Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

20V20

SEAT bemutatja a 20V20 tanulmányautót

03.03.2015

A SEAT 20V20 tanulmányautót a Genfi Autószalon mai megnyitójának előestéjén, a Volkswagen Csoport rendezvényén mutatta be a média képviselőinek Jürgen Stackmann, a SEAT elnöke.

A SEAT 20V20 ("veinte-veinte", spanyolul húsz-húsz) világos képet fest a márka jövőbeli elképzeléseiről egy erős, kifejezetten sportos SUV formájában. Az autó szoborszerű sziluettje bemutatja a SEAT formanyelv folyamatos fejlődésének újabb állomását. A 20V20 újraalkotja az SUV modellekről alkotott elképzelésünket, egyesíti az esztétikumot a vezetés örömének legmagasabb fokával, létrehozva egy olyan modellt, amely újrafogalmazza a sportosság fogalmát.


A Volkswagen Csoport bemutatóján Jürgen Stackmann a média képviselőinek elmondta: "A 20V20 tükrözi a SEAT jövőbeli törekvéseit. Ezzel a tanulmányautóval szeretnénk hangsúlyosan kiemelni az irányt, amerre a SEAT formanyelvét fejleszteni kívánjuk. A SEAT márkánál szeretnénk olyan modelleket tervezni és gyártani, amelyek vágyat ébresztenek és érzelmileg megragadják az ügyfeleinket, ugyanakkor karakteresek, különleges, újszerű formatervvel bírnak, minőség, modern technológia és megfizethető ár jellemzi őket. Ezek a SEAT márkára jellemző értékek különböztetnek meg minket a versenytársaktól és általuk lehetünk és leszünk a lélekben örök fiatal, életteli és energikus ügyfelek első választása."
A SEAT tanulmányautója remekül egyesíti egy sportos négyajtós kupé dinamikus vonalvezetését egy SUV eleganciájával és egy kompakt autó sokoldalúságával. 20 colos kerekeivel, határozott és erőteljes karaktert kölcsönző adaptív teljes LED fényszóróival a 20V20 megjelenése nem téveszthető össze semmilyen más modellel. Belső tere tágas, kiváló minőségben megalkotott utastere kényelmes elhelyezést biztosít akár öt embernek is. Ezen kívül vezetéstámogató rendszerek sokasága gondoskodik az utasok biztonságáról és kényelméről.


Említésre méltó információ, hogy a 20V20 megfelelő platformot kínál minden motortípusnak, a nagy teljesítményű TSI és TDI motoroktól kezdve a háztartási hálózatról is tölthető (plug-in hibrid) megoldásokig. Emellett a motortól a kerekekhez történő erőátvitelről egy DSG váltó gondoskodik, amelyhez elektronikus szabályzású összkerékhajtás kapcsolódik.