Mobil Világkongresszus

SEAT ragyogás a Mobil Világkongresszuson: hogyan tovább?

01.03.2019

A SEAT ötödik alkalommal vesz részt a Barcelona Mobil Világkongresszuson, az egyik legnagyobb név a rendezvényen. A spanyol márka kihasználta a lehetőséget, hogy kiváló példáját mutassa a városi mikromobilitás iránti elkötelezettségének - az új SEAT Minimó egy, a városi mobilitást forradalmasító koncepcióautó.

Ezzel a koncepcióval a SEAT megerősíti, hogy élére áll a Volkswagen csoport mikromobilitási stratégiájának, ötletekkel és kifejezetten a városokon belüli rövid utakra tervezett termékek létrehozásával. Az új SEAT Minimó ötvözi az autó biztonságát és kényelmét a motorkerékpár agilitásával és parkolási kényelmével. Különösen a járműmegosztó szolgáltatásokra lett kifejlesztve, 100% -ban elektromos, és az innovatív akkumulátorcsere-rendszernek köszönhetően lehetővé teszi, hogy az autómegosztó szolgáltatók akár 50% -kal is csökkenthessék működési költségeiket.

 A városok beszélnek, SEAT hallgat

A kongresszus folyamán a SEAT-nek lehetősége nyílt találkozni és meghallgatni több állami intézmény képviselőit, hogy a városi mobilitással kapcsolatos nézeteiket és konkrét igényeiket megismerhessék. E közös erőfeszítések eredményeként a SEAT elemezni fogja a hatóságok és a nyilvánosság által a SEAT Minimó koncepcióautó fejlesztésére tett javaslatok integrálásának lehetőségeit, hogy megoldásokat találjanak a közös célra - fokozni a városi mobilitást.

Luca de Meo, a SEAT elnöke kijelentette, hogy "többek vagyunk mint egy autógyártó, és szeretnénk a hatékony mobilitás átalakulásában vezető szerepet betölteni a városi területeken, de ezt nem tehetjük egyedül, és partnereinkkel kell együttműködni. Most már együtt kell működnünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy integráljuk az MWC ideje alatt felmerült véleményeket, és megfeleljünk a nagyvárosok igényeinek. "

 A szoftverház Barcelonában keres helyet

A SEAT a változás formálta kontextushoz való alkalmazkodás és a vállalat sikeres digitális átalakításának érdekében bejelentette, hogy 2019-ben létrehoz egy szoftverházat. A központ jelenleg a tökéletes helyszínt keresi a városban, és több mint 100 szakembert fog felvenni, akik a www.welovesoftware.seat webhelyen jelentkezhetnek.

Megalapításának célja, hogy tovább erősítse a Volkswagen-csoport szoftverfejlesztő központjainak sikeres informatikai hálózatát, és a folyamatok digitalizálásával növelje a hatékonyságot. Ezenkívül a szoftverház szerepe az új mobilitási koncepciókkal, konnektivitással és autós digitalizálással kapcsolatos új üzleti modellek megerősítése, különös tekintettel a SEAT-ra.

A Metropolis: Lab Barcelona integrálódni fog az új központba, hogy a jobb mobilitás érdekében továbbfejlessze innovatív megoldásait. Más független SEAT vállalkozások, mint például az XMOBA is, az összes szinergia teljes kihasználása érdekében ezen új központban fognak működni.

 Mobilitási tanácsadó, egyetlen platform a mobilitási igényeknek

Pontosan egy évvel ezelőtt, a tavalyi Mobil Világkongresszuson, a SEAT számos stratégiai találkozót tartott a tech szektor leghíresebb vállalkozásainak vezetőivel, hogy új technológiákon, például mesterséges intelligencián alapuló városi mobilitási megoldásokat kutassanak és fejlesszenek ki.

Az alkalmazás a legjobb utat ajánlja, hogy a felhasználók a lehető legjobban érhessék el úticéljukat a különböző mobilitási lehetőségek elemzésével, a tömegközlekedéstől más alternatívákig, például közösségi autózás, motosharing vagy kerékpármegosztó rendszerek használatával.

A SEAT független vállalata, a jobb mobilitáshoz új megoldásokat tesztelő XMOBA vezeti majd a Mobility Advisor integrációját a végfelhasználóknak már kínált  együttműködő mobilitási megoldások platformjaként szolgáló Justmoove-ba.

 Az "5G Connected Car", az első nyitott utcai kísérleti teszt Európában

Több mint 50 nemzeti és nemzetközi média riporternek és intézményi képviselőnek, mint például Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért és emberi erőforrásokért felelős biztosa, Ferran Tarradellas, az Európai Bizottság barcelonai képviseletének vezetője, volt lehetősége első kézből betekintést nyerni az "5G Connected Car" első nyílt utcai kísérleti tesztjébe Európában, a Mobile Világkongresszus környezetében.

A SEAT és a Telefónica által támogatott "5G Connected Car" lehetővé teszi a kommunikációt a jármű, a környező infrastruktúra és más autók között, ami az első lépés a kooperatív, autonóm vezetés elérése felé. A járművet jelenleg Barcelona utcáin tesztelik, hogy vezetés közben gyűjtsenek adatokat és biztonsággal kapcsolatos fejlesztési tervet dolgozzanak ki.

 A SEAT stand, a találkozóhely

A kongresszus négy napja alatt a SEAT standja a jövő mobilitásának fő helyévé vált. A rendezvény ideje alatt az intézményi látogatók közt kiemelkedő nevek is látogatást tettek az autógyártó területén, mint az ipari, kereskedelmi és turisztikai miniszter, Reyes Maroto; Raül Blanco ipari főtitkár; a Katalán kormány elnöke és alelnöke, Joaquim Torra és Pere Aragonés; a Katalán kormányból a Digitális Politika és a Közigazgatás, az Üzlet és a Tudomány, valamint a Belső Ügyekért felelős miniszterei, Jordi Puigneró, Maria Àngels Chacón és Miquel Buch; a Baszk kormány Technológiai, Innovációs és Versenyképességi alelnöke Estíbaliz Hernaez; a DGT igazgatóhelyettese Jorge Ordás; Katalán parlamenti képviselőcsoport Ciudadanos elnök Inés Arrimadas; l'Hospitalet polgármester Núria Marín; Barcelona városi tanács tagja és PSC párt polgármester-jelöltje Jaume Collboni; Barcelona polgármester-jelölt Manuel Valls; Gräfin Róza, Thun und Hohenstein európai parlamenti képviselő; Foment del Treball elnök Josep Sánchez Llibre; AMETIC elnök, Pedro Mier; Pere Navarro a barcelonai Zona Franca konzorcium különleges államtitkára; és az Accenture elnöke, Juan Pedro Moreno, többek közt, akik nem akarták kihagyni a SEAT által bemutatott újdonságokat a kongresszuson.