Fenntarthatóság

SEAT Környezetpolitika

SEAT S.A. világszerte fejleszt, előállít és szállít gépjárműveket, és elkötelezte magát a fenntartható mobilitás vezető ellátó szerepköre mellett. A szervezetünk ugyancsak elkötelezi magát a termékek, létesítmények és szolgáltatások környezeti kompatibilitásának elősegítésében. A környezeti kompatibilitás különösen az erőforrás-felhasználás hatékonyságát és az energiafogyasztás javítását foglalja magában, beleértve a CO2-kibocsátást, pl. alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrások felhasználását, az energiahatékonyság javítását és a szennyezőanyag-kibocsátás minimalizálását. Az energiapolitika szempontjait figyelembe veszik a környezeti politikában is. A SEAT S.A. környezetileg hatékony, felsőfokú technológiákat tesz elérhetővé világszerte, számításba a termék és szolgáltatás életciklusát. A SEAT S.A. a társadalom és a politika partnere, mind a vállalat központjában, mind az összes helyszínén, elősegítve a társadalmi és környezeti szempontból fenntartható, pozitív fejlődés kialakítását.

A SEAT S.A. elkötelezi magát a törvényi és szabályozási követelmények, valamint az önállóan kijelölt környezetvédelmi és energiacélok betartása mellett (az ISO 14001-es záradék szerint: megfelelési kötelezettségek), valamint az alábbi elvek végrehajtásával.

Alapelvek:

1.     A "TOGETHER - 2025 stratégia" a Volkswagen csoport jövőképét mutatja be, amely a világ egyik vezető, fenntartható mobilitás szolgáltatója. Emellett a Volkswagen-csoport kiemelt célt tűzött ki, hogy a környezet szempontjából követendő példa legyen. A SEAT S.A. a Volkswagen csoport részeként vállalja ezt az elvet.

2.    A szervezet hosszú távú megőrzése és versenyképességének növelése érdekében a SEAT S.A. elhivatottan keresi és fejleszti a termékeket és szolgáltatásokat a fenntartható mobilitás érdekében.

3.    A SEAT S.A. környezetvédelme holisztikusan lefektetett. Az ISO 14001 szerinti teljes életciklusra terjed ki, és a víz, a talaj, a levegő és az erőforrások környezetvédelmét, valamint az ISO14006 szerinti járművek környezetbarát tervezését veszi figyelembe.

4.    A SEAT S.A. környezetvédelmi és energiagazdálkodási rendszerén keresztül biztosítja, hogy termékei, szolgáltatásai és gyártási létesítményei környezetvédelmileg kompatibilisek,és ezek folyamatos javulási folyamatnak van kitéve, beszállítóival, vállalkozóival, üzleti partnereivel és hulladékkezelő társaságaival egyaránt. Az energiahatékonyságot és a következetes energia-megtakarítást nyomon követik.

5.    A SEAT S.A. Végrehajtó Bizottsága a Csoportpolitikai Környezetnek megfelelően meghatározza a környezetvédelmi szempontból releváns létesítményeket működtető vagy környezetvédelmi szempontból releváns termékeket fejlesztő vállalatoknak a környezetvédelmi vezetési hálózatok bevezetését és folyamatosan ellenőrzi az irányítási rendszerek hatékonyságát. A SEAT S.A belső szabályokkal biztosítja, hogy rendelkezésre álljon a környezethez és az energiagazdálkodáshoz szükséges információ, valamint az irányítási rendszer folyamatosságának létfontosságú eszköze.

6.    A SEAT S.A. Végrehajtó Bizottsága rendszeresen ellenőrzi a környezetvédelmi politika betartását, valamint a környezetvédelmi és energetikai célok elérését. A környezetvédelmi politikát rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén frissíteni kell.

7.    A SEAT S.A. elkötelezi magát az energiával kapcsolatos teljesítmény folyamatos javítása mellett.

8.    A SEAT S.A. gondoskodik arról, hogy minden alkalmazottja a feladataiknak megfelelően tájékozott, képzett és motivált legyen a környezet és az energiagazdálkodás területén, elősegítve részvételüket.

9.    Az átlátható és hiteles információk, valamint az érdekelt felekkel folytatott nyílt párbeszéd természetesen a SEAT S.A. felelőssége.

10.  A SEAT S.A., mint a társadalom felelős tagja, proaktívan dolgozik a politikai és állami hatóságok képviselőivel minden szinten, beleértve a szociális cselekvéseket, amelyek magukban foglalják a vészhelyzetek megelőzését vállalati központjukban és fejlesztési és termelési központjaikban egyaránt.