Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A “Breaking FAB” névre hallgató kezdeményezés külső partnereknek biztosít lehetőséget, hogy az üzem gyártási folyamatait innovatív megoldásokkal javítsák

A SEAT egy nyitott innovációs programot indít, amely a martorelli gyár átalakításának felgyorsítását célozza az ipar 4.0 trendnek megfelelően

2017-10-16

A SEAT egy nyitott innovációs programot hirdetett, amelynek célja, hogy vállalaton kívüli tehetségeket toborozzon. A "Breaking FAB" kezdeményezés célkitűzése, hogy felgyorsítsa a martorelli gyár átalakítását az ipar 4.0 trendnek megfelelően. A koncepció részeként olyan vállalkozókat és startup cégeket, tervezőket, diákokat és kutatókat hív meg a világ minden tájáról, akik szeretnének megismerkedni a gyártási környezetben előforduló legnagyobb digitális kihívásokkal és képesek ezekre kreatív és innovatív megoldásokat keresni.

A "Breaking FAB" kezdeményezés arra törekedik, hogy a kreativitást és az innovációt alapvető elemekként emelje be a SEAT gyártási folyamataiba. Olyan megközelítéssel teszi mindezt, amely a külső partnerek ötleteire való nyitással az együttműködés új formáit erősíti.

Az október 26-ára tervezett találkozón a SEAT megnyitja a martorelli gyárat azon szakemberek előtt, akik magukénak érzik a SEAT márkának az innováció és a technológia iránti szenvedélyét. Miközben feltárul a vállalat szíve a résztvevők előtt, megismerhetik azokat a kihívásokat is, amelyek megoldását új ötletekkel és javaslatokkal segíthetik. Ilyen terület például a járművek különböző részein a fényezés színének egységessége vagy a sima felületeken tapasztalható esetleges hibák kiszűrése. Ezek a folyamatok jelenleg szinte kizárólag kézzel történnek.

A SEAT termelésért felelős alelnöke, Dr. Andreas Tostmann hangsúlyozta, hogy "A SEAT folyamatosan dolgozik azon, hogy támogassa az innovációt, ez ebből a kezdeményezésből is tisztán látszik. Az elmúlt években Martorellt az iparág egyik legnagyobb tudású, leginkább digitalizált egységévé tettük. Ezzel a kezdeményezéssel megnyitjuk a kapukat a külső tehetségek előtt, ezzel is továbblépve az ipar digitális átalakulásának folyamatában (ipar 4.0)."

Termelés szempontjából Martorell Spanyolország legfontosabb autógyára, amelyet a Lean & Green Management Award kitüntetéssel ismertek el. Ez a díj megerősíti a spanyol gyár helyét Európa leghatékonyabb autóipari termelési helyszínei között. Ami a minőséget illeti, az "Év Gyára" (Factory of the Year) díjjal jutalmazták a martorelli egységet, ezzel is elismerve a gyártási folyamat kiválóságát.

A gyárlátogatás során a partnerek első kézből tájékozódhatnak a robotoknak a gyártásban és a logisztikában elfoglalt szerepéről. Betekintést nyerhetnek azokba a SEAT által alkalmazott innovációkba is, amelyek az ipar 4.0 kihívásaira születtek azzal a céllal, hogy létrehozzák az iparág egyik legintelligensebb, leginkább digitalizált és összehangolt üzemét. Figyelemre méltó elemei ezeknek az innovációs törekvéseknek az okosszemüvegek, a mesterséges külső vázak (exoskeleton) és az autonóm, együttműködő robotok.

A "Breaking FAB" kezdeményezés iránt érdeklődők október 23-ig regisztrálhatnak a www.seatbreakingfab.com oldalon. A részvételhez elengedhetetlen az előzetes jelentkezés illetve annak a tudásnak és tapasztalatnak a bemutatása, amellyel a jelentkezők hozzájárulnának az innovatív megoldások kereséséhez. A találkozót követően a résztvevők előterjeszthetik ötleteiket és javaslataikat a vállalat kihívásait illetően és bekerülhetnek a vállalat innovációs kapcsolatrendszerének partnerei közé.

Partner öko-rendszer a SEAT-nál
A gyártáson túl a SEAT már egy ideje több területen is azon dolgozik, hogy az autóiparban felmerülő erőteljes változásokhoz illetve a jövő kihívásaihoz alkalmazkodni tudjon. Az Easy Mobility Team a vállalat transzverzális munkacsoportja, amely a digitális átalakulás felgyorsítására jött létre. Segítségével a SEAT egy saját partneri öko-rendszer kialakításán dolgozik, amelynek célja, hogy az ügyfeleknek egyszerű, digitális és hálózatba kapcsolt mobilitási élményt kínáljon.

Ilyen jelentős, az utóbbi időben született partneri megállapodás például a Google és az Amazon illetve a SEAT között létrejött kontraktus, amely lehetővé teszi a SEAT számára, hogy integrálja járműveibe a Waze navigációs rendszert és az interaktív, hangvezérléses asszisztenst, Alexát. Ezen kívül számos további megállapodás is született, például a SEAT és a SABA között, aki parkolással összefüggő szolgáltatások területén segíti a spanyol vállalatot. A SEAT ugyanakkor együttműködik a SEAT Accelerator by Conector kezdeményezésben résztvevő vállalkozókkal és startup cégekkel, akik az autóipar jövőjével összefüggő projekteken dolgoznak és végeznek ezzel kapcsolatos fejlesztéseket.