Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

az új SUV ez év végén kerül piacra

A Tarraco nevet kapja a SEAT új szabadidő autója

02.20.2018

SEAT Tarraco - ez lesz a neve a márka harmadik szabadidő autójának. 134 ország 146 124 szavazója vett részt a #SEATseekingName szavazáson, melyen a Tarraco név lett a befutó. A döntő szakaszba jutott nevek közül a Tarraco 51 903 szavazattal, az érvényes szavazatok 35,52%-ával győzött, utána az Avila következett 41 993 szavazattal (28,74%), a harmadik legnépszerűbb az Aranda lett 39 321 jelöléssel (26,91%), a sort pedig az Alboran zárta 12 907 voksot szerezve (8,83%).

A Tarraco - a többi névhez hasonlóan - tükrözi a SEAT értékeit, és teljesen megfelel az új típus karakterének. A név a mai Tarragona, a félsziget legrégibb római kori településének neve, Tarraco volt akkor Hispánia legnagyobb települése. Ez a mediterrán város a kultúra, a fiatalosság, a történelem és az építészet megtestesítője, ezeket az értékeket jelenítik meg a SEAT autói is.

A SEAT a Tarraco kiválasztásakor először adott nevet autójának a nagyközönség bevonásával, és ez a tizennegyedik SEAT, amely spanyol helységnevet kapott. 36 év telt el azóta, amióta az első autó, a SEAT Ronda megkapta egy spanyolországi város nevét még 1982-ben. Ezt 12 további spanyol város nevét viselő típus követte: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, és a két legújabb, Ateca és Arona.

Sikeres projekt volt a #SEATseekingName

A #SEATseekingName kezdeményezés minden várakozást felülmúlt. A vállalat nyilvánosan is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a szavazásban, és különösen Avila, Aranda és Alboran városoknak, ahol  nagy aktivitást mutattak, és jelentős erőket mozgósítottak. Az első szakaszban összesen 133 332 javaslat érkezett be a SEAT hívektől 106 országból, ezek a javaslatok a márka által meghatározott irányelveket követve 10 130 különböző spanyol helységnevet tartalmaztak. A következő szakaszban a javaslatokat nyelvészeti és jogi szempontból is megvizsgálták, és fókusz-csoportos kutatás után az egyes piacokon is teszteknek vetették alá a javasolt városneveket, mielőtt a négy döntős nevet jóváhagyták.