Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A SEAT a Mobil Világkongresszuson

A SEAT a Mobil Világkongresszuson mutatja be legújabb digitális projektjeit

02.23.2017

A SEAT felszabadítja teljes digitális potenciálját a közelgő Mobil Világkongresszuson. A cég, amelyik immár harmadik egymás követő alkalommal vesz részt a kongresszuson, első alkalommal lesz jelen a kiállításon saját standdal és nagyratörő tervekkel. A kongresszuson a márka jelenlétét jellemző főbb témák az összekapcsolhatóság, mint a SEAT digitális ökorendszeréhez történő kötődés egyik lételeme, egy elektromos hajtású prototípus, és az új technológiák szakértőivel folytatandó beszélgetések lesznek a rendezvény helyszínén, a 3-s csarnokban található 500 m2-es  SEAT standon.

A stand központi részén elhelyezett szimulátor célja, hogy bemutassa a cég által fejlesztett azon technológiákat,  amelyek megnyitják az utat a gépkocsi, valamint  a vezető és a környezete közötti kölcsönhatás új formáihoz. A SEAT célkitűzése az, hogy az összekapcsolhatóság terén  vezető szerepet játsszon, melynek bemutatására a cég digitális ökorendszert hoz létre. Ez a rendszer a SEAT ID-n keresztül működik, mellyel  a vállalat a felhasználók élményét  kívánják  "testre szabni" és erősíteni.

A SEAT-standra látogatók mobil telefonjuk konfigurálása után leülhetnek a SEAT szimulátor kormányához, és  egy 88 colos képernyő előtt maguk győződhetnek meg arról, hogy a márka milyen alkalmazások és lekérésre működő funkciók megalkotásán dolgozik. Az előrejelző asszisztens például abban segíti az autók vezetőit, hogy optimálisan osszák be idejüket, előre "kitalálva" igényeiket és automatikusan javaslatokat téve a konkrét helyzethez. A valós idejű forgalmi előrejelzések, az útvonalra vonatkozó ajánlások (éttermek, boltok, szolgáltatások, stb.) és az útitervben bekövetkező változásoktól függő javaslatok jelzik a rendszer azon funkcióit, amelyeket ugyancsak beépítenek a márka által fejlesztett digitális ökorendszerbe. El tudják képzelni, hogy már soha többé nem késnek el munkahelyükről, mert gépkocsijuk az út minden egyes pontján megfelelően irányítja Önöket?
Ameddig ezek az alkalmazások nem épülnek be a gépkocsikba, a SEAT e funkciókat egy hardver kulcs beépítésével kínálja. Ez olyan eszköz, amelyik a digitális technológiákat kezelni nem tudó gépkocsikat (mint például a múltban érétkesített autók) is képessé teszi arra, hogy hozzáférjenek a hálózatba kapcsolt gépkocsikban elérhetőek digitális szolgáltatásokhoz. Ily módon a régebben vásárolt gépkocsik vezetői is megismerkedhetnek ezen új technológiákkal, még azelőtt, hogy a hálózatba kapcsolt gépkocsi elérhetővé válik.

Elektromos autó prototípus
Az összekapcsolhatóság területén jelentkező fejlesztéseken túl a SEAT egy elektromos autó prototípust is bemutat a mobil világkongresszuson. A gépkocsit arra fogják használni, hogy Barcelonában teszteljék a megosztva használt gépkocsikban az új technológia lehetőségeit Az elkövetkező néhány hétben a SEAT e gépkocsival valósítja meg az alkalmazottai számára készült gépkocsi megosztó pilot projektet. A felhasználók e szolgáltatáshoz a Digital Access - digitális hozzáférési  technológia - segítségével kapcsolódhatnak. Ezt az együttműködő környezet számára dolgozták ki, és lehetővé teszi, hogy a fizikai kulcsokat felváltsa a mobiltelefon.

