Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

11,9 százalékkal emelkedtek az eladások

Több, mint 200 000 kiszállítást teljesített a SEAT május végéig

06.15.2017

A SEAT továbbra is kétszámjegyű növekedésről számolhat be. Az év első öt hónapjában a spanyol autógyártó világszerte 201 300 autót adott át ügyfeleinek, amely 13,9 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva (2016. január - május: 176 700 darab). Május hónapban a SEAT összesen 42 600 kiszállítást teljesített, amely 11,9 százalékos bővülést jelent 2016. azonos hónapjához képest.


Wayne Griffiths, a SEAT marketing és értékesítés területéért felelős alelnöke kihangsúlyozta, hogy "a SEAT a 2017-es év első felét várakozáson felüli eredménnyel zárja. Egyike vagyunk azoknak a márkáknak, akik a legkomolyabb növekedést tudják felmutatni idén Európában. Az új Ibiza bemutatása további lendületet ad majd számunkra illetve ebben a hónapban mutatjuk be az új SEAT Arona modellünket is, amely a márka első kompakt crossover járműve. Ez az egyik legdinamikusabban növekvő szegmens, amelynek segítségével 80 százalékra nő a márka piaci lefedettsége."

A kiszállítások emelkedő tendenciája mögött az egyes országokban tapasztalt jelentős erősödés áll, amelyet a főbb piacok kimagasló teljesítménye koronázott meg. A januártól májusig tartó időszakot vizsgálva Spanyolország vezeti a kiszállítások listáját 44 100 autóval (+23,1 százalék), Németországban 10 százalékkal 38 700 darabra nőtt a kiszállított autók száma, míg az Egyesült Királyság piacán 20 százalékos bővüléssel 24 600 autót vehettek át tulajdonosaik (+20,9 százalék). Szintén a SEAT legdinamikusabban bővülő piacainak sorát bővíti Ausztria (7 800 darab; +23,7 százalék), Lengyelország (5 100 darab; +25,8 százalék) és Svájc (4 300 darab; +66,5 százalék). Ezen kívül a márka tovább növelte kiszállításait a különböző értékesítési csatornákon, így például ebben az időszakban adott át egy 42 Leon modellből álló flottát a Red Bull értékesítési hálózatának az Egyesült Királyságban.

A SEAT modellkínálata 2017. második félévében tovább bővül. Június 26-án a márka Barcelonában fedi fel új SEAT Arona modelljét. A márka első kompakt crossover modelljének piaci bevezetésére várhatóan az év végén kerül sor. A Leon és az Ibiza után ez lesz a harmadik, értékesítést támogató esemény 2017-ben. A SEAT jelenleg gőzerővel dolgozik az új Ibiza piaci bevezetésén, a modell várhatóan ebben a hónapban mutatkozik be a kereskedésekben. A SEAT történetének legnagyobb termékoffenzívája 2016-ban az Ateca színrelépésével kezdődött.