Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

AutoBest díj

A SEAT átvette az AUTOBEST díját Lisszabonban

02.02.2017

A SEAT Ateca tegnap Lisszabonban megkapta első nemzetközi elismerését, miután az AUTOBEST a gépkocsit az "Európa legjobb autó-vétele" díjjal tüntette ki.

A portugál fővárosban a díjátadó ünnepségen megjelentek a főbb európai autógyártók képviselői, az iparági kapcsolatok és az AUTOBEST alapító elnöke Dan Vardie. A SEAT elnöke, Luca de Meo kíséretében ugyancsak részt vettek az eseményen a vállalat vezető tisztségviselői, illetve a díjazásba érintett csapat egy része.

De Meo elnök kifejezte elégedettségét a tekintélyes díj elnyerése miatt. "Az Ateca volt a mi "főszereplőnk" 2016-ban, mert fontos díjakat nyert és megduplázta az értékesítési előrejelzéseket. AZ AUTOBEST zsűrijének elismerése büszkeséggel tölti el a SEAT-ot, mert azt jelzi, hogy modellkínálatunk, amelyet 2017-ben még megerősítünk az új Ibiza és a SEAT Arona piacra dobásával, jó irányba bővül" - mondta Luca de Meo.

Dan Vardie, az AUTOBEST alapítója és elnöke elmondta, hogy "a SEAT Ateca győzelme a SEAT és az AUTOBEST számára egyaránt premiert jelent. A 31 tagú, 31 európai országot képviselő zsűri által odaítélt egyértelmű győzelemmel a SEAT a verseny történetében első alkalommal nyerte el az AUTOBEST díját. Az Ateca a SEAT "Barcelonában alkották" koncepciójának rendkívül meggyőző kifejeződése, a spanyol autógyárgyár által kezdeményezett új márkafilozófia megtestesítője.

Az a tény, hogy az "Európa legjobb vétele 2017-ben" díjat egy szabadidő autó nyerte el, világos jelzése annak, hogy ez a kategória a mobilitás jövőjét képviselik, ahol az elkövetkező években még óriási mértékű előrelépés várható. Az Atecával és a bevezetendő egyéb modellekkel a SEAT a gépkocsi ágazat új irányzatainak középpontjába helyezi magát. A zsűri tagok, valamint a magam nevében nagy örömömmel gratulálok mindenkinek, aki részt vett e projekt, az Ateca megvalósításában!"

Az Ateca fellendítette a SEAT értékesítéseit

A 2007 óta elért legjobb értékesítési adatok alapján a SEAT 2016-ban 410.200 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, 2,6 %-kal többet, mint 2015-ben. A növekedés jelentős része az Atecának köszönhető, ebből a gépkocsiból 24.000 darabot szállítottak ki. Az Ateca sikere "ráadásként" járul hozzá az Alhambra és a Leon értékesítésének növekedéséhez, ez utóbbi a márka legnagyobb számban értékesített modellje.