ÜZLETI JELENTÉS

EGY SIKERES ÉV

A 2016-os év tanúja volt a SEAT Ateca bevezetésének, a SEAT folyamatos növekedésének és az innováció, a fenntarthatóság és a gépjármű-konnektivitás iránti egyre intenzívebb vállalati elköteleződésének.

CSAPATMUNKA

Egy közös siker

A SEAT első SUV-ja, az Ateca, a márka eddigi legambiciózusabb és legnagyobb globális kiterjedtséggel rendelkező projektje. A vállalat összes területe összefogott a közös cél elérése érekében: hogy létrehozzák és útjára indítsák a SEAT paletta legújabb sztárját.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A jövő ma kezdődik

A SEAT 2016-ban megszilárdította fenntarthatósági céljait egyesítő stratégiáját. Mindemellett a vállalat újból elnyerte a "Spanyolország legjobb munkáltatója" minősítést, tovább javítva a 2015-ös kiváló eredményeken.

A jövő gyára

A SEAT egy intelligens, digitalizált és koordinált gyár létrehozásán dolgozik, amely képes lesz alkalmazkodni a termelési szükségletekhez és folyamatokhoz, illetve kezelni a szükséges erőforrásokat és hatékonyabban irányítani a kommunikációt a vállalat különböző területei között.

BESZERZÉS

Optimális erőforrás-menedzsment

A beszerzési osztály 6770 millió eurót költött különböző termékek, áruk és szolgáltatások akvizíciójára. Ebből a gyártáshoz szükséges anyagok, pótalkatrészek, és tartozékok 80%-ot, az általános áruk és szolgáltatások pedig 20%-ot tettek ki.

ÉRTÉKESÍTÉS ÉS MARKETING

Az eddigi legnagyobb termékoffenzíva

A SEAT immár sorozatban negyedszerre növelte meg az évről-évre történő eladásait. A végső fogyasztók részére kiszállított autók száma összesen 408 703 db volt, ami 2,2%-os javulást jelent a 2015-ös értékekhez képest.

Technológiai előrelépések

A SEAT Technikai Központ (CTS) vezető szerepet tölt be a kutatás-fejlesztés és az innováció terén. Az ott dolgozó körülbelül 1000 mérnök, tervező és technikus együttes erővel keres új megoldásokat az elektromos hajtású modellek, a digitalizáció, az új mobilitási szolgáltatások és az "okos" autók területén.

EMBERI ERŐFORRÁSOK

A legjobb munkáltató

2016. június 20-án, egy 6 hónapos tárgyalási szakasz lezárását követően, az illetékesek aláírták a 19. kollektív munkaszerződést, amely 5 évig érvényes. Leginnovatívabb aspektusa az Ipar 4.0 bevezetése. Közös előrelépés.

KORMÁNYZATI ÉS INTÉZMÉNYI KAPCSOLATOK

Kormányzati és intézményi jelenlét

2016 során a SEAT intézményi tevékenységének fókuszában az állt, hogy kiemelje mind a márka Technikai Központját mind a Volkswagen Csoport befektetéseit Martorellben. Továbbá a vállalat nagy hangsúlyt fektetett a Barcelonához fűződő kapcsolata és város különleges értékeivel való azonosulás erősítésére.

Fenntartható növekedés

Az árbevétel immár 6. éve folyamatosan növekszik. 2016-ra rekordösszeget sikerült elérni: 8579,3 millió eurós értékkel, ami 3,2%-kal jobb a 2015-ös eredményeknél. A SEAT sikeresen tartja növekedési pályáját.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés