatait?

A kezelt adatokat a Porsche Hungaria illetékes munkavállalói, valamint a jelen tájékoztatóban megjelölt adatfeldolgozók munkatársai jogosultak megismerni abban a körben, amelyben ez a feladataik ellátásához szükséges.

X. Melyek az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai?

Az érintett bármikor jogosult:

a.)    ájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről,

b.)    kérni személyes adatai helyesbítését,

c.)    kérni személyes adatai kezelésének korlátozását (visszavonni hozzájárulását egyes adatkezelésekhez vagy az igényelt kapcsolattartási formát megváltoztatni),

d.)    kérni személyes adatai törlését (teljes egészében visszavonni adatkezelési hozzájárulását),

e.)    kérni személyes adatai más adatkezelő személyhez való továbbítását (adathordozhatóság).

Az érintett a Porsche Hungaria kapcsolattartójához intézett, az adatvedelem(kwfat)porsche(kwfdot)hu, illetve a 1139 Budapest, Fáy u. 27. alatti postacímre küldött nyilatkozattal gyakorolhatja az előbbiekben felsorolt jogait.

Az érintett tájékoztatást kérhet a Porsche Hungaria-tól a személyes adatai kezeléséről. A Porsche Hungaria 30 napon belül, írásban válaszol. A tájékoztatás ingyenes, ha a kérelmező még nem nyújtott be a Porsche Hungaria-hoz azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet a folyó évben. Ellenkező esetben a tájékoztatás a felmerülő költségek megtérítése ellenében történik.

Az érintett kérelmezheti a Porsche Hungaria-nál az általa kezelt adatai helyesbítését, megjelölve a helyes adatokat. A Porsche Hungaria a helyesbítést elvégzi nyilvántartásaiban, és ennek megtörténtéről értesíti az érintettet.

Az érintett bármikor korlátozás és díjfizetési kötelezettség nélkül írásban részben vagy egészében visszavonhatja a már megadott adatkezelési hozzájárulását, indoklás nélkül. A Porsche Hungaria a hozzájárulás visszavonásáról történt értesítését követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, véglegesen törli nyilvántartásából a visszavonással érintett személyes adatokat, felhívja a törlésre az adatfeldolgozót és az esetleges adattovábbítással érintett személyeket, eleget tesz törvényes nyilvántartási kötelezettségének. Ez alól kivételt képeznek azok a személyes adatok, amelyeket a fentiek szerint a Porsche Hungaria a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából vagy érdekmérlegelés útján megállapított jogos érdekből további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelhet.

Az érintett írásban vagy más módon kérheti a Porsche Hungaria-tól, hogy a Porsche Hungaria által kezelt adatait az érintett által megjelölt harmadik fél adatkezelőhöz továbbítsa (adathordozhatóság). A Porsche Hungaria a kérelemtől számított 30 napon belül továbbítja az adatokat, a továbbított adatokat egyben nyilvántartásából törli, és erről az érintettet értesíti.

XI. Mit tegyen, ha panasza van?

Az érintett bármikor panasszal élhet az adatkezeléssel kapcsolatban a Porsche Hungaria adatvédelmi kapcsolattartójánál. Az Adatkezelő adatvédelmi kapcsolattartójának elérhetőségei az alábbiak: Drávecz Szilárd (email cím: adatvedelem(kwfat)porsche(kwfdot)hu, telefon: +36 1 4515 159). Az adatvédelmi kapcsolattartó a panasz beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja a hozzá érkezett panaszokat, szükség szerint intézkedik, és a kivizsgálás eredményéről és megtett intézkedésekről értesíti az érintettet.

Amennyiben az érintett nem ért egyet a Porsche Hungaria vizsgálatának eredményével, intézkedésével, vagy egyébként úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével összefüggésben jogsérelem éri, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefonszám: +36 (1) 391-1400; fax: +36 (1) 391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat(kwfat)naih(kwfdot)hu; web: http://naih.hu) vagy az illetékes bírósághoz fordulhat (ideértve az Ön lakóhelye szerint illetékes törvényszéket).

