Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Környezetbarát tervezés

A SEAT az első autóipari vállalat Spanyolországban, amely megszerezte az ISO 14006 minősítést

12.08.2016

A SEAT Spanyolország első autóipari vállalata, amely megszerezte az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítést. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy a vállalat termékeinek tervezési és fejlesztési folyamatai során megfelel a környezetközpontú irányítási rendszereknek.


A TÜV Rheinland szervezete által kiadott minősítés elismeri a SEAT környezetvédelmi stratégiáját és azokat a környezetbarát tervezésre vonatkozó kritériumokat, amelyek a teljes modellkínálat tervezési és fejlesztési folyamatát meghatározták. Az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítés megszerzése fontos mérföldkő a vállalat számára, hiszen támogatja a vezetési rendszert a tervezési és fejlesztési folyamatok során felmerülő környezeti szempontok azonosításában, ellenőrzésében és tökéletesítésében. "A miénk az első autóipari vállalat Spanyolországban, amely attól a pillanattól kezdve, hogy egy jármű ötlete megszületett, figyelembe veszi a tevékenységéből következő hatásokat és következményeket. Az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítés jelentős elismerése a környezettel kapcsolatos munkánknak." - nyilatkozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöke.


Az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítés egy a megelőzést előtérbe helyező szemléletet tükröz és igazolja, hogy a termék lehetséges környezeti hatásait már tervezés kezdeti fázisában figyelembe veszik. Szem előtt tartja továbbá az autó életciklusának egyes fázisaiból következő környezeti befolyásokat a kezdeti tervektől egészen a jármű használatának befejezéséig.


A kutatás és fejlesztés katalizátora és legfőbb ipari befektetője
A SEAT Spanyolország vezető ipari befektetője a kutatás és fejlesztés területén és a negyedik legtöbbet invesztáló spanyol vállalat ezen a területen. 2015-ben a SEAT több mint 377 millió eurót invesztált a kutatással, fejlesztéssel és innovációval kapcsolatos tevékenységekbe, amely árbevételének 4,5 százalékát, a teljes spanyolországi kutatási és fejlesztési ráfordításoknak pedig 2,9 százalékát teszi ki.


A befektetések eredménye kitűnően látszik a SEAT Technikai Központjában. A martorelli üzem területén 1975-ben létesített kiválósági központ igazi tudásközpontként ösztönzi a vállalati innovációt. Több mint 1 000 mérnök dolgozik itt, akik a SEAT járműveinek tervezéséért és fejlesztéséért felelnek, szem előtt tartva a jövő mobilitását. A központ részeként működik a Formatervezési Központ (Design Centre), amelyben 130 kreatív szakember dolgozik. Ehhez hasonló létesítmény mindössze 20 létezik világszerte.