Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Leon X-PERIENCE

A SEAT az IronMan világverseny hazai élmezőnyében

05.21.2015

Új sportággal gyarapította támogatási palettáját a magyarországi SEAT, amikor az IRONMAN 70.3 Budapest nemzetközi triatlonverseny hivatalos autós partnere lett.

Először tavaly szervezték meg és bonyolították le az IRONMAN 70.3 Budapest nemzetközi triatlonversenyt, amely mind a hazai, mind a külföldi résztvevők, valamint a nagyszámú közönség körében nagy sikert aratott. Az itthoni verseny ugyanis három kiemelkedő elismerést kapott: első helyet szerzett az először tartott versenyek kategóriájában, Európa legjobb IRONMAN versenyének minősítették és a világ 80 IRONMAN 70.3 versenye közül a második helyezést érte el. Így a spanyol autómárka főbb értékeivel megegyezően: az erőt, a dinamizmust, a kitartást összetetten igénylő sportágat választotta a magyarországi SEAT, amikor igent mondott az IRONMAN 70.3 Budapest nemzetközi triatlonverseny támogatására.

Az IRONMAN 70.3 Budapest triatlonverseny itthoni ötletgazdája és főszervezője: Kropkó Péter személyesen is megismerheti a SEAT értékeit, előnyös tulajdonságait, hiszen a spanyol márka legújabb és kategóriájában első modelljének használatával segíti munkáját a magyarországi importőr. Az 51-szeres IRONMAN a Leon család legújabb tagját, egy 184 lóerős 2.0 dízel összekerékhajtású DSG váltós, all-road felszereltségű, infotainment csúcstechnológiával felszerelt SEAT Leon X-PERIENCE modellt vett át. A SEAT új modellje ráadásul "triatlonosított", hiszen kerékpárszállítója is van.

"Hagyományosan olyan egyéni és csapatban sportolókat támogat a magyarországi SEAT, akik tartósan világszínvonalon teljesítenek és ezzel példaértékű teljesítményt nyújtanak. Kovács Katalin kajakozót, Cseh László úszót és az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatát méltán támogatja hosszú évek óta a SEAT. A nemzetközi verseny szervezőinek megkeresését követően, alapos mérlegelés után döntöttünk arról, hogy a SEAT legyen a nemzetközi figyelmet is vonzó IRONMAN 70.3 Budapest triatlonverseny hivatalos autós partnere.A triatolonosok megtestesítik azokat az értékeket, amelyek a SEAT-ot is jellemzik, így főleg: az erőt, a dinamizmust, a megbízhatóságot, a fiatalos szellemiséget s nem utolsósorban a gazdaságosságot. Ez utóbbi igencsak fontos, hiszen a versenyzőknek háromféle sportágban kell egy személyben teljesíteniük s ehhez igencsak gazdaságosan kell bánni az erő- és energiatartalékokkal.

A tavalyi IRONMAN 70.3 Budapest verseny világszínvonalú volt és ez szintén jellemzi a SEAT márkát. Ezekre az értékekre, eredményességre alapozva mondtunk igent, hogy autós partnerként ott legyünk a budapesti versenyen. Nem mellékes az a szempont sem, hogy a tavalyi esemény, nagy hazai és külföldi közönségérdeklődést követően, idén még többen kísérik majd figyelemmel a helyszíneken és a médiumokon keresztül az IRONMAN-triatlonosok küzdelmeit. Autós partnerként pedig a SEAT márka olyan közönség érdeklődési körébe kerül, aki odafigyel az értékekre." - összegezte a SEAT megjelenését, támogatását Papp Zoltán márkaigazgató.

Próbára teszik erejüket, kitartásukat a SEAT-mezben induló résztvevők is. Az augusztus 22-én sorra kerülő IRONMAN 70.3 Budapest versenyzői 1,9 kilométert úsznak, majd 90 kilométeres távon kerékpároznak s végül 21,1 kilométeres félmaratoni távot futnak le. A versenyre egyének és két-három tagú csapatok nevezhetnek. Ez utóbbit választotta - a Porsche Hungariát is képviselve - a magyarországi SEAT, melynek váltócsapatában az 1,9 kilométeres távon Léránt Veronika úszik, a 90 kilométeres távon Bujáki Zsolt kerékpározik és a félmaratoni futást pedig Papp Zoltán teljesíti.

A SEAT-csapat tagjai felkészültek, hiszen szabadidejükben rendszeresen sportolnak, illetve megmérettetik magukat kisebb-nagyobb versenyeken. Léránt Veronika több alkalommal indult például a Balaton-átúszáson, Bujáki Zsolt rendszeresen kerékpározik, Papp Zoltán pedig futócipőben "koptatja" az aszfaltot. A SEAT-mezesek tehát megalapozottan állnak rajthoz a vízben és a szárazföldön s arra törekszenek, hogy helytálljanak a nemzetközi mezőnyben, vagyis - akárcsak bármelyik SEAT-modell - egyenként is teljesítsék a célba érkezést.