Minden esetben javasolt a panaszt vagy megkeresést közvetlenül a Porsche Hungaria-hoz elküldeni a fenti elérhetőségek valamelyikén, hogy a Porsche Hungaria az esetleges problémát mihamarabb orvosolhassa.

2018. május 18.

Porsche Hungaria Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Összefoglaló táblázat a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról és megőrzési idejéről
 • Formátum: PDF

Verzió: 2018/GDPR01

COOKIE TÁJÉKOZTATÓ

A honlapunk használata során az Ön magánszférájának a védelme különösen fontos számunkra. Ezért az alábbiakban részletes tájékoztatást adunk Önnek a személyes és nem személyes adatok gyűjtéséről. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes tájékoztatónk az alábbi linken olvasható: https://www.seat.hu/impresszum-es-adatvedelem

A személyes és anonim adatok használatára vonatkozó jog a törvény által megengedett mértékben illeti meg a Porsche Hungaria Kft., az érintettek alább leírt jogaitól függően.

Ez a honlap szoftvert alkalmaz a használat elemzésére. Ezen adatok kiértékelése révén értékes ismereteket lehet nyerni a felhasználók igényeiről. Ezek az ismeretek hozzájárulnak a szolgáltatás minőségének további javításához. Konkrétan minden egyes hozzáféréssel kapcsolatban az alábbi adatok kerülnek korlátlanul tárolásra:

 • a hozzáférést kezdeményező számítógép IP címe anonimizált formában
 • hozzáférés, illetve a kérés napja és időpontja
 • a felkeresett oldal, illetve fájl neve
 • hivatkozás az oldalra, ahonnan hozzáfértek ehhez az oldalhoz
 • a felhasználó által alkalmazott böngésző, beleértve a böngésző verzióját
 • a felhasználó által használt operációs rendszer

1. Mi a süti?

A süti egy kis méretű szöveges fájl, amely internet beállításokat tárol. Szinte minden honlap alkalmazza ezt a technológiát. A honlap első felkeresésekor az internet böngészője letölti. A honlap ugyanarról a végberendezésről történő következő hívásakor a sütit és a benne tárolt információkat visszaküldi vagy arra a honlapra, amely azt létrehozta (saját süti) vagy egy másik honlapra, amelyhez az tartozik (partner süti). Ezáltal felismeri a honlap, hogy ezzel a böngészővel egyszer már megtekintették, és bizonyos esetekben változtatja a megjelenített tartalmát.

Vannak rendkívül hasznos sütik, amelyek a már többször felkeresett honlapok ismételt megtekintésekor a felhasználói élményt javítani tudják. Amennyiben ugyanazt a végberendezést és ugyanazt a böngészőt használják mint korábban, a sütik emlékeznek pl. arra, hogy mit szeret, közlik, hogyan használ egy oldalt, és a személyes érdeklődési köréhez és igényeihez illesztik a kijelzett ajánlatokat. A legtöbb általunk használt süti a böngésző munkamenet után automatikusan ismét törlődik a merevlemezéről ("munkamenet sütik"). Ezenkívül használunk olyan sütiket is, amelyek a munkamenet után is a merevlemezen maradnak. Ez főként annak érdekében történik, hogy jobb legyen a felhasználói élmény a honlap következő megtekintésekor azáltal, hogy a honlap a személyes igényeihez illeszthető és ezáltal a betöltési idő optimalizálható.

2. Süti beállítások ezen a honlapon

2.1. Hozzájárulást nem igénylő sütik

A feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat látnak el, amelyek nélkül Ön ezt a honlapot nem tudná úgy használni, ahogyan szeretné. Ezeket a sütiket kizárólag mi alkalmazzuk és ezért hívják őket saját sütiknek. Ezeket csak az aktuális böngésző munkamenet során tároljuk az Ön számítógépén. Feltétlenül szükséges sütik: A bejelentkezési funkcióra van egy úgynevezett munkamenet sütink. E süti nélkül nem lehetséges a bejelentkezés és ezáltal nincsenek bejelentkezés utáni funkciók.

