Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT Leon Eurocup új bajnoka

Niels Langeveld a SEAT Leon Eurocup új bajnoka

11.07.2016

A SEAT Leon Eurocup új bajnokot kapott. A holland Niels Langeveld (Baporo Motorsport) a Barcelona-Catalunya pályán megszerezte a SEAT Leon Eurocup 2016-os bajnoki címét, ahol több mint 12.000 rajongó vette körbe a katalán pályát. Niels Langeveld a szombati futamon megszerezte az ötödik győzelmét, majd a vasárnapi ötödik pozícióval bebiztosította a győzelmét.


Silverstone-ban szerzett négy gőzelmével, a Paul Ricard-on elért kettős győzelmével és a Red Bull Ringen szerzett egy győzelmével Niels Langeveld nagyon motiváltan érkezett Katalóniába. A norvég Stian Paulsen, aki három győzelmet szerzett (Estoril, Silverstone és Mugello), nem volt könnyen legyőzhető. A 2016-os esztendő versenyeinek harmadik esélyese a spanyol Mikel Azcona, aki szintén három győzelemmel (Estoril, Mugello és Nürburgring) büszkélkedhet, a barcelonai versenypályán a hazai nézőközönség támogatását maga mögött tudva versenyzett.


A pálya 4,6 km hosszú, 16 kanyarral, így a SEAT Leon Eurocup utolsó szakaszát jelentő pályát az egyik legnehezebbnek, a legjobb technikai tudást igénylő helyszínnek tekintik. Ez a pálya tökéletes a kiélezett párbajokra, melyre a két futam során, azaz november 5-én, szombaton, és a második futamon november 6-án, vasárnap került sor.


A második verseny során a rajtkockákat felcserélték, ennél fogva a katalán verseny - a versenysorozat történetében immár harmadik alkalommal - a döntő helyszínné vált.