Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

SEAT Leon ST CUPRA

A leggyorsabb kombi a Nürnburgringen

05.26.2015

A SEAT Leon ST CUPRA a Nürnburgring északi körén (Nordschleife) teljesített 7 perc 58 másodperces köridejével irányadó rekordot állított fel, a leggyorsabb kombi a pályán. A SEAT a Leon mind az öt verziójával vett részt a Wörthi-tónál megrendezett idei GTI-találkozón

Egy elérhető csillag: SEAT Leon ST CUPRA
A SEAT Leon ST CUPRA a legendás autós találkozón ünnepelte bemutatóját. Az elsőkerék-hajtású autó bebizonyította sportos teljesítményét a fantasztikus 7:58.12 perces rekord-köridővel a nürburgringi Nordschleife pályán, amit a spanyol autóversenyzőnek, aki egyben a SEAT márka-nagykövete, Jordi Genévnek sikerült elérnie. " Leírhatatlan érzés volt kihozni a legjobbat ebből az autóból és felállítani ezt a rekordot"- nyilatkozta Jordi Gené. A sportkombi sokat köszönhet a SEAT Leon ST CUPRA elektronikusan vezérelt, mechanikus részlegesen önzáró első differenciálművének és a hatfokozatú váltójának, amik jelentősen hozzájárultak ehhez - rendszerek, amik lehetővé teszik a biztos tapadás megtartását az úton, nehéz körülmények között is. " A SEAT Leon ST CUPRA bebizonyította, hogy egy kombinak sem kell kompromisszumnak lennie. Ez a rekord időeredmény nem csak a 'Technology to enjoy' szlogenünk bizonyítéka, hanem új mércét is állít."- mondta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatója.
Az idei év kultikus rendezvényén "black performance" csomaggal is bemutatták az elsőkerék-hajtású autót. A dynamic ezüst színű kombi garantálja a dinamikus megjelenést a 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal, nagy teljesítményű négy dugattyús BREMBO fékrendszerével és az autó színére fényezett küszöbborításokkal. A teljesítmény és a komfort kiváló keverékével a SEAT Leon ST Cupra tökéletes egyensúlyt teremt a szív és az ész között, helyet kínálva az egész családnak, miközben az erős, 280 lóerős motor izgalmas teljesítményt nyújt. Hagyományosan valami igazán extrémmel rukkolt elő a SEAT, az osztrák autóversenyző, Mario Dablander, aki a SEAT Leon Eurocup 2015 versenysorozat egyik pilótája, a portugáliai verseny után elhozta a rendezvényre a SEAT Leon CUP RACER-t.

A rendkívüli a megszokottban - a SEAT Leon SC Cupra és a SEAT Leon Cupra
A SEAT dynamic ezüst és nevada fehér fényezés és a "performance narancs" csomag különleges vizuális élményt nyújt a SEAT Leon SC Cupra számára. A szürke fényezés a narancsszínű hűtőráccsal, színben harmonizáló visszapillantó tükrökkel és a narancsszínű keréktárcsákkal kombinálva sportos kiállást biztosít a háromajtós modellnek. Magabiztos megjelenést nyújt a nagyteljesítményű fékrendszer, a 19 colos gumiabroncsokkal és a küszöbborításokkal párosítva. A Leon Cupra is legalább ennyire lenyűgöző. A nevada fehér színkoncepció a black line csomaggal kombinálva egyedi megjelenést kölcsönöz a modellnek. Az első levegőbeömlők, a hátsó légterelők és a fényes feketére festett 19 colos könnyűfém keréktárcsák azonnal vonzzák a tekintetet. A sportos dizájnon és a 280 lóerős teljesítményen felül mindkét modell opcionálisan felszerelhető a már ismert innovatív vezetői segédrendszerekkel.