Ezenkívül az ilyen sütik biztosítják például oldalváltáskor adott esetben a váltást http-ről https-re, és ezáltal az adatátvitelre vonatkozó kiemelt biztonsági követelmények betartását. A feltétlenül szükséges sütik használatához nem szükséges hozzájárulás.

A feltétlenül szükséges sütiket nem lehet az oldal funkciójával kikapcsolni. Az alkalmazott böngészőben azonban bármikor kikapcsolhatók. Ehhez lásd az útmutatást alább.

2.2. Hozzájárulást igénylő saját sütik

Azok a sütik, amelyek a pusztán jogi meghatározás szerint nem feltétlenül szükségesek a honlap használatához, ennek ellenére fontos feladatokat végeznek. E sütik nélkül nem állnának rendelkezésre olyan funkciók, amelyek lehetővé teszik a kényelmes böngészést a honlapunkon, mint például az előre kitöltött űrlapok. A megtett beállítások, mint például a nyelv kiválasztása, nem tárolhatók és ezért minden oldalon ismét lekérdezik őket. Továbbá nincs lehetőség egyedi ajánlatokat adni az Ön számára.
Az alábbiakban található az alkalmazott saját sütik felsorolása részletesebb leírással:

 • Süti megnevezése: Automatikus bejelentkezési süti Feladat: A süti megjegyzi, hogy egy felhasználó már bejelentkezett-e. Tárolási időtartam: Munkamenet, illetve egyes adatok akár 2 évig (minden adat anonimizálva van)
 • Süti megnevezés: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com) Feladata: A Webtrekk szolgáltatás segítségével gyűjtünk be statisztikai adatokat web-kínálatunk használatáról. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy a webhelyet és ajánlatunkat tartósan javítsuk és optimalizáljuk, és ezért az Ön számára érdekesebben alakítsuk ki. Az adatok olyan paramétereket szolgáltatnak, mint pl. a látogatók száma, a kattintási viselkedés és a weboldalt használók átlagos aktív tartózkodásának időtartama egy oldalon; a cél az, hogy ezek kiértékelésével tovább javítsuk a webhelyet. Ugyanúgy a hivatkozási (Referrer-) URL-ek segítségével statisztikailag értékeljük azoknak a felhasználóknak a számát, akik a partner weboldalakról kerülnek a mi weboldalunkra; ennek célja annak kiderítésére, hogy a mi weboldalunkon melyik marketingkampány keltette fel az érdeklődést. Tárolási időtartam: 6 hónap inaktivitás után a süti törlődik. Amennyiben a felhasználó ezen az időszakon belül újabb látogatást tesz, további 6 hónappal meghosszabbodik a süti élettartama (az összes adat anonim, illetve anonimmá tett).
 • Süti megnevezése: Tealium (tealium.com/de/privacy/) Feladata: A Tealium iQ szolgáltatás segítségével kezeljük marketing eszközeinket. A Tealium ebben az esetben közvetítőként működik a webhely és partnereink között. Az adatok a Tealiumnak lesznek továbbküldve, és megfelelően közöljük a partnerrel. Tárolási időtartam: az adatokat nem tárolja, hanem kizárólag a partnernek küldi át.
 • Süti megnevezése: Visual Website Optimizer (vwo.com/knowledge/how-secure-is-vwo) Feladata: A VWO (vizuális webhely-optimalizáló) segítségével készítjük el a webhelyünk optimalizálását és továbbfejlesztését szolgáló felhasználói teszteket. A VWO ennek során a web-kínálatunk használatáról szerzett statisztikai adatokat elemzi. Ezen kívül az eszközt A/B teszteszközként is használjuk. Ennek során a megfelelő tesztváltozatokhoz hozzárendeljük azokat az adatokat, mint pl. a felhasználók száma, a kattintási viselkedés és a weboldal használóinak átlagos aktív tartózkodási időtartama. Tárolási időtartam: a kapcsolat idejére, illetve egyes adatok akár 10 évig is (az összes adat anonim, illetve anonimmá tett).
2.3. Hozzájárulást igénylő partner sütik

