A vállalat új fémnyomó műhelyt és két melegformázó gyártósort hozott létre

A SEAT 57 millió eurót invesztál barcelonai üzemébe

04.06.2019

A SEAT 57 millió eurós befektetéssel új fémnyomó műhellyel és két melegformázó gyártósorral bővítette barcelonai üzemét. A létesítmények felavatására a "BCN Day" (Barcelona Nap) keretében került sor, amelyen több, mint 3 500 dolgozó, barát és családtag vett részt.

A SEAT Barcelona új PXL-nyomójának üzembe helyezése több, mint 31 millió eurós befektetésből valósult meg. Ez a fémnyomó a korábbival összehasonlítva - az automatizáltság magasabb fokának, a gyártási sebességnek és a korszerű robot rendszernek köszönhetően - ugrásszerűen emeli majd a termelékenységet. Meghaladta a 25 millió eurót annak a két új melegformázó gyártósornak a létesítése, amely szintén a hatékonyság javítását és a gyártási folyamat gyorsaságának és pontosságának fokozását célozza meg. Ezen az összesen 57 millió eurós befektetésen túl a SEAT az elmúlt öt évben 6,5 millió eurót fordított a termelési helyszín fejlesztésére, felújítására és korszerűsítésére.

A SEAT termelés és logisztika területéért felelős alelnöke, Dr. Chrisitan Vollmer kijelentette, hogy "a SEAT Barcelona vállalatunk kulcsfontosságú üzeme és ezek az új létesítmények lehetővé teszik, hogy mind a SEAT, mind a Volkswagen Csoport egy technológiai szempontból kiemelkedő gyárként tekintsen az üzemre. Az új fémnyomó és az új melegformázó gyártósorok révén a gyártási teljesítményünk 15 százalékkal javul és megközelíti a 60 millió alkatrészt."

 SEAT Barcelona, a stratégiai fontosságú üzem

A SEAT gyára a barcelonai Zona Franca területén 1953-ban kezdte meg működését a márka első modelljeivel, mint például a SEAT 1400 vagy a SEAT 600, amely egész Spanyolországot autóba ültette. 1993-ban a járműgyártást Martorellbe költöztették és azóta a barcelonai gyáregység formázott alkatrészeket, például ajtókat, tetőket, sárvédőket és keresztléceket készít. 80 százaléka az alkatrészeknek az MQB (Moduláris Keresztmotoros Építőkészlet) platform számára készül és a SEAT modellek formázott alkatrészeinek nagy része szintén ebben az üzemben készül. Egyedül 2018-ban több, mint 52 millió alkatrész készült a SEAT modellek és a Volkswagen Csoport különböző márkái számára. Utóbbiakat összesen 6 ország 22 gyáregységébe exportálták a Zona Franca területéről.

A SEAT Barcelona olyan innovatív technológia folyamatok alkalmazásával emelkedik ki, mint a PXL-nyomó virtuális szimulációja, a 3D nyomtatás a karbantartó műhelyben, a fémmegmunkáló műhelyben a ponthegesztők robotok által végzett automatikus cseréje és a logisztikai folyamat automatizálása az automatán irányított járművek alkalmazásával.

 Az önfeledt szórakozás napja a dolgozók számára

Múlt szombaton a dolgozók, hozzátartozóik és barátaik ellátogathattak az üzem különböző egységeibe és szemtanúi lehettek az új fémnyomó műhely és a melegformázó gyártósorok felavatásának. Az rendezvény során a látogatók egy vezetett sétán is részt vettek és megtekintették a SEAT történelmi autógyűjteményét. A 317 darabból álló kollekcióban olyan darabokkal is találkozhattak, mint a pápamobil, az első hivatalos rallyautó, amelyet Carlos Sainz vezetett vagy az 1992. évi barcelonai nyári olimpiai játékokon használ elektromos SEAT Toledo modell.

Ezen a napon több, mint 100 program várta a látogatókat, többek között a munkatársak előadása és gyerekeknek szóló tevékenységek.