Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

SEAT Ateca

A SEAT Ateca vevőnek is mindig igaza van

05.26.2016

Hosszú tesztprogram zajlik az autógyárakban, amíg egy új autó piacra kerül. A teszt fázisban tervezők, műszakiak, hangmérnökök, formatervezők és sok más szakember is részt vesz, de a legfontosabb visszajelzés a lehetséges vásárlóktól várható. Így volt ez az új SEAT Ateca fejlesztése során is, amikor megközelítőleg 500 potenciális vásárló fejtette ki véleményét az újdonság külső-belső tulajdonságairól, formájáról, a felhasznált anyagokról, de még az ajtók és kapcsolók használatakor hallható hangot is véleményezik. A meghívottak hosszas szemrevételezés után egy táblagépen rögzítik véleményüket, ami fontos visszajelzés a fejlesztés folyamatában.

A fejlesztés és tesztelés mintegy két évet vesz igénybe az autó piaci megjelenése előtt, és a SEAT gyárba meghívott vásárlók Product Clinic programjával, vagyis az autó "klinikai vizsgálatával" zárul. Enrique Pastor, a SEAT termék-stratégiai és piackutatási vezetője szerint erre azért van szükség, hogy "a még lehetséges módosítások időszakában vegyük észre az autó esetlegesen fejleszthető elemeit". A több száz vásárló kisebb csoportokban vizsgálta az új SEAT Atecát, voltak akik a szöveteket vették részletes elemzés alá, mások a belső borítások illatát tesztelték, míg megint csak mások a hátsó lábtérről, az ülések felépítéséről vagy éppen a csomagtartó befogadó képességéről rögzítették véleményüket.

Az új SEAT bemutatása előtt három Product Clinic programra került sor, az elsőben az eredeti tervek életképességét vizsgálták, a másodikban a termék jellemzőit, míg a harmadikban az új autó piaci pozícionálását értékelték. Mindhárom esetben voltak olyan meglátások, melyek alapján a vásárlói vélemények alapján módosítottak a terveken. Ezzel kapcsolatban Enrique Pastor megemlítette, hogy "az egyik esetben az értékelésekben azt állapították meg, hogy a vezető üléspozíciója túl alacsony, és ennek alapján döntöttek megemeléséről, sőt még az is előfordulhatott volna, ha a végső értékelés nagyon rossz, a piaci bevezetést is elhalasztották volna". De ilyen még nem fordult elő a SEAT-nál.