Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Top5

A SEAT Ateca bekerült az AUTOBEST 2017 szavazás legjobb öt autója közé

10.26.2016

Az AUTOBEST év autója választás a második legjelentősebb autós minőségi díj, melyen 31 ország szakemberei szavaznak. Hamarosan sor kerül a 2017-es szavazásra is, melyen magyar részről Szécsényi Gábor az "AZ Autó" autós magazin főszerkesztője voksol majd.

A zsűri tagjai most az 5 legjobb autó közül választanak, melyek közé bekerült a júniusban piacra került SEAT Ateca is. Az AUTOBEST szavazáson elsősorban a formatervezés, a vezetési komfort, az ár-érték arány és a szervizhálózati háttér alapján pontozzák a díjra jelölt újdonságokat. Ezek alapján a vevők számára legjobb vásárlási alternatíva kerülhet ki győztesként a december közepére tervezett eredményhirdetést követően, melyet a zsűritagok tesztjei és természetesen szavazataik értékelése előz majd meg.

A SEAT Ateca ötös "short list-re" történő beválasztása a spanyol gyártó számára nagy jelentőségű, és egybeesik a vállalat digitális átalakításával, pénzügyi eredményeinek konszolidálásával és történetének legnagyobb modelloffenzívájával. Az Ateca bemutatása után 2017-ben 3 új modellt vezet be, így érkezik a megújult SEAT Leon, a SEAT Ibiza ötödik generációja és az crossover, a SEAT Arona. A SEAT jó úton halad a tartós jövedelmezőség felé, így várhatóan 2016-ot is profittal zárja. A vállalat működési eredménye 93 millió euró volt az év eslő felében, ami 77%-kal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakának eredményét. A vállalat értékesítési adatai már négy éve folyamatosan nőnek, szeptemberig 312.900 gépkocsit szállítottak ki.