Ezen a honlapon harmadik felek tartalmai is integrálva vannak. Amennyiben Ön ehhez a honlap felkeresésekor hozzájárul, ezek a harmadik fél szolgáltatók elméletileg sütiket is beállíthatnak, amikor Ön a honlapot felkeresi és ezáltal például információkat kapnak arról, hogy Ön egyik honlapunkat megtekintette. Kérjük, keresse fel a harmadik fél szolgáltatók honlapjait, hogy további információkat kapjon arról, hogyan alkalmazzák azok a sütiket.

Alkalmazott partner sütik
 • Süti megnevezése: Google Inc. (support.google.com/adwords)
  Feladata: Ez a webhely Google AdWords-okat használ, a Google AdWords keretében pedig a Conversion Tracking és Remarketing Codes megoldásokat használja. Ennek során a Google AdWords egy sütit helyez el a Conversion Tracking számára, amennyiben Ön rákattint a Google által kapcsolt hirdetések egyikére. Ha webhelyünkön meghatározott oldalakat keres fel, akkor a Google is és mi is felismerhetjük, hogy Ön rákattintott a hirdetésre, és az adott helyre tovább is küldték. A Conversion Cookie-k segítségével megszerzett információk a Conversion Tracking-ot alkalmazó AdWords ügyfelek statisztika-készítésére szolgálnak. E statisztikák segítségével tudjuk meg azon felhasználók teljes számát, akik a Google által kapcsolt hirdetésre kattintottak és egy Conversion-Tracking kapcsolóval ellátott oldalt hívtak fel. A Google Remarketing funkciója segítségével elérjük azokat a felhasználókat, akik már felkeresték webhelyünket. Így reklámunkkal olyan célcsoportokat tudunk megjeleníteni, akik már érdeklődtek termékeink vagy szolgáltatásaink iránt. Tárolási időtartam: 30 nap (az összes adat anonim, illetve anonimizált).
 • Süti megnevezése: Facebook (www.facebook.com/policy.php)
  Feladata: A Facebook-Pixel segítségével lehet követni a felhasználó által definiált célcsoportokat és konverziós eseményeket. Így egy oldal számára több módosított eseményt lehet küldeni és a hivatkozás-URL segítségével további adatokat lehet megszerezni. Ezen belül lehet meghatározott cselekvési mintákat rögzíteni és elemezni, ami lehetővé teszi, hogy visszamenőleg részletesen következtessünk a reklám hatékonyságára és a megszólított felhasználói körre, így járulva hozzá a saját hirdetések optimalizálásához és vonzóbb kialakításához. Tárolási időtartam: az (ideiglenes) kapcsolati (session) sütik a kapcsolat befejezésekor lejárnak. A tartós (permanent) sütik hosszabb tárolási időtartamúak. (Az összes adat anonim, illetve anonimmá tett, ami azt jelenti, hogy mi nem látjuk az egyes felhasználók személyes adatait. Ezeket az adatokat azonban a Facebook tárolja és feldolgozza, amelyről ismereteink jelen állásának megfelelően tájékoztatjuk Önt. A Facebook ezeket az adatokat összekötheti az Ön Facebook felhasználói fiókjával és felhasználhatja saját reklámcéljaira, a Facebook adat-felhasználási irányelvének megfelelően. Ön megengedheti a Facebook, illetve annak partnerei számára a reklámok megjelenítését a Facebookon és azon kívül.)
