Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT támogatásával

Két bajnok egy pályán

02.10.2017

Az egyik autót a SEAT Műszaki Központjában fejlesztették ki, a másikat a Katalán Műszaki Egyetem hallgatói építették. Az előző a 290 lóerős, 2 literes TFSI motorral futó SEAT Leon Cupra, a másik a 108 lóerős elektro-motorral szerelt Cat09e. Ez a két autó a barcelonai versenypályán mutatta meg kvalitásait.


A Cat09e együléses vesenyautót a SEAT által támogatott Formula Student International versenyre építették, és egy év alatt készült el a műszaki egyetemisták versenyére, és a Cat09e nyerte meg a Cseh Köztársaságban sorra került verseny elektromos autó kategóriáját. Karbon szálas alaplemezre épült, végsebessége 110 km/h, hatótávolsága egy töltéssel 22 km. A spanyol gyár támogatásával egy másik barcelonai és egy terrassai egyetem hallgatói is szép eredményt értek el, mellyel bekerültek a verseny első 10 helyezettje közé.


Ez a teljesítmény természetesen elmarad a bivaly erős SEAT Leon Cupra SC vagy ST változatának erejétől, mellyel ez az autó az autósok egyik kedvence lett. A Cupra is számos elismerést gyűjtött be pályafutása során, ezek között is az egyik legkiemelkedőbb a Nürburgringen 2015 májusában elért rekordja. A Jordi Gené által kormányzott SEAT Leon Cupra akkor nyolc percen belül, 7:58:44-es idővel teljesítte a pályát.