Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az Ibiza összeszerelése már 2017. óta Relizaneban folyik, őt követi most a két új modell

A SEAT felgyorsítja globális stratégiáját: megkezdődött az Arona és a Leon modellek algériai összeszerelése

07.17.2018

A SEAT folytatja Európán kívüli növekedését. A vállalat nagyratörő globalizációs stratégiája új lendületet kap az Arona és a Leon algériai összeszerelésével. A két modell az Algírtól 280 kilométerre délnyugatra található Relizane városában található üzemben készül majd, amelynek a Volkswagen Csoport illetve a Volkswagen Csoport algériai importőre, a SOVAC a tulajdonosa. Mindkét modell már megvásárolható a SEAT algériai kereskedéseiben.

Ezzel az Arona és a Leon az Ibiza sikeres példáját követi, hiszen az Ibizához hasonlóan ez a két modell is a martorelli gyárban készül, az algériai piacra szánt modellek összeszerelése pedig mostantól a Relizaneban található üzem feladata lesz. Az Ibiza összeszerelése már egy éve, az üzem létrehozásának pillanatától itt folyik és jelentős növekedést hozott a SEAT számára az algériai értékesítések tekintetében. 2018. első hat hónapjában a SEAT 11 400 autót szállított ki Algériában, amely ezzel az eredménnyel a márka egyik legnagyobb darabszámmal büszkélkedő piaca lett.

Wayne Griffiths, a SEAT marketing és értékesítés területéért felelős alelnöke kiemelte, hogy "globalizációs stratégiánk erősítéséhez kulcsfontosságú, hogy autóink összeszerelése - más európai autógyártókhoz hasonlóan - Európán kívül is történjen. Algéria az első lépés ezen az úton, egyben a régió egyik meghatározó, a SEAT számára jelentős fejlődési potenciállal bíró piaca, hasonlóan Észak-Afrika többi országához, ahol a Volkswagen Csoport további térhódításának irányításáért a SEAT felel. Az Arona és a Leon modellekkel bővítjük az Algériában elérhető termékkínálatunkat és segítségükkel tovább erősíthetjük pozíciónkat az algériai piacon. Jelenleg egyike vagyunk a leggyorsabban fejlődő márkáknak Európában, ezt tartani is szeretnénk, de ezzel együtt a célunk a globális növekedés."

Ennek szellemében a SEAT múlt héten aláírt egy megállapodást a JAC Volkswagen közös vállalattal és annak részvényesévé vált. Az együttműködés értelmében a SEAT márka előreláthatólag 2020-2021. környékén mutatkozik be a kínai piacon és a SEAT a Volkswagen Csoport vezető márkájaként működik közre ebben a projektben.

Gyártási rekord az első félévben

A SEAT Algériában elért nagyszerű eredményei kulcsfontosságúak voltak a globális kiszállítások 2018. első hat hónapjában regisztrált növekedéséhez. A SEAT az első félév során 289 900 autót adott át ügyfeleinek világszerte, amely 17,6 százalékkal több, mint a 2017. első hat hónapjában kiszállított 246 500 jármű.

Az értékesítés sikere a martorelli gyárat is érintette, amely történetének legeredményesebb első félévét produkálta. Ebben az időszakban összesen 283 312 járművet gyártottak itt, amely 2017. hasonló időszakához képest 20,6 százalékos bővülés. A gyár kihasználtsági szintje elérte a jelenlegi maximális kapacitás 95 százalékát, amely napi 2 300 autó gyártásának felel meg. Az év második felében az Audi A1 veszi át az Audi Q3 helyét a 3-as gyártósoron, amely a várakozások szerint az év végére működik majd teljes kapacitással.