Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az Ibiza, a Leon és az Ateca is ötcsillagos minősítést ért el

Az új SEAT Ibiza ötcsillagos minősítést ért el az Euro NCAP törésteszten

07.10.2017

A komoly referenciát jelentő Euro NCAP biztonsági teszteken a SEAT ismét demonstrálta, hogy minden modellje  rendkívül magas biztonsági szintet ért el. Most az MQB A0 platformon Barcelonában gyártott új SEAT Ibiza érte el az ötcsillagos értékelést és a lehető legmagasabb pontszámot. Ennek láttán, büszkén jelenthető ki, hogy a spanyol márka három pillére, az Ateca, a Leon és az Ibiza is a lehetséges legjobb eredményt érte el az Euro NCAP biztonsági teszteken. Ez az elismerés újabb adalékot jelent az autógyár történetének mindeddig legnagyobb termék offenzívájához, amely magába foglalja a megújított Leont, az új Ibizát és az Atecát, valamint a SEAT 2018-ban piacra kerülő nagy szabadidő autóját.

Érdemes felidézni azt, hogy a piacra kerülő gépkocsikat egyre gyakoribb tesztnek vetik alá, és ezek a tesztek egyre magasabb követelményeket állítanak a  gépkocsikkal szemben. Éppen ezen oknál fogva még értékesebb az ötcsillagos értékelés e nagy tekintélyű és független biztonsági teszteken. Ugyancsak érdemes megjegyezni: annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságának védelmét megbízhatóbb módón tudják tesztelni, a törésteszteken olyan gyermek-méretű bábukat alkalmaznak, amelyek a 6 és 10 év közötti gyermekeket utánozzák. Az oldalütközés hatásának tesztjei,  vagy a 75 fokos szögben történt ütközés tesztjei  szintén szigorúbbak lettek. További frontális ütközési hatást  tesztelnek a szilárd sorompóval történt ütközés során. Nőtt az ilyen tesztek során használt bábuk  változatainak száma, és azok alkati hűsége is nagyobb annak érdekében, hogy a teszt a legobjektívebb módon tükrözze a valós baleset körülményeit.

Az új SEAT Ibiza  kitűnő eredményeket ért el az Euro NCAP biztonsági teszteket együtt alkotó mindegyik rész-teszten, és különösen  kimagasló az eredménye a felnőtt utasok biztonsága terén, ahol 95 %-os eredményt ért el. A gyermekek és a gyalogosok védelme, illetve a biztonsági segédrendszerek terén elért eredmények ugyancsak figyelemre méltóak. A biztonsági segédrendszerek sorában különösen kiemelkedő helyet foglal el az önálló vészfékezési rendszer. Az ABS-szel és a menetstabilizálóval (ESC)l együttes radar technológiát alkalmazva  ez nem csupán  akkor lép működésbe, amikor  más gépjárművet érzékel, hanem akkor is, amikor gyalogos kerül a látótérbe. Mindezt figyelembe véve az autó biztonságosabban és a gyorsabban fékezhet.

Az európai törés teszt (NCAP) 2016 óta nem csupán az aktív biztonság, hanem a passzív biztonság területén is sokkal magasabb követelményeket támaszt. Ami ez utóbbit illeti, az új SEAT Ibiza előfeszítő és súlykorlátozó biztonsági övekkel  rendelkezik, és ezek nem csupán az első, hanem a hátsó üléseken is megtalálhatók. Ez számos előnyt jelent a gyermekek és a f elnőttek legnagyobb biztonsági kihívásainak megválaszolásában, miután a biztonsági  övfesztítők ütközés esetén csökkentik az öv lazaságát az utas mellkasán és a  medencéjénél, és ezáltal biztosítják a legjobb test-visszatartást a felnőttek és  a gyermekek esetében is. A gyermekülések rögzítői és a  felső rögzítő pontok a hátsó üléseken  széria felszereltségként  vannak jelen az új Ibizában, ugyanúgy, mint a harmadik fejtámla hátul, a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztető jelzés mindegyik ülésnél, valamint a hat légzsák. A követési távolságot automatikusan szabályozóval adaptív sebességszabályozó (AAC) és a közvetlen kapcsolású sebességváltóval (DSG) mellett a SEAT Ibizánál a Stop&Go rendszer is fékező és gyorsító funkcót láthet el az egyes forgalomban helyzetekben.

Az új SEAT Ibiza túlmegy a jelenlegi európai törésvizsgáló teszt (NCAP) követelményein, amikor  ugyancsak szériában kínálja a hegymenet asszisztens rendszert, ami visszacsúszást gátló funkciót jelent, az automatikus világítás-bekapcsolót, a másodlagos ütközésvédelmet, a  keréknyomását érzékelő rendszert és az állandó nappali világítást.