Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

SEAT IBX

SEAT IBX városi SUV-tanulmány Genfben

03.08.2011

EIN CROSSOVER-KONZEPT, DASS SUV UND SPORTCOUPÉ VERBINDET

Az IBX egy városi SUV, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy bemutassa a fejlett hibrid hajtáslánc-technológiát. Ugyanakkor a SEAT új formai nyelvezetének immár második fejezetét is képviseli.

A SEAT a 2010-es Genfi Autószalonon jelentkezett IBE kompakt sportkupé-tanulmányával, amelyen a márka megújuló formai nyelvezete is bemutatkozott. Az IBX jól mutatja az új SEAT-design sokoldalúságát és széles körű alkalmazhatóságát, amely egyformán harmonikusan illeszthető egy sportkocsi, illetve egy jóval nagyobb és robusztusabb jármű stílusához.

Akárcsak korábban az IBE, az IBX szintén jól érzékelteti a SEAT jövőbeni szériatípusait jellemző design karakterét.

James Muir, a SEAT elnöke a márka sajtókonferenciáján így fogalmazott: "Az IBX jól mutatja, hogy a SEAT formai nyelvezete éppoly hatékonyan alkalmazható egy városi SUV, mint egy kompakt sportkupé megalkotásakor".

"Egyértelműen felismerhető az IBX és az IBE közeli rokonsága. S akárcsak az IBE, az IBX szintén olyan designt képvisel, amely a legkorszerűbb hibrid hajtásrendszer jegyében született."