Takata légzsák visszahívási kampány

Az Ön biztonsága az első.

Hibás légzsákok miatti életveszély

A Takata légzsákok globális visszahívása a SEAT márkát és számos más gyártó típusait is érinti.

Amennyiben az Ön járművében hibás légzsák van, az komoly biztonsági kockázatot jelenthet az Ön számára. Ezen az oldalon lejjebb görgetve ellenőrizheti, hogy az Ön járműve érintett-e.

Hogyan tudhatom meg, hogy a visszahívás érint-e engem?

Kérjük, írja be autója alvázszámát (VIN) a keresőmezőbe. Ha beírja autója alvázszámát, akkor ellenőrizheti, hogy autója érintett-e a visszahívásban. A VIN számról lent talál bővebb információt. 

Fontos: A járművek listáját rendszeresen frissítjük az érintett járművekre vonatkozó elemzéseink alapján. Kérjük, időnként térjen vissza, hogy megtudja, az Ön járműve szerepel-e az érintett járművek között.

 Érintett az autóm?

A Takata vállalat évek óta olyan hibás gázgenerátorokat szállított az autóiparnak, amelyek bizonyos éghajlati körülmények (hőség és páratartalom) között idővel tönkremehetnek és veszélyessé válhatnak.

A légzsákokat 2009 és 2017 között szerelték be a SEAT különböző járműveibe. Kérjük, a keresőmezőbe az alvázszámot (VIN) beírva ellenőrizze, hogy az Ön járműve érintett-e.

Mekkora veszélyt jelent ez?

Ha a légzsák egy baleset során működésbe lép, akkor a gázgenerátor berobbanásakor túlságosan nagy nyomás termelődik, ezáltal fémdarabok repülhetnek az utastérbe. Ez súlyos sérülésekhez vagy halálhoz vezethet.

Mit kell tennem?

Ha az Ön járműve érintett, kérjük, azonnal forduljon egy SEAT-szervizpartnerhez, hogy kicseréljék az érintett alkatrészeket. A javítás teljesen ingyenes.

Az Ön biztonsága fontos számunkra, ezért kérjük, hogy járművét azonnal ellenőriztesse és szükség esetén végeztesse el a javítást.

VIN szám

Mi a VIN számom?

A VIN szám, vagyis alvázszám a járművek 17 betűből és számból álló egyedi azonosítója. Ez ad információt arról, ha járművének frissítésre van szüksége vagy esetleges visszahívásban érintett.

Hogyan találom meg a VIN számomat?

A legegyszerűbben a karosszérián találhatja meg, ha kívülről a vezető oldalán állva a szélvédőn keresztül a kormánykerék irányába néz.

Hogyan találhatom még meg a VIN számomat?

Az alvázszám a jármű műszaki dokumentációjában is megtalálható, mely teljesen egyedi az Ön autójára vonatkozóan.