Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT elkötelezetten támogatja a autóipar innovációit

A SEAT az autózás jelenlét és jövőjét is bemutatja a 2018-as Mobil Világkongresszuson

01.22.2018

Martorel/Budapest, 2018. január 22 - A SEAT az összekapcsolhatóság számos fejlesztését bemutató látványos programmal vesz részt a 2018-as Mobil  Világkongresszuson. Az idei a negyedik év, amikor a SEAT részt vesz a rendezvényen, és bemutatja legújabb fejlesztéseit a Smart Mobility, a  cég  jövő mobilitásának programja terén.  A kiállításon így megjelennek a teljes mértékben egyénre szabható élményt jelentő SEAT szimulátor, a Telefónica céggel megvalósuló együttműködés  első eredményei, a SEAT Leon Cristobal, az Amazon Alexa-val  kialakított együttműködés, és természetesen számos megbeszélésre is sor kerül a SEAT vezetői és a kiállításon részt vevő cégek vezetői között.

"A SEAT  tovább erősíti kapcsolatait a várossal, és elkötelezett  az iránt, hogy Barcelona pozíciója erősödjék a világ mobilitási fővárosként az új technológiák területén. A Mobil Világkongresszus  egyike a világ legfontosabb technológia eseményeinek, és a SEAT egy újabb évben tudja bemutatni az iparban megjelenő innováció eredményeit, melyek  meghatározzák majd a jövő  mobilitását"- mondta a SEAT elnöke, Luca de Meo, aki üzleti szempontból is nagy fontosságot tulajdonít az eseménynek. "Erre a kongresszusra a technológiai ipar vezetői látogatnak el, és a SEAT szerves együttműködést  szeretne létrehozni azokkal a cégekkel, amelyek előmozdítják a gépkocsi digitalizálásában referenciának számító pozíciónkat."

A SEAT a Kongresszus helyszínén felépített standjain bemutatja  a  jelenlegi és a jövőbeni mobilitás terén elért  fejlesztéseit. A fő kiállítási térben található az igen érdekes szimulátor, ami 360 fokos körpanorámával mutatja be a vállalat által kifejlesztett digitalizálás jövőjét. A SEAT ID-n keresztül a felhasználók önmaguk állíthatják össze saját azonosító profiljukat, és ezzel  a szimulátort a saját igényeik szerint alakíthatják, és hozzáférhetnek a márka digitális kínálatának tartalmához, megtervezhetik a lehető leginkább egyéni igényre szabott opciót a városban történő autóvezetéshez. Miután elfoglalták helyüket a szimulátor kormánya mögött, a látogatóknak lehetőségük lesz  megtapasztalni, hogy  milyen is lesz a autót vezetni a jövőben.  Ez  a tapasztalat teljes mértékben egyénre szabható  és interaktív, illetve felhasználja az összekapcsolhatóság, és a vezetés területén elért legutóbbi fejlesztéseket.

A Mobil Világkongresszus másik központi eleme a SEAT Leon Cristobal lesz, ami városi környezetben a balesetmentesség elérését tűzi ki céljául. Ez az "őrangyalnak" nevezett tanulmányautó, a közelmúltban a legjobb értékelést kapta az "Okos Város Kiállításon" (Smart City Expo), és több mint 15 biztonsági segédprogrammal rendelkezik. Ezek képesek hozzájárulni ahhoz, hogy csökkenjenek  a közlekedési baleseteket kiváltó fő okok,  beleértve a figyelmetlenséget, a fáradtságot, a sebesség túllépést és az alkohol fogyasztást.

A SEAT ismét  úttörő szerepet játszik az interaktív megoldások egységesítésében

A SEAT standon a vezetést segítő- és a szórakoztató programok is fontos szerepet játszanak majd. A Kongresszus alatt a látogatók megismerhetik az Amazon-os Alexa hangvezérlési segédrendszert a SEAT Atecában,  amivel a SEAT az első európai autógyár, amelyik  ezt a rendszert gépkocsijába beépítette. A funkciókat arra hangolták, hogy a gépkocsiban töltött időt a leghatékonyabban lehessen kihasználni, így például a rendszerben elérhető a  személyes naptár kezelése,  az érdeklődés szerinti  pontok megtalálása, vagy például a legfrissebb hírek letöltése. 

A márka a Kongresszuson való részvételét arra is felhasználja, hogy bemutassa partnerségi programját a világ egyik legnépszerűbb szórakoztató alkalmazásával. Ezzel a SEAT  ismét az első gyártó lesz, amelyik ezt a rendszert beépíti a gépkocsikba. Mindezen túl Luca de Meo egy másik nagyon fontos bejelentést is tesz a kongresszus első napján, 2018. február 26-án tartandó sajtóértekezletén.

A márka digitalizálás iránt elkötelezettségét a közelmúltban  az "Összekapcsolt Gépkocsi 2017" díj odaítélésével ismerték el, amit az Auto Bild és a Computer Bild német magazinok ítéltek oda. Ezzel a díjjal minden évben az összekapcsolt autóhoz kötődő legjobb innovációkat ismerik el.  Leyre Olavarria, a SEAT "Összekapcsolt Gépkocsi" részlegének vezetője és Fabian Simmer digitalizálási munkatárs a díjat január 9-én a Las Vegas-is elektronikai expón (CES) vették át.

Új stratégiai partnerek felkutatása

A Mobil Világkongresszus nemzetközi téren is a leginnovatívabb technológiai projekteket bemutató események helyszínévé vált. Ezért a Kiállításon a SEAT - a gépkocsik összekapcsolhatósága  terén  betöltött vezető szerepét bemutatandó -  a Kongresszus ideje alatt találkozókat szervez a technológiai iparág vezetőivel.  Abban  az összefüggésben, hogy a SEAT a legnagyobb tech-cégekkel köt partnerségi megállapodást, a kongresszuson a SEAT és a Telefónica bemutatják az autóipar digitalizálásának előmozdítása   területén megvalósított első közös fejlesztéseiket. Az egyik bemutatandó projekt a blokk-lánc  technológiára épül, ami a beszállítói láncolatban garantálja  az érintett  szereplők között megvalósított műveletek pontos nyomon követhetőségét.

A SEAT a tehetség és a szokatlan javaslatok oldalán áll

A SEAT ambiciózus  jelenléte a Mobilitási Világkongresszuson a márkának 4YFN nevű innovatív platformon való részvételével lesz teljes. Ez a "Barcelona -A mobil világ fővárosa" névvel illetett üzleti hálózati platform összehozza a start-upokat, a befektetőket, a közintézményeket és a nagy cégeket. A SEAT a Kongresszuson a saját standjára szeretné invitálni  a digitalizálási környezetben működő tehetségeket és profi szereplőket.  A  4YFN projekten belül, a Smart Factory program további  előmozdítása érdekében a SEAT innovációs  formákat mutat be a start-upoknak  abból a célból, hogy megoldásokat találjanak az Industry 4.0 keretében  zajló folyamatokra.