Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Top SEAT People International

Magyar a világ legjobb SEAT értékesítője

04.28.2016

27 ország a Top SEAT People International versenyen
Muhari Orsolya lett a világ legjobb SEAT értékesítője

Muhari Orsolyát választották a világ legjobb SEAT értékesítőjévé a spanyol autómárka barcelonai világversenyén. Az értékesítők részére első alkalommal megrendezett szakmai vetélkedőn a Porsche Inter Auto Hungaria Porsche Pest telephelyének munkatársa volt az egyetlen női díjazott a 27 ország versenyzőiből álló mezőnyben. A szakmai világbajnokságon ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára az értékesítői kategóriában.

 
Barcelonában rendezték meg a Top SEAT People International 2016 világversenyt, ahol Muhari Orsolya egyedüliként képviselte a SEAT magyarországi márkahálózatában dolgozó értékesítőket.
Már régi gyakorlat, hogy a SEAT globális márkahálózatának szakemberei - így a szerelő, szervizvezető, fényező és szerviztanácsadó munkakörben dolgozók - számára évről évre szakmai világversenyt rendez a SEAT gyár. A magyar szakemberek 2000 óta sikerrel szerepeltek a versenyen, összesen 11 alkalommal értek el dobogós helyezést. Idén Marosi Zoltán a Juvenál márkakereskedés szerviztechnikusa és Lakatos Zsolt a Walter márkakereskedés szerviztanácsadója is megmérették tudásukat a versenyen, ahol kategóriájukban 5. és 7. helyezést érték el. 2016-ban először az értékesítők is lehetőséget kaptak, hogy számot adjanak tudásukról.


A nemzeti selejtezőket követően 27 ország képviselői kaptak meghívást Barcelonába a döntőre. A legnépesebb, értékesítői kategóriában 41-en próbálták az első helyet megszerezni. A magyarországi SEAT márkakereskedői hálózat értékesítőit Muhari Orsolya képviselte, aki 2008 óta dolgozik SEAT értékesítőként a Porsche Inter Auto Hungaria márkakereskedés Porsche Pest telephelyén.

Orsolya beszámolója szerint a SEAT értékesítési verseny bőven tartogatott izgalmakat a számára. Elméleti és gyakorlati részből állt az erőpróba, természetesen igen szigorú időkorlátokkal. Nemcsak azt vizsgálta a zsűri, hogy a versenyzők mennyire szakszerűen és gyorsan készítik fel átadásra a kijelölt autókat, de a járművek valamennyi műszaki beállítását nekik kellett megoldaniuk. Az elméleti kérdések döntően az értékesítési területre vonatkoztak, de számot kellett adniuk termékismeretből is. "Nem csak a rendelkezésünkre álló szűkös idő miatt volt fokozottan izgalmas a versenynek ez a része, hanem azért is, mert a kérdések legalább fele annyira összetetten, bonyolultan foglalkozott műszaki és értékesítési feladatokkal, hogy már az értelmezésük is időbe tellett" - foglalta össze tapasztalatát Orsolya, aki számára a nem túl könnyű ISOFIX gyermekülések gyors és szakszerű elhelyezése is emlékezetes versenyszám maradt.


Az elért sikernek és a kapott díjnak azonban nagyon örül Muhari Orsolya. Azt vallja, hogy az értékesítők első világversenyét megnyerni duplán elismerés, különösen, mert a versenyen indulók közül nőként egyedül ő kapott díjat.