 • Süti megnevezése: Adform (www.adform.com/site/privacy-policy/)
  Feladata: mi Adformot használunk marketing tevékenységünk értékeléséhez, a siker méréséhez és reklámműveleteink optimalizálásához. A süti egy reklámazonosítót tartalmaz, azonban nem tartalmaz olyan jellemzőt (pl. teljes IP címet, keresztnevet, vezetéknevet, címet, email-címet), melynek alapján Önt személyesen azonosítani lehetne. Mindazonáltal a reklámazonosító segítségével felismerjük, hogy Ön melyik reklámeszköz segítségével figyelt fel ránk. Tárolási időtartam: 60 nap (ahol az összes adat anonim, illetve anonimmá tett).
Alkalmazott követő szolgáltatások
 • Onsite Targeting
  A PULS 4 TV GmbH & Co KG webhelyein a fent megnevezett sütikkel (kapcsolati sütik és ideiglenes sütik) adatokat tárolnak a reklámajánlatok optimalizálásához. Így sem történik meg azonban a mindenkori személyes hozzárendelés. Mindössze a webhely optimalizálása érdekében gyűjtött adatokról van szó. Az adatok arra szolgálnak, hogy a mindenkori felhasználóra szabott reklámot/speciális ajánlatokat és szolgáltatásokat lehessen rendelkezésre bocsátani. Így az ügyfél számára a kínálat még vonzóbb és ügyfélbarátabb lehet. Csak így lehet felkínálni a mindenkori ügyfél érdekeire szabott reklámot/szolgáltatást. Az ügyfél így már csak a valóban érdekes reklámot kapja, nem pedig az általános reklámok széles spektrumát. Ettől eltekintve az ügyfél természetesen bármikor visszavonhatja reklámküldéssel kapcsolatos jóváhagyását.
 • Retargeting
  A ReTargeting igen hasonlóan működik az OnsiteTargeting-hez. A lényegi különbség, hogy Re-Targeting estén harmadik félnek számító vállalatok is bekapcsolódnak. A PULS 4 TV GmbH & Co KG szolgáltatása úgynevezett Re-Targeting szoftvert is használ. Ezzel a technológiával válik lehetővé, hogy a felhasználót a PULS 4 TV GmbH & Co KG egy partnerének webhelyén is meg lehessen szólítani egy reklámmal. Ezzel a felhasználónak a PULS 4 TV GmbH & Co KG szolgáltatási spektrumán is túlmenő, érdekeltség alapú reklámot lehet rendelkezésére bocsátani. Ehhez szükség esetén a fent megnevezett sütiket (kapcsolati sütik és ideiglenes sütik) használják, melyekkel az eddigi használati viselkedés kiolvasható, de ebben az esetben sem történik meg a személyekre vonatkozó adattárolás és továbbítás. A PULS 4 TV GmbH & Co KG partnerei sem kapnak semmilyen személyes felhasználói adatot. A reklám mindössze megjelenik a partner oldalain is anélkül, hogy az adatokkal (sütik, felhasználói viselkedés tárolása) összekapcsolnák egy meghatározott személy személyi adataival. Harmadik fél számára sem lehetséges a használat és viselkedés összekapcsolása az adott személlyel.