A SEAT Talks projekt
 A SEAT stand harmadik részét a "SEAT Talks" projekt számára tartják fenn. Ez olyan előadás-sorozat, amelynek  keretében az előadók megvitatják az összekapcsolhatóság témáját, és a technológiák szerepét a mobilitás  valamint az autóipar területén. Ez valójában egy  "Easy Speak", vagyis "laza társalgási tér", ahol a mobilitástól és az üzleti modellekről beszélgetnek.  A résztvevők között olyan nemzetközileg elismert szakértők lesznek jelen, mint Johann Jungwirth, a Volkswagen AG digitális technológiáért felelős igazgatója, Vicent Rosso, a BlaBlaCar spanyolországi vezérigazgatója, Enrique Dans, az IE Egyetem  illetve Max Krasnyikh és Nadav Zohar  Gett képviselője.
 Ezen előadókon túl a többi résztvevő között találhatjuk a SEAT Easy Mobility Team, a vállalat több szakágát átfogó  csapatának tagjait, akik a digitalizálással és a kutatással, fejlesztéssel, a felhasználói élmény  "testre szabásával", és az új üzleti területekkel kapcsolatos megoldásokon dolgoznak.  A csapat a vállalatot az autóipar előtt az elkövetkező években megjelenő olyan kihívások megválaszolására készíti fel, amelyek az elektromos autózás, a digitalizálás, az új mobilitási szolgáltatások és az összekapcsolt gépkocsik következtében jelentkeznek,  és a csapat azt is elmagyarázza majd, hogy  a SEAT mit tesz e területeken. A SEAT standján jelen lesz néhány start-up program is, amelyekkel a SEAT a jövőbeni technológiák kidolgozásában működik együtt.

A  4YFN (4 év múlva ) és a YOMO (Ifjúsági mobil fesztivál) program
A SEAT jelenléte a mobil világkongresszuson túllép a rendezvény fő irányán, mert a vállalat részt vesz a 4YFN (4 év múlva ) nevű, a start-up-ok számára szervezett találkozókon is, ahol a cég egy külön kiállítási területen  fog magasan képzett tehetségeket, profikat  toborozni  különböző technológiai szakterületekről. Mindezen túl a vállalat gépkocsijait a mobil világkongresszusra és 4YFN (4 év múlva ) rendezvényre  látogató VIP-vendégek és az előadók egyaránt használni tudják majd a városban történő mozgáshoz.
A SEAT részt vesz a  kongresszus mentén rendezendő Ifjúsági mobil fesztiválon is (YOMO). Ez a hétvégén kezdődő mobil világkongresszus egyik újdonsága, mert idén úgy szervezik a kongresszust, hogy  a várhatóan ide érkező több mint 20 000 - 10 és 16 év közötti -  spanyol diáknak lehetősége legyen  tapasztalatot szerezni  a tudományról és a technológiákról. A vállalat lehetőséget ad számukra, hogy a "kiterjesztett valóság" rendszerének köszönhetően Barcelonát 4D formában ismerhessék meg.
Mindezen túl a SEAT jelen lesz a mobil fizetési megoldásokat kínáló Sunhill cég standján is, ahol három, Full-link technológiával felszerelt   SEAT gépkocsi áll majd a látogatók rendelkezésére, hogy ellenőrizzék, miként működik az összekapcsolt gépkocsik technológiája a Travipay gépkocsi mobil parkolási-, helyfoglalási- és fizetési rendszerrel kombinálva.
A SEAT átfogó jelenléte a közelgő mobil világ kongresszuson mutatja, hogy a vállalat milyen nagy mértékű digitális átalakuláson megy át annak érdekében, hogy a hálózatba kapcsolt gépkocsit a vezetési élmény középpontjába helyezze, és összhangban legyen azzal a célkitűzéssel, hogy a cég a legkönnyebb mobilitási megoldásokat kínáló, vezető szolgáltatóvá váljék.