Június 1-től Carsten Isensee a SEAT Végrehajtó Bizottságának új tagja

Carsten Isensee, a SEAT új pénzügyi alelnöke

04.06.2019

Carsten Isensee-t  kinevezték a SEAT pénzügyekért felelős új pénzügyi alelnökévé, aki június 1-ével megkezdte munkáját, mint a vállalat  Végrehajtó Bizottságnak új tagja. Az új pénzügyi vezető Holger Kintscher posztját veszi át, aki ugyancsak június 1-től- a Volkswagen Haszonjárművek pénzügyekért és információ technológiáért felelős vezetője lesz.  Carsten Isensee egész szakmai pályafutása a Volkswagen-csoporthoz kötődik, mostanáig a Volkswagen Group China pénzügyekért felelős alelnöke volt.

Az ügyvezető azzal a céllal csatlakozik a SEAT-hoz, hogy megszilárdítsa a vállalat rekord méretű nyereségét és befektetési mutatóit, illetve megerősítse a pénzügyi alapokat a jövőbeli projektek számára. A SEAT 2018-ban története legjobb eredményét érte  el, adózás utáni nyeresége 294 millió euró volt (+ 4,6% a megelőző évvel összehasonlítva),  a forgalom pedig elérte 9.991 milliárd eurót (+ 4,6%). Ezen kívül tavaly a vállalat 1.223 milliárd eurót (+ 27,1%) fordított beruházásokra és kutatási és fejlesztési  befektetésekre, ami ugyancsak a legnagyobb összeg volt a SEAT története során.

Carsten Isensee 59 éves, a németországi Wilhelmshaven Egyetemen szerezte meg diplomáját az üzleti tudományok területén.  1987-ben csatlakozott a Volkswagen-csoporthoz, és azóta számos beosztásban dolgozott a Volkswagen pénzügyi részlegében a németországi központban,  Szlovákiában, Dél-Afrikában, Brazíliában és Kínában. 2014-től a SEAT-hoz történő csatlakozásáig a Volkswagen Group China  pénzügyi alelnöke volt. Pályafutása során Carsten Isensee a tőkepiacok felé képviselte a vállalatot, tárgyalásokat folytatott a részvényesekkel, a partnerekkel, az állami intézményekkel, a szakszervezetek és a kormányzati szervezetekkel. Emellett megvalósított számos szervezeti átalakítási programot, Kínában pedig az intelligens mobilitás és a digitális szolgáltatások felépítésében is részt vett.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan ügyvezető csatlakozik a SEAT-hoz,  mint Carsten Isensee, aki  széles körű pénzügyi- és globális szakmai tapasztalattal rendelkezik. Nemzetközi tapasztalatai és a Volkswagen-csoporttal kapcsolatos kiterjedt ismeretei minden bizonnyal új perspektívát fognak nyújtani annak érdekében, hogy továbbra is a Holger Kintscher által létrehozott szilárd alapokra építkezhessünk" - hangsúlyozta Luca de Meo, a SEAT elnöke.

Holger Kintscher a SEAT Végrehajtó Bizottságában eltöltött majdnem 10 év után a Volkswagen Csoport haszonjármű részlegéhez igazol át. "Holger Kintscher az elmúlt években a SEAT működésének kulcsfontosságú szereplője volt" -magyarázta De Meo. "A  SEAT sikerének nagy részét Holgernek és csapatának köszönhetjük. Ő nem csupán hozzájárult a fordulathoz, hanem azért is dolgozott, hogy megteremtsék  annak feltételeit,  hogy a SEAT-ot fenntarthatóvá tegyék  az elkövetkező évekre is. "