Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Gyár

Számok az autók mögött

01.04.2017

Több, mint 2.8 millió négyzetkilométert  fed le, ami  megközelítőleg 400 futballpályának felel meg, és évente 400,000 gépkocsit gyárt. Ezek a SEAT martorelli gyárának számai. Ám melyek azok a speciális számok, amelyek egy-egy gépkocsi elkészítése mögött rejtőznek?   

Az eredeti koncepció kigondolásától négy év telik el a kész gépkocsi legyártásáig, de gyakorlatilag minden egyes új modell mindig ugyanúgy kezdi meg létezését: egy ceruzával és egy papírlappal. A gépkocsi végleges formájának papírra vetéséig 1.000 vázlat készül, a SEAT Műszaki Központjában a rajzok a háromdimenziós (3D) megjelenést kapnak, és az autók agyagból készült modellek formájában nyerik el végleges formájukat, melyhez 5.000 kg agyag szükséges. Egy új szín kifejlesztéséhez három  év intenzív munkája szükséges, és a martorelli gyárban összességében évente 6,4 millió liter festéket használnak fel. Ezzel a mennyiséggel  százszor lehetne átfesteni a párizsi Eiffel tornyot!

A műszaki Központ több, mint 900 mérnököt alkalmaz, akik  a modelleket kidolgozása során évente több, mint 55.000 szimulációt valósítanak meg annak érdekében, hogy garantálják a gépkocsik biztonságát és kényelmét. Évente megközelítőleg 400 illat- és érintési teszt valósul meg a gépkocsi belsejének minden alkatrészét  és alkotóelemét érintve, mindez annak érdekében, hogy a jövőbeni ügyfeleknek kellemes élményt nyújtsanak. 

Mielőtt egy új modell bekerül az értékesítési hálózatba, megközelítőleg 50 mérnök teszteli a prototípust, az adott gépkocsi képességeinek határát feszegetve a 120.000 kilométeres teszt periódus során megvalósuló nyári és téli vezetési teszteken, ami egyaránt jelent sivatagban és a jeges utakon való vezetést.

A csarnokokban  több, mint 2.000 robot dolgozik az egy gépkocsit jelentő 3.000-nél is több alkatrész összeszerelésén. A folyamat végén a legyártott gépkocsik 80 %-át exportálják a SEAT képviselettel rendelkező 75 országba.