Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A legnagyobb teljesítményű modell

A SEAT és a Ducati teljes gázzal beszáll a MotoGP világbajnokságba

01.25.2017

A SEAT és a Ducati egy éves megállapodást kötött a MootoGP világbajnokságban történő közös megjelenésről. A 300 lóerős SEAT Leon CUPRA, a spanyol márka történetének legnagyobb teljesítményű modellje lesz a MotoGP világbajnokság rövidesen induló új szezonjában a Ducati Csapat hivatalos gépkocsija. A Ducati Csapat két tagja a háromszoros világbajnok spanyol Jorge Lorenzo és az olasz Andrea Dovizioso. Azon a történelmi tényen túl, hogy a Leon CUPRA első alkalommal lesz egy csapat hivatalos gépkocsija, a megállapodás azt is előirányozza, hogy a márka logóját elhelyezik az olasz motorgyártó motorkerékpárjának elején, a versenyzők verseny bőr ruháján és a csapat tagjainak egyenruháján.


A SEAT és a Ducati a Volkswagen-csoport tagjai, és osztják az olyan értékeket, mint "a dinamizmus, a formatervezés szenvedélye valamint az innováció iránti elkötelezettség" - mondta a SEAT stratégiai, üzletfejlesztési és operációs részlegének sportért felelős vezetője, Antonino Labate. Hozzátette, hogy ezek az értékek a SEAT Leon CUPRA alapvető értékei is, ami a Ducati Csapat hivatalos gépkocsijaként idén márciusban éjszakai versenyen debütál a katari Losail pályán. Mindkét márkában közösek az autó-, illetve a motorversenyeken elért kiváló eredmények. 1970 óta a SEAT Sport részlegének szakértői irányításával a spanyol márka túraautó világbajnokságot (WTCC) nyert 2008-ban és 2009-ben, több, mint 25 rali győzelmet és bajnoki címet tudhat magáénak, illetve sikeresen szervezett márka versenyeket az egész világon. Hasonló módon az olasz márka már 14 éve vesz részt a MotoGP világbajnokságon, ezen időszak alatt 33 versenyt nyert, illetve maga mögött tudhat 24 Superbike világbajnoki idényt, melyen 17-szer nyerte el a gyártók világbajnoki címét, és részt vett több nemzeti bajnokságban is. 2007-ben a csapat az ausztrál Casey Stonerrel megnyerte a MotoGP világbajnokságot.


A Ducati MotoGP Csapat sportigazgatója, Paolo Ciabatti a megállapodás kapcsán elmondta: "Örülünk, hogy a SEAT-ot mint a csapat hivatalos autóját üdvözölhetjük a MotoGP világbajnokság 2017. évi szezonján. Ez a Ducati számára nagyon izgalmas idény lesz Jorge Lorenzóval és Anrea Doviziosóval. A SEAT Leon CUPRA nagyon sportos modell, és biztosak vagyunk abban, hogy a versenyzőink és a csapatunk tagjai már türelmetlenül várják, hogy minél előbb vezethessék az új autót.


A Ducati Csapat hivatalos gépkocsija, a 300 lóerős SEAT Leon CUPRA a barcelonai székhelyű márka történetének eddigi legnagyobb teljesítményű autója, és egyben a leggyorsabb is, 0 km-ről 100 km-re csupán 4,9 másodperc alatt gyorsul fel. Az új modell, amely márciusban kerül a márkakereskedőkhöz, a SEAT márka értékeit képviseli, amikor a vonzó formát a legkorszerűbb technológiával vegyíti. A MotoGP világbajnokság idei szezonjának kezdetét március 23-ára tervezik Katarban. A versenysorozaton összesen 18 futam lesz négy földrész 15 országában, és azokat több, mint 2.6 millió néző tekinti majd meg.