Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
DIZÁJN

Célratörő dizájn

Modelljeink gyártása során minden részletre ügyelünk: Amikor a márka által képviselt értékek és a modellek jellegzetességei formát öltenek, fontos szerephez jut a dizájn. Ebben mutatkozik meg a szépség és a tökéletesség iránti elkötelezettségünk. 

A KORMÁNYKERÉK

Ahol a vezető és a jármű eggyé válik

A kormánykereket fogva a vezető eggyé válik autójával. A kormánykerék továbbítja parancsait, és hozzáférést biztosít a jármű által kínált számtalan lehetőséghez. Ezért a kormányra úgy tekinthetünk, mint egy kézzel készített műalkotásra.

A formatervezés folyamata

Ahogy az álom formát ölt

1
2
3
4
1
A vázlattól a tanulmányig

Járműveink élete egy papírra rajzolt vázlattal kezdődik, míg végül egy több éves munkafolyamat eredményeként az elkészült autó eljut a nagyközönségig. Dizájnfilozófiánk a SEAT 20V20 koncepcióautóban jut kifejezésre, amely a 2015-ös genfi autószalon egyik legnagyobb szenzációja volt. 

2
A tökéletes megmunkálás

Ha megszületett a dizájn, összeül egy mérnökökből és formatervezőkből álló csapat, majd nekilát a kidolgozásnak és a megvalósításnak: A külső megjelenés minden apró részletét tökéletesítik, hogy létrejöhessen a prototípus.

3
Belső szépség

A belső tér kialakításánál a kényelmes utazás megteremtése a cél. Minden belső részlet, a kormánykerék, a sebességváltó kar, a műszerfal és az ülések ergonomikus kialakításúak.

4
Az ötlettől a megvalósulásig

Egy koncepcióautó kifejlesztése rengeteg munkát igényel. A világ minden tájáról érkező formatervezők, fejlesztők és mérnökök egyéni szaktudására van szükség ahhoz, hogy a koncepció valósággá váljon. 

Külső dizájn

Az első benyomás

SEAT Leon ST CUPRA

A SEAT CUPRA család a legdinamikusabb és legsportosabb SEAT modelleket képviseli. Ez alól a stílusos megjelenésű és rendkívül erős SEAT Leon ST CUPRA sem kivétel.

Tökéletes kialakítás

Minden prototípusból készül egy modell, amelyet formatervezőink gondos megmunkálással habszivacsból maratott alapformárara rétegekben felhordott agyagból készítenek el.

Precíz végeredmény

Minden egyes részletet aprólékosan kidolgozunk, ellenőrzünk és addig fejlesztjük, míg tökéletes nem lesz az eredmény.

A szín a mindenünk

A fényezés fontos része egy autó karakterének. Éppen ezért 22 vonzó színváltozatban kínáljuk modelljeinket.

Több mint dizájn

Formatervező csapatunk számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megtalálja a tökéletes arányt forma és funkció között, és így még vonzóbbá tegye a megszülető modelleket.

Mindig különleges

Modern, dinamikus,Full LED- fényszórók és LED hátsó lámpák nemcsak a kiváló látást, hanem a tökéletes stílust is garantálják.

Karakteres dizájn

Modelljeink külső megjelenésének minden egyes részletét úgy dolgozzuk ki, hogy az hozzájáruljon a modellek különleges, egyedi formájához.
BELSŐ TÉR

A kedvenc helye

BELSŐ TÉR

Amikor beül egy SEAT-ba, nyilván szeretné jól érezni magát, és szeretne könnyen eligazodni az autóban. Ezért szenvedélyesen kutatjuk a trendeket, textúrákat, és olyan dizájnt tervezünk, amely nemcsak jól néz ki, de praktikus is.

A SEAT VEZETŐ FORMATERVEZŐJE

Alejandro Mesonero

"Minden, amit látunk és tapasztalunk, inspirál bennünket. A formatervezés során Barcelona mindenütt jelen van: Egy város, ahol élünk, és amelyet szeretünk." 

SEAT Ibiza: 30 év

A legenda tovább él

A legelső SEAT Ibiza kifejlesztésének célja egy kompakt, egyenes vonalú autó megteremtése volt, amelyből sugárzik a márka fiatalos, sportos lendülete. 30 évvel később egy jubileumi modellel ünnepeljük ezt a sikertörténetet, amelyet az új Ibiza ír tovább.