3. Közösségi pluginek

A Porsche Hungaria Kft. a www.seat.hu honlapon úgynevezett közösségi plugineket (továbbiakban vezérlők) alkalmaz olyan közösségi oldalakról, mint a Facebook, Twitter és Google+. Amikor a honlapunkat felkeresi, ezek a vezérlők alapállapotban kikapcsoltak, azaz az Ön közreműködése nélkül nem küldenek adatokat az adott közösségi hálózatokba. A vezérlőket akkor tudja használni, ha klikkeléssel aktiválja őket. A vezérlő addig marad aktív, amíg Ön ismét ki nem kapcsolja vagy a sütijét ki nem törli.

Az aktiválás után közvetlen kapcsolat létesül az adott közösségi hálózat szerverével. A vezérlő tartalma ezután a közösségi hálózatokból közvetlenül továbbításra kerül az Ön böngészőjére és onnan bekerül a honlapba. Egy vezérlő aktiválása után az adott közösségi hálózat már tudja gyűjteni az adatokat függetlenül attól, hogy Ön együttműködik-e a vezérlővel. Ha Ön be van jelentkezve egy közösségi hálózatba, az össze tudja kapcsolni az Ön felhasználói fiókjával azt, hogy Ön felkereste ezt az oldalt. Más honlapok felkeresését a közösségi hálózat nem tudja összekapcsolni mielőtt Ön ott nem aktiválja az adott vezérlőt. Ha Ön tag egy közösségi hálózatban és nem szeretné, hogy az a honlapunk Ön általi felkeresésekor az összegyűjtött adatokat az Ön tárolt tagsági adataival összekapcsolja, akkor a vezérlők aktiválása előtt az adott közösségi hálózatból ki kell jelentkeznie. A közösségi hálózatok által a vezérlőkkel gyűjtött adatok körére sajnos nincs befolyásunk. A közösségi hálózatok általi adatgyűjtés és a további adatkezelés és -használat célja és köre, valamint az Ön magánszférájának védelmét szolgáló ezzel kapcsolatos jogok és beállítási lehetőségek az adott közösségi hálózat adatvédelmi tájékoztatójában találhatók.

Facebook
Webhelyeinken a Facebook közösségi plugin-jei kerülnek alkalmazásra. E célból használjuk a Like gombot. Ennek során az Amerikai Egyesült Államok Facebook Inc. kínálatáról van szó (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Ha Ön valamelyik webhelyünket felkeresi, mely egy ilyen plugint tartalmaz, ez önmagában még nem létesít további összeköttetést ezzel a vállalattal. Ez csak akkor történik, ha kifejezetten beleegyezik, ami azt jelenti, hogy a feltett kérdésre a megfelelő gombra kattintva kell választ adni. Az adatgyűjtés célját és terjedelmét, valamint az adatok Facebook általi további feldolgozását és használatát, illetve az Ön magánszféra védelmére vonatkozó jogait és lehetőségeit meg lehet ismerni a Facebook adatvédelmi utasításából www.facebook.com/policy.php

Ha nem szeretné, hogy a Facebook a mi webes fellépésünk által gyűjtött adatokat hozzárendelje Facebook felhasználói fiókjához, akkor webhelyünk felkeresése előtt ki kell jelentkeznie a Facebookból. Ön a Facebook plugin betöltését saját böngészőjének Add-On-jaival is megakadályozhatja teljes mértékben, pl. egy "Facebook Blocker" letiltás segítségével.

Youtube
Webhelyünkön a Youtube közösségi plugin-jei is alkalmazásra kerülnek. E célra a webhely-kódba beágyazott videókat használunk. Ilyenkor az Amerikai Egyesült Államok Google Inc. vállalat kínálatáról van szó. Az adatgyűjtés célját és terjedelmét, illetve az adatok Youtube általi további feldolgozását és használatát, valamint az Ön magánszféra védelmére vonatkozó jogait és lehetőségeit a Google adatvédelmi utasításaiból ismerheti meg: www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Az elutasítás műszaki megvalósításához az Ön böngészőjében egy Opt-Out süti van bekapcsolva. Ez a süti kizárólag az Ön elutasításának megadására szolgál. Kérjük, ügyeljen arra, hogy egy Opt-Out süti technikai okokból csak arra a böngészőre használható, amelyről azt bekapcsolták. Ha a sütiket törli vagy egy másik böngészőt vagy más berendezést használ, akkor ezt az Opt-Out kijelentkezést ismét el kell végeznie.

4. Az Ön süti beállításai

Böngészője úgy is beállítható, hogy a sütik csak az Ön beleegyezésével hozhatók létre vagy utasíthatók el általánosan. Meg kell azonban jegyezni, hogy sütik nélkül a webhely egyes tartományai korlátozottan vagy egyáltalán nem használhatók. Önnek lehetősége van a sütik alkalmazásának irányítására és szükség esetén megakadályozására úgy, hogy a böngészőket a következő módon konfigurálja:

 

2018. május