Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

2019-es Genfi Autószalon

CUPRA Ateca Special Edition: egyedülálló jármű még kifinomultabb formában és megnövelt teljesítménnyel

03.07.2019
  • A CUPRA tovább növelte a nagyteljesítményű SUV modell teljesítményszintjét
  • A modell exkluzív Akrapovic kipufogókat kapott a még egyedibb hangzás élményéért
  • Szénszálas elemek egész sora, többek között egy hátsó légterelő javítja a jármű aerodinamikáját
  • A CUPRA Ateca Special Edition a Genfi Nemzetközi Autószalonon tartja világpremierje
  • A márka limitált darabszámban teszi elérhetővé a modellt 2019. év végétől


A CUPRA márka a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon leplezte le a CUPRA Ateca Special Edition modellt, amely megnövelt teljesítményszinttel, még kifinomultabb és vonzóbb formában mutatta be a nagyteljesítményű SUV modellt.

A CUPRA Ateca megjelenésével egy új, nagy teljesítményű járművekről szóló időszak vette kezdetét, amelyben megismerhetjük a sportosság mai modern értelmezését.

A CUPRA Ateca továbbra is egyedülálló modell marad szegmensében, amely tökéletesen illeszkedik az ügyfelek igényeihez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával az eredeti modell feltűnő külső megjelenését, stílusos belső kialakítását és kiemelkedő teljesítményét még tovább fokozták.

 

A CUPRA Ateca Special Edition kifejlesztésével a márka a SUV rajongók kedvére kívánt tenni egy limitált darabszámban elérhető exkluzív modellváltozattal. Antonino Labate, a CUPRA stratégiai, üzleti, fejlesztési és operatív igazgatója részletezte a vállalat céljait ezzel az új modellváltozattal: "A CUPRA elképzeléseinek egyik központi értéke az egyediség. Ahogy a tavalyi évben a CUPRA R esetében tettük, most is a legsikeresebb modelljeinkre épülő, limitált darabszámban készülő járművel készültünk, hogy meglepjük azokat az autórajongókat, akik szenvedélyesen vonzódnak az exkluzív tervezésű termékekhez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával egy kisipari keretek között készült járművel léptünk a személyre szabhatóság következő szintjére."

A CUPRA Ateca Special Edition szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Az ember és a gép összhangja pedig a pontos, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltónak, a 4Drive összkerékhajtási rendszernek és a progresszív kormányzásnak köszönhetően hibátlan.

A CUPRA Ateca Special Edition azonban most még magabiztosabban, frissebben és önbizalommal telve lép színre, köszönhetően olyan újdonságok egész sorának, amelyek még inkább kiemelik a modellt a versenytársak közül.

Feltűnő jelenség: a külső megjelenés
A CUPRA Ateca energikus karakterét tükrözi feltűnő külső formavilága is, amely a Special Edition változat megjelenésével még hangsúlyosabb és dinamikusabb lett.

Az új tervezésű, exkluzív 20 col peremátmérőjű rézszínű könnyűfém keréktárcsák nem csupán esztétikailag visznek újat az autó külső megjelenésébe, de növelik a nyomtávot és elrejtik a szériafelszereltség részeként szerelt Brembo fékeket. Rézszínű szénszálas elemek biztosítják a még kifinomultabb megjelenést az oldalsó visszapillantó tükröknél és a leszorítóerőt fokozó hátsó légterelő esetében. A fejlesztések érintették a kipufogó rendszert is, amely megkapta az Akrapovic kipufogó rendszert. Ez amellett, hogy a jármű súlyát közel 7 kilogrammal csökkentette, a még exkluzívabb hangzás élményével kényezteti a nagyteljesítményű SUV rajongóit.

A külső megjelenés díszítő elemei mellett a rézszínű CUPRA felirat és az exkluzív Grafén szürke fényezés még inkább kihangsúlyozza a CUPRA Ateca Special Edition kifinomultságát és dinamikus képességeit.

Kifogástalan részletek: a belső tér
A CUPRA Ateca Special Edition belsejében helyet foglalva szembetűnő a jármű látszatra és tapintásra is kifinomult, vonzó és igényes kialakítása.

Az első kagylóülések, a hátsó ülések és az ajtóbetétek exkluzív Petrol kék Alcantara kárpitozása olyan vizuálisan vonzó elem, amelyet eddig még nem láthattunk a CUPRA Ateca belterében. Az új színt kiegészítendő a szellőzőnyílásokat és a középkonzolt fekete keretbe foglalták, míg a klímaberendezés kezelőgombjait és a műszerfalat rézszínű szénszálas betét szegélyezi. A CUPRA Ateca Special Edition belterében minden apró részlet számít, így az nem is lehet teljes a prémium minőségű CUPRA szőnyegek nélkül.

A CUPRA Ateca Special Edition modell 2019. év végétől rendelhető.