Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Több, mint 10 000 különböző beérkezett javaslat után

Kilenc név a SEAT új szabadidő autója név-választó programjának középdöntőjében

07.31.2017

 A #SEATseekingName projekt, a spanyol márka név választó programja kilenc olyan javaslatot eredményezett, amelyekkel nevet adhatnak a  márka 2018-ban  piacra kerülő  új szabadidő autójának. A 10 130 beérkezett javaslat közül kiválasztott kilenc helységnév Spanyolország teljes területét lefedi.

Íme a kilenc helységnév, amelyek mindegyikének esélye van bekerülni a szeptember 12-i döntőbe

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

A kilenc középdöntős javaslat sikeresen túljutott a SEAT által meghatározott három fordulón, ahol a vállalat szakértői, egy névadással valamint egy szellemi tulajdonnal foglalkozó ügynökség az alábbi kritériumok szerint szigorúan ellenőrizték a javaslatokat:

- a márka értékei és termékjellemzői: e szerint olyan neveket választottak, amelyek tükrözik a márka értékeit és a SEAT Atecát és az Aronát követő harmadik szabadidő autójának jellemzőit.

- nyelvészeti kritériumok: a név- javaslatokat gondos nyelvészeti ellenőrzésnek vetették alá annak érdekében, hogy a különböző nyelveken is könnyen kiejthetők legyenek és azokhoz pozitív tartalmak legyenek társíthatók. Ebben a szakaszban egy névadással foglalkozó ügynökség szakértői részt vettek az elemzésben.

- jogi kritériumok: végül, a javasolt nevek jogi érvényességét nemzetközi szinten is ellenőrizték annak érdekében, hogy elkerüljék a más márkák által már regisztrált és levédett neveket. Ekkor egy ipari és szellemi tulajdonnal foglalkozó szakértő is részt vett az utolsó szakasz munkájában.

Mostantól a SEAT főbb piacain fókusz csoportos teszteket végeznek a három továbbjutó név ebből a kilenc névből történő kiválasztására.

A projektre beérkezett nagyszámú javaslat kapcsán a SEAT elnöke, Luca de Meo elmondta, hogy "a számok önmagukért beszélnek, ezért nagyon örülünk a kezdeményezés eredményeinek. Ennek során 106 országból több, mint 130 000 személyt sikerült mozgósítani, és lehetővé vált a márka, valamint a spanyol és a nemzetközi társadalom összekapcsolása. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt.  Nagyon gyorsan közeleg az a pillanat, amikor majd mindenki megismerheti a SEAT új szabadidő autójának a nevét!"

A márka a döntőbe jutott neveket szeptember 12-én egy sajtóértekezlet keretében mutatja be a Frankfurti Autókiállításon.  Attól kezdve egészen szeptember 25-ig mindenki szavazhat az általa legjobbnak tartott névre a "seat.com/seekingname" és a "seat.es/buscanombre" oldalakon, és az itt legtöbb szavazatot elnyert név lesz a végleges elnevezés. A SEAT új szabadidő autójának nevét 2017. október 15-én hozzák nyilvánosságra.