Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

IAA 2015

A SEAT bemutatta a Leon Cross Sport tanulmányt

09.15.2015

A Volkswagen Csoport hétfő esti rendezvényén a SEAT igazgatótanácsának elnöke, Jürgen Stackmann mutatta be a Leon Cross Sport tanulmányt, amely a Frankfurti Nemzetközi Autószalon keddi nyitónapját vezette fel.

A SEAT Leon Cross Sport egy kompakt sportautó teljesítményét egyesíti egy kétajtós kupé jellegzetes formavilágával illetve ötvözi az elektronikusan vezérelt összkerékhajtás és a 41 milliméterrel megnövelt szabadmagasság kínálta sokoldalúsággal. Vonzó formája tökéletes arányaival és precízen kidolgozott határozott vonalaival egy kifogástalan minőségben megalkotott jármű benyomását kelti.

A Frankfurti Nemzetközi Autószalon megnyitójának előestéjén, a Volkswagen Csoport rendezvényén tartott beszédében Jürgen Stackmann kiemelte, hogy "a SEAT Leon család nem csupán kimagaslóan sikeres, de elképesztően sokoldalú is. A Leon Cross Sport megalkotásakor egy új ötlet megvalósítása vezérelt minket: a Leon Cupra teljesítményének és egy számos lehetőséget kínáló terepes jármű variálhatóságának ötvözése. Ennek eredményeként jött létre a Leon Cross Sport, amely kitűnően egyesíti a márka által képviselt értékeket a fiatalos, aktív életmód igényeivel. A most bemutatott kompakt kétajtós crossover tökéletesen illik a városlakók betondzsungelébe."

A SEAT Leon Cross Sport tanulmányautó teljesítményét az alapokat adó Leon Cupra határozza meg. Két literes erőforrása 300 lóerős teljesítménnyel ruházza fel és álló helyzetből mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre. A többi jelenlegi SEAT modellhez hasonlóan a Leon Cross Sport is rendelkezik az összekapcsolhatóság, a csatlakozási lehetőségek teljes kiépítését célzó eszközök legújabb generációjával. Ezek az eszközök a Full Link összeköttetés segítségével teszik lehetővé, hogy a vezető állandó összeköttetésben álljon autójával függetlenül attól, milyen mobiltelefont használ. Említést érdemelnek továbbá a legmodernebb vezetéstámogató rendszerek, mint például a Front Assist rendszerrel kiegészített adaptív sebességszabályozás (ACC), egy speciális fejlesztésű elektronikus menetstabilizáló rendszer, közlekedési táblákat felismerő rendszer vagy a kormányzást és a forgalmi sáv tartását segítő rendszerek legújabb generációja.