Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT irányítja a Volkswagen-csoport terjeszkedését Észak-Afrikában

A SEAT irányítja a Volkswagen-csoport terjeszkedését Észak-Afrikában

06.27.2018

A Volkswagen AG a SEAT-ot jelölte ki a Csoport észak-afrikai terjeszkedésének irányítására, így a spanyol vállalat megkezdi a Csoport térségben működő  márkái stratégiájának koordinálását, a szinergiák azonosítását és a más cégekkel kialakítható partnerség előmozdítását . Ez a döntés a Volkswagen csoport azon stratégiájába illeszkedik, hogy a szervezeti struktúráját a nagyobb gyorsaság és a hatékonyság elérése érdekében decentralizálja.

A SEAT elnöke, Luca de Meo rámutatott, hogy "a Volkswagen csoport a SEAT-ot bízta meg, hogy az észak-afrikai térségben legyen a tevékenységéért felelős márkája azt követően, hogy az elmúlt esztendőben sikeresen beindította az összeszerelő üzemi projektet  az algériai Relizane-ban. Ez az  összeszerelő üzem jelenleg  teljes kapacitással üzemel. A Csoport stratégiájának vezetése nagy felelősséget jelent egy olyan feltörekvő piacon, mint Algéria,  és mi teljes mértékében elkötelezettek vagyunk ennek sikere mellett".

Észak-Afrika az egyik kulcsfontosságú térség a SEAT globalizációs stratégiájában. A vállalat célkitűzése az, hogy növelje jelenlétét Európán kívül, és megerősítse jelenlétét mind az öt földrészen. Algéria alapvetően fontos szerepet játszik e stratégiában, miután 2018-ban - a SEAT egyik legjobb értékesítési mutatójával rendelkező piacként - Algéria már világméretben is fontos ország Németországgal, Spanyolországgal, az Egyesült Királysággal és Franciaországgal együtt. 2018 januárja és májusa között Algéria produkálta a leggyorsabban növekvő kiszállítási mutatókat. A SEAT e mellett erős jelenléttel bír a térségben, olyan piacokon is, mint például Marokkó és Tunézia.

A Relizane-i üzem a SEAT pillére Észak-Afrikában

A Volkswagen-csoport és algériai importőre a SOVAC 2017 júliusában avatta fel többmárkás összeszerelő üzemét, az Algírtól 280 kilométerre dél-nyugatra fekvő Relizane városában . A projektet kezdettől fogva a SEAT irányította, és most ugyancsak a SEAT kapott az egész térségre kiterjedő megbízást.

A Relizane-i üzem beindítása azt eredményezte, hogy a SEAT értékesítés az idén az új nemzedékhez tartozó Ibiza összeszerelésének köszönhetően kiemelkedő ütemben nőtt Algériában. Az elkövetkező néhány hétben a márka megkezdi a Leon és az Arona értékesítését is az algériai piacon. Mindhárom modellt Martorellben gyártják, és az Arona végső összeszerelésére a későbbiekben Relizane-ban is sor kerül. Ugyanezt a gyártóüzemet néhány Volkswagen, Škoda és Volkswagen Haszonjárművek típus összeszerelésére is használják, melynek jelentőségét az adja, hogy mindhárom márka erősíteni szeretné jelenlétét az algériai piacon. A SEAT célja az is, hogy hozzájáruljon beszállítói hálózat megteremtéséhez az algériai autóipar számára azzal a céllal, hogy az országban új modelleket fejlesszenek, és szereljenek össze.