Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

#SEATseekingName

Több mint 10.000 spanyol helységnév pályázik a SEAT harmadik SUV modelljének nevére

06.23.2017

A június 1-jén indult #SEATseekingName projekt első része sikerrel zárult, hiszen 106 ország 13.332 lakosa csatlakozott a SEAT felhívásához, amely a 2018-ban érkező harmadik SUV modell nevét hivatott eldönteni. Az első szakasz tegnap zárult le és a seat.com/seekingname és a seat.es/buscanombre oldalakon összesen 10.131 spanyol helységnévre vonatkozó különböző javaslat érkezett.
 
Mióta a SEAT márciusban bejelentette új SUV modelljének érkezését, a márka már több, mint 500 javaslatot kapott új, akár hétüléses kivitelben is elérhető járművének a nevére, amelyek mind egy-egy spanyol helységnevet ajánlottak a márka figyelmébe. Az elvárások és az elért társadalmi hatás arra sarkallta a vállalatot, hogy változtasson a szokásos névadási folyamaton. Így vált lehetővé a márka rajongói számára Spanyolországban és világszerte, hogy kedvenc helységnevüket javasolják, majd pedig később megválasszák a győztest.


A SEAT elnöke, Luca de Meo elégedettségének adott hangot a projektet övező nagyszámú visszajelzés kapcsán: "Az elért eredmény igencsak felülmúlta minden várakozásunkat. Hiszen ez az együttműködést célzó indítvány nem csupán a márka követőinek körében váltott ki hatalmas érdeklődést, de rajtuk kívül is több ezer ember élt a lehetőséggel, hogy új SUV modellünk számára nevet javasoljon. Mindenkire számítunk szeptemberben, amikor majd a kedvencüket kell szavazatukkal támogatni."

Miután az első szakasz lezárult, elindul a javaslatok átnézésének és előválogatásának fázisa. A SEAT által szervezett fókuszcsoportokban azonban nem csupán a márka szakemberei és külsős ügynökségek, hanem különböző országokból származó ügyfelek is részt vesznek majd. Ezen kívül az egyes piacokon is végeznek vizsgálatokat, hogy kiválasszanak legalább három nevet, amelyre szavazhatnak majd szeptemberben. Ebben a szakaszban számos kritériumot kell figyelembe venni, így például azt, hogy a nevek egyeznek-e a márka által képviselt értékekkel és a jármű jellemzőivel illetve hogy a javasolt név a többi nyelvben is könnyen kiejthető legyen.


A SEAT a Frankfurti Nemzetközi Autószalont választotta a döntős nevek kihirdetésére. Mindenkinek, aki kedvenc jelöltjét szavazatával szeretné támogatni, szeptember 12. és 25. között lehetősége lesz rá. A legtöbb szavazatot kapott elnevezés lesz a győztes, amit a SEAT október 15-én hirdet majd ki.


A vállalat harmadik SUV modellje így csatlakozhat ahhoz a 13 modellhez, amelyek spanyol földrajzi nevek után kapták elnevezésüket. Ezt a hagyományt a SEAT 1982-ben a Ronda modellel indította útnak és egészen mostanáig, a jövő hétfőn, június 26-án bemutatkozó kompakt crossover Arona modellig követte ezt a szokást. A márka történetében azonban most először fordul elő, hogy egy modell nevéről nyilvános szavazást követően születik döntés.