A két vállalat közötti partnerség

A SEAT és az IBM a mesterséges intelligenciával (AI) forradalmasítja a városi mobilitást

18.03.2019

A SEAT és az IBM egy, a városi vezetés átalakítására szolgáló új megoldás kifejlesztését jelentette be. A bejelentést egy nappal a városi mobilitás forradalmasítására tervezett SEAT Minimó bemutatása után tették, a "Mobility Advisor" az IBM Watson AI-t használja, hogy segítse a városi lakosokat napi közlekedési lehetőségeikről való tájékozott döntések meghozatalában: autóktól a robogókig, kerékpárokig és tömegközlekedésig.

"A forgalmi torlódások és a környezetvédelmi kihívások hatalmas nyomást gyakorolnak a városok átalakítására," mondta Jordi Caus, a SEAT új városi mobilitási koncepciójának vezetője. "A SEAT-nál az innovatív városokkal és technológiai vállalatokkal működünk együtt, hogy megoldást találjunk a könnyebb és hatékonyabb mobilitásra. Az IBM fejlett felhő- és AI-technológiáival segít a mobilitás innovatív megközelítésében, melyek megváltoztatják üzleti stratégiánkat, miközben javítják a városi területeken élő emberek életét."

A 4G / 5G hálózatokra tervezett mobilalkalmazás jelenleg fejlesztés alatt áll, a "Mobility Advisor" az IBM Watson Assistant-t használja, hogy a felhasználók számára kommunikációs felületet biztosítson az útvonalak tervezéséhez és optimalizálásához, valamint a legmegfelelőbb közlekedési lehetőségeket javasolja.

Az IBM Watson Machine Learning segítségével a "Mobility Advisor" megtanulhatja a felhasználó preferenciáit, és személyre szabott ajánlásokat készíthet az utazás legjobb módjára. Az IBM Cloud-hoz csatlakoztatva dinamikusan alkalmazkodik a változó körülményekhez, figyelembe véve az időjárás-előrejelzéseket, a forgalmi jelentéseket és a városban azon a napon bekövetkező eseményeket. Ez magában foglalja a felhasználó előírásait és korábbi döntéseinek adatait annak érdekében, hogy a legjobb szállítási módokat javasolják minden alkalommal - még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kiszálljon az autóból, sétáljon, vagy egy SEAT e-KickScooters-t használjon az utazás egy részéhez.

"A következő években a városokban kiépülő 5G hálózatokkal a vezetési élmény átalakításának lehetőségei korlátlanok" - mondta Juan Ramon Gutierrez Villar, az IBM Global Markets ipari megoldások vezetője. "Az IBM-nél a távközlési vállalatokkal és az innovatív gyártókkal, mint például a SEAT-tal dolgozunk, hogy biztosíthassuk a vízióik megvalósításához szükséges nyílt technológiákat, melyekkel rendkívül kontextusú, személyre szabott felhasználói élményeket hoznak létre, amelyek villámgyorsan működnek több felhőn és informatikai platformon keresztül."

A SEAT K + F mobilitási csapata továbbra is együttműködik az IBM technikusokkal a Mobility Advisor koncepciójának és a különböző potenciális alkalmazásoknak a kialakításában. A SEAT független cége, a mobilitást elősegítő új megoldásokat tesztelő XMOBA-val együtt, a SEAT elemzi a Mobility Advisor jövőbeni integrációját az ügyfelek számára már most is ajánlott Justmoove mobilitási megoldásokat kínáló platformmal. Az IBM részéről a projektet a Viewnext hajtja végre, amely egy IBM leányvállalat Spanyolországban.