Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A legjobb eredmény 2003 óta

Tempósan indította az évet a SEAT

02.17.2017

Tovább bővült a SEAT globális értékesítése 2017-ben. Miután a márka 2016-ban már a negyedik egymást követő évét zárta nyereséggel, s 2012 óta közel 30 százalékos kumulált növekedést produkált, idén - 2003 óta - legjobb januári eredményét érte el. A SEAT 32 300 autóját szállította ki 2017 első hónapja során, ami 16,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

"Minden fő piacunkon jelentős növekedéssel kezdtük az évet, mégpedig a szektor átlagát meghaladó mértékben. Termékoffenzívánk kedvező hatása már eladásaink és piaci részesedéseink emelkedésében is érzékelhető. Az Ateca révén új ügyfeleket szólíthatunk meg, míg a Leon iránti kereslet a modellfrissítés eredményeképpen nőtt. Jól alakulnak az Ibiza eladásai is, továbbra is felülmúlva az előzetes várakozásokat az aktuális generáció modellciklusának végén" - hangsúlyozta Wayne Griffiths, a SEAT értékesítési és marketing-alelnöke.


Különösen kedvezően alakultak az eladások a SEAT fő piacain. A januári kiszállítások élén 6700 járművel (+41,7 százalék) Spanyolország áll, majd Németország (5800; +14,5 százalék) és az Egyesült Királyság (3800; +18,3 százalék) következik. Franciaországban (1700; +14,6 százalék) és Olaszországban (1600; +25,2 százalék) szintén kétszámjegyű százalékos növekedést sikerült elérni. A legtöbb európai ország folyamatos emelkedéssel járult hozzá a SEAT januári értékesítéséhez. Mexikóban szintén kiváló eredmény született, az itt eladott 2700 autó 16,3 százalékos növekedést jelent.

A felfrissített Leon, a SEAT kínálatának legkeresettebb tagjaként januárban érkezett meg a márkakereskedőkhöz. A márka emellett bemutatta az Ibiza ötödik generációját, amelynek értékesítése várhatóan nyáron veszi kezdetét. Az Arona az idei év második felére tervezett bemutatójával teljessé válik a SEAT történetének eddigi legnagyobb termékoffenzívája, amelyet 2016-ban az Ateca indított.