Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

„A legjobb crossover”

Díjat nyert a SEAT Ateca az Egyesült Királyságban

07.07.2016

/ A SEAT első szabadidő autója két hónappal a bevezetés előtt elnyerte "A legjobb crossover" díjat az Auto Express New Car Awards szavazáson
/ Az új SEAT minőségi megjelenésével előzte meg konkurenseit
/ Jelentős mérföldkő a szeptemberi bevezetés előtt

 

A SEAT Atecával az élen az Auto Express értékelésében kiválóan szerepelt, és elismerést aratott a díjazottak között a SEAT Leon, mely harmadszor nyert a kompakt családi autók kategóriájában, a SEAT Leon ST, mely elhódította a kombi kategória elismerését, míg a SEAT Leon Cupra 290 másodszor nyert a "vad háromajtósok" között, a SEAT Alhambra pedig az egyterűeknél vitte el a pálmát.


Graham Hope az Auto Express főszerkesztője a SEAT Ateca sikerét kommentálva elmondta, hogy "az Ateca meggyőzően nyitott a crossover osztályban, és ez különösen fontos első lépés a SEAT részéről. Minden olyan megtalálható benne, ami kiemelkedő a SEAT Leon-nál, vagyis első osztályúan néz ki, remek menettulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkezik, ugyanakkor megfelelően praktikus és kiváló az ár-érték aránya. Ezért elsőrangú választás az új crossover autókat kereső vásárlók számára."


A brit lap szavazásának zsűrije lényegében visszaigazolta az Auto Express első SEAT Ateca tesztjében adott ötcsillagos értékelését. A SEAT Ateca 2.0 TDI 150 XCELLENCE 4Drive típusról a lap azt írta, hogy "szorosan a SEAT Leon nyomában halad kategóriájának csúcsára törve". A díj kapcsán a SEAT UK igazgatója megemlítette, hogy szeptemberi a bevezetés előtt már 13.000 érdeklődő jelezte vásárlási szándékát.