Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Idén tíz SEAT Leont bocsátott a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott rendelkezésére a SEAT

SEAT Leon flotta a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak

03.29.2018

A tavalyi nyolc után idén tíz SEAT Leont bocsátott a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott rendelkezésére a SEAT. A legeredményesebb versenyző, Liu Shaolin Sándor a SEAT zászlóshajójával, egy Leon Cuprával járhat.

"Tavaly ilyenkor egy viszonylag ismeretlen, ám nagyon ígéretes sportág támogatásába kezdtünk, de a válogatott az elmúlt 12 hónap alatt egymás után hozta a kiváló eredményeket. Arról nem is beszélve, hogy a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű magyar férfi váltó 5000 méteren történelmet írt, és megszerezte Magyarország első aranyérmét a téli olimpiai játékokon" - mondta Papp Zoltán, a Porsche Hungaria SEAT márkaigazgatója.

"A lányok is történelmet írtak, hiszen negyedikek lettek Phjongcshangban, több mint három másodperccel javítva meg az országos csúcsukat" - emelte ki Orendi Mihály a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, (MOKSZ) ügyvezető igazgatója hozzá téve, hogy azért bővült tízre a támogatói flotta, mert a téli olimpiára mindkét nemből öten kvalifikálták magukat, így a MOKSZ és a SEAT megállapodott, hogy mind a tízen kapjanak egy-egy autót.

Így tehát Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia az ötajtós 1.4 TSI Style SEAT Leont, míg Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Oláh Bence, Heidum Bernadett, és Keszler Andrea pedig a SEAT Leon kombi  (ST) változatát vezetheti ugyancsak a 125 LE 1.4 TSI motorral. Az egyéniben is legeredményesebb versenyző, Liu Shaolin Sándor pedig - aki most március végén is nyert egy ezüstérmet összetettben a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon - egy 300 lóerős SEAT Leon Cuprát kaphatott.

A SEAT ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az autókhoz vezetéstechnikai tréninget is ajándékoz.

Ez Liu Shaoang számára kissé korai még, de idén már megszerzi a jogosítványt, hiszen a tavalyi év az olimpiai felkészüléssel és a versenyekkel ment el. Mint mondta választania kellett: vagy olimpiai bajnok lesz vagy megszerzi a jogosítványt. Hát inkább olimpiai bajnok lett.

Knoch Viktor a tavalyi 1.4 TSI-ből ül át az idei, szintén kombi Leonba, és nem azért örül a Leonnak, mert kívülről-belülről szép autó, hanem a két éves gyerek miatt a kombi sokkal praktikusabb, mint bármi más: a gyerekkocsival együtt minden elfér benne, és hosszú úton is kényelmes.

Liu Shaolin Sándor  Leon Cuprájának teljesítményét DSG automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez. "Jobban szeretem az automatát, mert nagyon lusta vagyok" - mosolygott Sándor, hozzátéve, hogy a vezetéstechnikai tréning nagyon jó ötlet, ami nemcsak neki lesz hasznos, hanem a csapat minden tagja számára.