Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A partnerek egyetértési memoranduma új fejezetet nyit a kínai piacon

Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére

11.29.2018

A SEAT a mai napon egyetértési megállapodást írt alá a Volkswagen Group China és az Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. (JAC) képviselőivel. A megállapodást a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Dr. Herbert Diess, a JAC elnöke An Jin és a SEAT elnöke, Luca de Meo látta el kézjegyével. A spanyol miniszterelnök hivatalos rezidenciájaként és munkahelyeként szolgáló madridi Moncloa-palotában tartott ceremónián részt vett a kínai elnök Xi Jingping és a spanyol miniszterelnök Pedro Sánchez is.

A megállapodás értelmében minden fél rendelkezésre bocsátja technológiai és termék oldalon szerzett szakértelmét annak érdekében, hogy kifejlesszenek egy akkumulátoros elektromos járműplatformot, amelyet a JAC Volkswagen gyárt majd. A JAC Volkswagen 2021-ben mutatja be a SEAT márkát és közösen végzik majd a SEAT járműveinek elektromos alapokra helyezését. A JAC Volkswagen kutatási és fejlesztési központjának létrehozása még 2018. év vége előtt elindul és olyan kulcsfontosságú területekre összpontosít majd, mint a hálózatba kapcsolhatóság, az önvezető üzemmód és egyéb jövőbeni stratégiai feladatok és irányvonalak. A megállapodás további lendületet ad a Volkswagen Group China, a SEAT és a JAC egyre átfogóbb együttműködésének, amelynek célja a kiemelt jelentőségű kínai e-mobilitási piacon való közös munka.

"Az elektromos mobilitás a digitalizációval, a hálózatba kapcsolhatósággal és az önvezetéssel együtt a mobilitással összefüggő iparág jövőjét jelenti. Kína pedig ennek az átalakulásnak az egyik legnagyobb motorja." - nyilatkozta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke. "Ez a partneri együttműködés is jól mutatja, hogy a fenntartható mobilitás biztosítása során milyen előnyök származnak a globális megközelítésből."

A SEAT elnöke, Luca de Meo kijelentette, hogy "ez a megállapodás a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT között lehetővé teszi számunkra, hogy előrelépjünk stratégiánk megvalósításában és a SEAT márkát is bemutathassuk Kínában illetve új szintre lépjünk a vállalat globalizációs stratégiájában. Kína piacvezető az elektromos járművek tekintetében, a SEAT pedig szeretné ennek a technológiának a fejlesztését támogatni, ezzel is reagálva az ügyfelek igényeire, egyre fenntarthatóbbá téve mobilitásukat."

A SEAT, a Volkswagen Group China és a JAC tavaly júliusban Berlinben írt alá megállapodást a német kancellár Angela Merkel és Kína miniszterelnöke, Li Ko-csiang jelenlétében. Ez rögzítette a SEAT részvételét a közös vállalatban és ezzel a SEAT a Volkswagen konszern márkái között vezető szerepet kapott a projekt kapcsán. A közös vállalat 2017-es megalakítása óta a SEAT a formatervezés illetve a kutatás és fejlesztés területeken megszerzett szaktudásával járul hozzá a program sikeréhez.

Ez az egyetértési megállapodás lehetővé teszi a Volkswagen csoport számára, hogy szilárd alapokra támaszkodjon a kínai piacon, a SEAT pedig bizonyosan vezető szerepet játszik majd a megállapodás célkitűzéseinek megvalósításában. Az akkumulátoros elektromos platformra épülő modellek a kínai ügyfelek elektromos mobilitás iránti igényeit célozzák meg. A közös összefogással létrejövő kutatási és fejlesztési központ kifejezetten a kínai piacra szabott összekapcsolhatósági és önvezető technológiák kifejlesztését tűzte ki céljául.