Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az Audi A1 gyártása

Elismerés a martorelli gyárnak: itt készül az Audi A1

01.25.2016

Az Audi A1 modell gyártását a martorelli üzem kapta meg. Az elmúlt napokban az Audi számos különböző, az elkövetkező években gyártásba kerülő modell gyártási helyszínéről döntött és az Audi Q3 sikere nyomán az A1 gyártását a SEAT gyáregységére bízzák. Az Audi A1 gyártása, amely jelenleg Brüsszelben történik, várhatóan 2018-tól indul Martorellben, ahol az Audi szakemberei a gyártási kapacitás kitöltésére számítanak. Az A1 gyártása további befektetéseket és a foglalkoztatás bővülését is jelenti a martorelli üzem számára, emellett hozzájárul a gyáregység maximális termelési kapacitásának kihasználásához.

Az Audi szintén bejelentette, hogy az Audi Q3 gyártását, amely 2011 közepe óta Martorellben folyik, Magyarországon, a győri gyárban folytatja. Az Audi Q3 gyártásának elindítása óta az éves 100 000 darabos tervet túlszárnyalva a martorelli üzem gyártósoráról összesen 478 000 Q3 modell gördült le. Az Audi A1 a Q3 után a második prémium kategóriás autó, amely Spanyolországban készül.

"A martorelli üzem mögött hosszú évek tapasztalata áll és az Audi Q3 modell is a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően készül itt." - nyilatkozta Prof. Dr. Ing. Hubert Waltl, az Audi AG igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja. "Ezért döntöttünk úgy, hogy az Audi A1 itt Martorellben készüljön. Így lehetőség nyílik a Volkswagen Csoporton belüli további együttműködésre és a különböző kompetenciaterületek egyesítésére."

Luca de Meo, a SEAT igazgatótanácsának elnöke elismerően nyilatkozott: "a Volkswagen Csoport és az Audi márka Martorellbe és a SEAT-ba vetett teljes bizalmáról. Az A1 gyártása nagyszerű hír, amely mind a gyártási volumen, mind a bevétel szempontjából pozitívan érint bennünket a következő néhány évben."

Dr. Andreas Tostmann, a SEAT termelésért felelős alelnöke így kommentálta a hírt: "A lehetőség, hogy bekapcsolódjunk az Audi A1 gyártásába többek között annak a nagyszerű munkának az elismerése, amelyet a martorelli SEAT csapat az elmúlt években végzett. Nagyon örülünk a döntésnek és az Audi A1 gyártását a martorelli üzemre jellemző legmagasabb minőségi elvárások mentén végezzük majd."