Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

az új SEAT Ibiza bekerült az AUTOBEST “2018 legjobb autó-vétele Európában” díj hat legjobbja közé

A SEAT kapta a "SMARTBEST 2017" díjat az Amazon Alexa autóiban történő alkalmazásáért

11.06.2017

Miután 2017-ben a SEAT Ateca elnyerte az AUTOBEST  "Az év legjobb autó-vétele Európában"  díját, a spanyol márka újabb elismerést kapott az európai szervezettől: az új SEAT Ibiza bekerült az idei verseny döntőjébe. Az AUTOBEST a nagy presztízsű az "Év legjobb autó-vétele Európában" díjánál azt mérlegeli, hogy az európai piacon melyik gépkocsit éri meg legjobban megvásárolni. Ennek során  nem csupán a formatervezést, a kényelmet, az utazási minőséget és a gépkocsi menettulajdonságait veszik  figyelembe,   hanem az ár-értékarányt, valamint az értékesítési hálózatot és a garanciális szolgáltatásokat is.

Az AUTOBEST zsűriben 31 ország szakértői vesznek részt, így a képviselt országok száma alapján a  legnagyobb független autós értékelő testület a világon. November végén az AUTOBEST zsűrijét alkotó  31 autós szakújságíró az olaszországi  Variano tesztpályán teszteli a döntőbe került hat gépkocsit. Ott választják ki az AUTOSBEST az "Év legjobb autó-vétele Európában"  díj győztesét, a nyertes nevét  2017. december 15-én jelentik be.

Az új SEAT Ibiza kiemelkedik abból a szempontból, hogy gyártása során a legfejlettebb technológiát alkalmazták a biztonság, a vezető rendelkezésére álló  segédrendszerek, valamint az összekapcsolhatóság terén. Mindezen túl annak köszönhetően, hogy a gépkocsit az új MQB A0 platformra építik, az új Ibiza  kívülről kompaktabbnak tűnik,  és mégis nagy belső teret kínál. Az új Ibiza 5 csillagos, tehát az elérhető legjobb minősítést kapta  az EuroNCAP törésteszten. Ennek során különösen jól szerepelt az utasvédelem és a vezető rendelkezésére álló segédrendszerek  hatékonysága  szempontjából.

A SEAT elnyerte a SMARTBEST 2017 díjat

Mindezek mellett említésre érdemes az is, hogy az AUTOBEST a SEAT-nak ítélte a SMARTBEST 2017 díjat, mert úttörő jelleggel integrálta modellkínálatába az Amazon Alexa hangvezérléses alkalmazását.  A SMARTBEST az első díj a világon,  amelyet az autóiparban az összekapcsolhatóság megvalósításáért ítélnek oda egy  gyártónak. A SEAT és az Amazon együttműködése a hangvezérlésű segédeszköz beépítése terén igazi mérföldkövet jelent  a vállalat számára, és egyben óriási lendítőerőt ad a digitális öko-rendszer és az összekapcsolhatóság fejlesztéséhez, és a spanyol márkát a gépkocsik összekapcsolhatóságát megvalósító gyártók élvonalába helyezik Európában. Azt is figyelembe  kell venni, hogy  az autók tulajdonosai között egyre jobban növekszik az igény a hangvezérlési segédprogramok iránt, így a fejlesztésekhez és az Amazon Alexa által kínált hangvezérlésű funkciók növeléséhez is igen jók a feltételek. Az Amazon Alexa alkalmazás a SEAT Atecában és a Leonban már 2017 végén elérhető,  míg az Aronába és az Ibizába 2018-tól építik be.

Az európai autós szaksajtó elismerése visszaigazolja a spanyol márka jó eredményeit,  hiszen a SEAT nem csupán pozitív pénzügyi eredményeket  ért el, hanem mindezen túl az Ateca, a Leon, az Ibiza, az Arona és a 2018-ban az utakra kerülő nagy szabadidő autó (SUV) bevezetésével  történelmének mindeddig legnagyobb termékoffenzíváját valósítja meg.

Az idei esztendő első kilenc  hónapjában a SEAT 354.900 gépkocsit értékesített, ami 13,4 %-os növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakával összevetve, ez a SEAT legjobb értékesítési   eredménye 2001 óta. Az eladásokban 2017-ben tapasztalt  növekedés tükröződött a SEAT pénzügyi eredményeiben is. A vállalat  működési eredménye az év első kilenc hónapjában 12,3 %-kal nőtt a 2016-os esztendő azonos periódusával összehasonlítva, és elérte a 154 millió eurót.  Mindezek mellett a forgalom 11 %-kal emelkedett, így 2017 januárja és szeptembere között elérte a 7.255 millió eurót.