Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

a versenypályán lefolytatott teszt megerősíti az akkumulátorok sikeres integrálását

A CUPRA e-Racer elektromos túraautó első alkalommal futott versenypályán

07.20.2018

A CUPRA márka elvitte a CUPRA e-Racer versenyautót  Zágrábba, hogy a versenypályán történő próba során első alkalommal tesztelje az elektromos akkumulátor csomag összehangolását a gépkocsi többi elemével.

Ezt megelőzően az autó minden elektromos-, elektronikus-, hűtő- és hajtás rendszerét, és az akkumulátort is külön-külön tesztelték, és a zágrábi versenypályán kapcsolták össze első alkalommal az autó minden alkotóelemét, és először tesztelték azok közös működését . Az eredmények nagyon bíztatóak voltak a CUPRA csapat számára, és a tesztnapok során a versenypálya hőmérsékleti feltételei megerősítették, hogy a CUPRA e-Racer készen áll megfelelni a verseny kihívásainak.

Az első újratölthető túra autó
A teljesen elektromos túra versenyautó akkumulátor csomagja 6 072  kör alakú cellából áll, ami 9 000 mobil telefon akkumulátorának felel meg. Ezekkel a mutatókkal az e-Racer  autó  teljesen megfelel az új E-TCR-en, az elektromos túra autók versenyén történő indulás feltételeinek.

A tesztek során felhalmozott adatokat tovább hasznosítják majd a rendszerek finomítására annak érdekében, hogy a figyelmet a következő időszakban a gépkocsi teljesítményére összepontosíthassák.

A SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke, Dr. Matthias Rabe a tesztekkel kapcsolatban elmondta, hogy  "a CUPRA e-Racer-rel  mi a versenyzés egy következő szintjére kívánunk lépni, mellyel be tudjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk újraértelmezni az autósportot, és újabb sikereket tudunk elérni. A motorsport a CUPRA egyik központi eleme, és büszkék vagyunk  a csapatra, amely ezt az elektromos túra versenyautót megalkotta."