Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

SEAT 20V20

Legjobb koncepcióautó Design díj

05.05.2016

A SEAT 20V20 (másnéven Vision 2020) a SEAT minden eddigi tanulmányautójánál jobban fejezi ki a formanyelv, a minőség és a szenvedély egységét. A koncepcióautó a Genfi Autószalonon állt a közönség elé, ahol különösen nagy figyelmet kapott a legújabb szabadidőjármű (SUV) formaterve. Ez a fajta formai kialakítás győzedelmeskedett a neves Automotive Brand Contest idei versenyén.

Az autóipar egyik legfontosabb formatervezési versenye az Automotive Brand Contest. A zsűri neves újságírói, egyetemi képviselői és design szakértői összesen 15 kategóriában ítélik oda az értékes díjakat. A SEAT 20V20 a "Koncepció" kategória díját nyerte el.

A SEAT formaterve egyszerre erőteljes és kifinomult. A jelenlegi modellek, mint a Leon és az Ibiza, meggyőző bizonyítékai ennek. Az Automotive Brand Contest zsűrije ezt a különleges szakértelmet fedezte fel a spanyol autómárka, a SEAT tanulmányautójában is. Ez az egyetlen nemzetközi formatervezői verseny az autóipar számára, így ennek eredménye jelentős szereppel bír. A nemzetközi zsűri összesen 15 kategóriában díjazza az indulókat, ezek például a "Belső tér", a "Márka formanyelv" és a "Jövő, kiegészítők és mobilitás".

A Német Formatervezési Tanács egyetlen elv mellett elkötelezett: "a formaterv célzott alkalmazásával elérni egy márka értékének növekedését". A tagság több, mint 200 vállalatból áll, amelyek összesen kétmillió embert foglalkoztatnak. 1953-ban alapították a német parlament javaslatára azért, hogy erősítsék a formatervezés megítélését a német gazdaságon belül.

A rangos díjat szeptember 15-én, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon első sajtónapján mutatják be. A különböző kategóriák győzteseinek díját a Német Formatervezési Tanács fogja átadni egy gála keretein belül, a Städel Múzeum Metzler termében.