Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Együttműködés az információk közös felhasználásában és a városok és városkörnyéki régiók mobilitási megoldásainak kidolgozásában

A SEAT és a Telefonica megállapodása az autóipari digitalizálás előremozdításáról

11.10.2017

A SEAT elnöke, Luca  de Meo és a Telefónica Espańa elnöke,  Luiz Miguel Gilperez megállapodást írt alá az innovatív kezdeményezések fejlesztésére. A megállapodással a Telefonica  a SEAT stratégiai beszállítójává válik az információs technológiai terén. A megállapodásra a SEAT azon stratégiájának keretén belül kerül sor, amelynek célja, hogy a SEAT az összekapcsolt, digitalizált mobilitási megoldások terén meghatározó cégévé pozícionálja magát.

A vállalatok közötti megállapodás az együttműködés három fő területre összpontosít: az összesített adatokból nyert információk közös felhasználása a mobilitási megoldásoknál, az 5G-s  összekapcsolhatóság  alkalmazása a hálózatba kapcsolt gépkocsikban, valamint a digitális átállás projektjeinek kidolgozása a gyártás folyamataiba történő integrálása érdekében.

"Ezzel a megállapodással, a SEAT megerősíti helyét, mint a szektor digitalizálásának meghatározó vállalata. Erőink egyesítése a Telefonicával, mint stratégiai partnerrel, lehetővé teszi számunkra, hogy nagy előrelépést tegyünk olyan mobilitási megoldások kínálatának terén, amelyek  az autóvezetők számára megkönnyítik az életet"- mondta a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette: "Ez az együttműködés  mindemellett lehetővé teszi azt is, hogy a technológiák felhasználásával olyan  projektek fejlesszünk ki, amelyek erősítik gyártási eljárásainkat és beszállítói kapcsolatainkat.

A Telefonica Espańa elnöke, Luis Miguel Gilperez szerint " az új technológiák valóban forradalmat indítanak be az autóiparban, és a Telefonica vezető partner szeretne lenni a SEAT ezirányú fejlődésében.Ez arra is kiterjed, hogyan fogja a Big Data és a Blockchain befolyásolni az autóipart, vagy milyen mértékben  lesz döntő az 5G az önvezető és hálózatba kapcsolt gépkocsik jövője számára. Ezek azok az innovációs területek, amelyeken a Telefonica és a SEAT együtt fog dolgozni."

A megállapodás nagy hangsúlyt helyez az új technológiák alkalmazására és az 5G-s hálózatoknak az összekapcsolt és autonóm autózás eco-rendszerébe történő integrálásában. A Telefónica ötödik nemzedékhez tartozó hálózatának kiterjesztése minőségi ugrást kínál a távközlés minőségében, és a hálózatba kapcsolt gépkocsik tapasztalatainak felhasználásában. E kereten belül mindkét vállalat különböző innovációs műhelyekben fog dolgozni azzal a céllal, hogy alkalmazásokat javasoljon és értékeljen a technológiák gépkocsikba való beépítése szempontjából.

Mindezen túl az együttműködés bevezeti az Industry 4 fejlesztését és alkalmazását a gépkocsik gyártási  folyamatába. Ebben az értelemben a  Telefonica és a SEAT együttműködnek a Blockchain technológián alapuló koncepció  megvalósításában  annak érdekében, hogy javítsák az alkatrészek mozgásának követését a martorelli gyár ellátási láncában. Ilyen területek még az IoT-n , a Dolgok Internetén alapuló megoldások abból a célból, hogy erősítsék és  korszerűsítsék a beszerzés  menedzselését és a beszállítói kapcsolatotokat.

A megállapodás előirányozza az eszközök és közös mechanizmusok alkalmazását az adatok összegyűjtése, a vezetés és az elemzés megkönnyítésére, mindezt úgy, hogy közben tiszteletben tartják a felhasználó tulajdonosok magánéletének titkosságát, annak bizalmas jellegét és az átláthatóságot. A két vállalat együttműködik még a Big  Data előnyeinek feltárásában, a megosztott információk közös felhasználásában, az új mobilitási javaslatok megfogalmazásában, megtervezésében. Ebben az értelemben optimalizált megoldásokat dolgoznak ki azon városok és városi régiók számára, amelyek alkalmazzák az okos forgalom- és parkolás irányítást, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat.