Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT az első márka a világon, amely a Shazam alkalmazását kínálja autóiban

Zene egy érintésre: a SEAT karnyújtásnyi közelségbe hozza a Shazam alkalmazását ügyfelei számára

06.22.2018

Partneri megállapodást kötött a SEAT és a Shazam. Ennek köszönhetően a spanyol vállalat lett az első olyan autógyártó, amely a népszerű zenefelismerő alkalmazást kínálja világszerte autóiban. A Shazam, amely azonnali összeköttetést kínál a felhasználók és az őket körülvevő világ között, mostantól gombnyomásra elérhető a SEAT ügyfelei számára.

A Shazam integrálása minden SEAT DriveApp for AndroidAuto rendszerrel szerelt SEAT modellbe lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy vezetés közben biztonságosan és könnyedén azonosítsák kedvenc zeneszámaikat. Ez a lépés közelebb viszi a SEAT márkát ahhoz a céljához, hogy korszerű, egyszerűen kezelhető és személyre szabott összekapcsolhatósági élményt kínáljon, ami nem vonja el a vezető figyelmét. A SEAT elnöke, Luca de Meo így nyilatkozott az együttműködésről: "A zenerajongóknak mostantól az autóban ülve is csupán egy érintésre van szükségük egy kedvenc dal felismeréséhez. A Shazam integrálásával sikerült közelebb kerülnünk célunkhoz, hogy maximális biztonságot kínáljunk ügyfeleinknek és nullára csökkentsük a közúti balesetek számát."

Törekvés, hogy az összekapcsolhatóság területén úttörő szerepet töltsön be a márka

A Shazam és a SEAT partneri együttműködése az autókban kínált összekapcsolhatósági élményt népszerűsíti. Hasonló példa erre a törekvésre az Amazonnal közös kooperáció, amelynek során Alexa, a hangvezérelt virtuális asszisztens segíti az autóban helyet foglalókat illetve a Google navigációs rendszere, a Waze alkalmazása a márka járműveiben.

"A Shazam modelljeinkbe történő integrálása óriási fejlődést hoz a SEAT digitális ökoszisztémájába és természetesen hozzásegíti a márkát az összekapcsolhatóság terén betöltött vezető szerepéhez." - jelentette ki a SEAT elnöke, Luca de Meo.

A zenefelismerés működése

A Shazam alkalmazásával az autózás közbeni zenehallgatás egyszerűvé és biztonságossá válik. Amint a felhasználók eljutottak az infotainment rendszer kijelzőjén az AndroidAuto oldalára, egyetlen érintéssel kiválaszthatják az autós felhasználási területet és a Shazam alkalmazása máris használhatóvá válik. Az ikon megérintésével megkezdődik az aktiválás, az alkalmazás pedig elvégzi a további feladatokat.

A Shazam az ügyfelek mobil eszközébe épített mikrofont használja, hogy a zenei anyag digitális ujjlenyomatát létrehozza és másodpercek alatt párosítsa azt a több millió zeneszámot tartalmazó adatbázis megfelelő darabjával. A felhasználók ezután megkapják a dal címét, az előadóját illetve további információkat, mint például a dalszöveget vagy további ajánlott zeneszámokat. Természetesen lehetőség van az adott dal meghallgatására vagy megvásárlására a Shazam valamely partnerének szolgáltatását használva.

Az ügyfeleknek nem kell aggódniuk amiatt sem, ha esetleg megszakad a mobil kapcsolat az utazás során. A Shazam zenefelismerését ugyanis internetkapcsolat nélkül is elindíthatják. A zeneszám digitális ujjlenyomata így is elkészül és az alkalmazás tárolja azt. Amint ismét létrejön a stabil internetkapcsolat, a Shazam automatikusan megkezdi az azonosítást és az új találatokat hozzáadja a My Shazam listához.

A Shazam minden olyan SEAT modellben elérhető lesz, amely képes a SEAT DriveApp for AndroidAuto alkalmazás használatára. A technológia jelenleg Spanyolországban, Németországban és Svájcban érhető el, de hamarosan Ausztria, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság országaival bővül ez a kör, amelyet további AndroidAuto kompatibilis piacok követnek majd.