Termék offenzíva

Először együtt az úton a SEAT három szabadidő autója

16.01.2019

"Az új SEAT Ateca  kulcsszerepet játszik új márka stratégiánkban. Az Ateca indítja a SEAT történetének legnagyobb termék offenzíváját".  Ezek voltak a SEAT  elnökének,  Luca de Meo-nak  szavai 2016-ban a SEAT első szabadidő autójának bemutatásakor. Két és fél évvel később ez a szándék teljesült, és a SEAT ma már három  SUV-val, azaz szabadidő autóval rendelkezik kínálatában. Mindegyiknek közös a fejlesztési DNS-e, de mindegyik megkülönböztethető egyéniség, és mindhárom gépkocsi először jelent meg együtt  az utakon abban a városban, amelyikben létrehozták őket.

 Formatervezés Barcelonában

Ami döntő tényező a szabadidő autót vásárlók 65 %-a számára. A SEAT-oknak közös az eredete: Barcelona. "Mindhárom autó csak ebben a városban jöhetett létre"- vélekedik Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT formatervezési igazgatója. Mindegyik autó elegáns, sportos és a részletek iránti figyelemmel jött létre, ezek mindhárom autó közös tulajdonságai, de mindegyik modell  saját jellemzőkkel is bír. Így például  az Arona  erős crossover jelleggel, 68 lehetséges színváltozattal  dicsekedhet, az Atecát elegáns sziluettje különbözteti meg, míg a Tarraco-t jellemző  orr része emeli ki környezetéből, ugyanakkor ezek jelzik, hogy milyenek lesznek a SEAT modellek a jövőben.

 Minden igényt kielégítő motorok

Az Arona  95 lóerejétől a Tarraco 190 lóerejéig  a három szabadidő autó a motorok széles választékát  kínálja, és garantálja a teljesítményt, a hatékonyságot és a megbízhatóságot. Mindezen túl az Arona kategóriájának első modellje, amelyik sűrített földgázzal (CNG) működő motort kínál, miközben a Tarraco már hálózatról tölthető hibrid változatban is elérhető lesz. "A SEAT legnagyobb szabadidő autója a funkcionalitás és a sokoldalú kihasználhatóság mesterműve" -, mondja dr. Matthias Rabe,  a SEAT a kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

Elsődleges a  biztonság

A közlekedési dugó-asszisztens, a sávtartó automatika, az adaptív távolság tartó  rendszer, a városi vészfék funkció. - csupán néhány elem a legkorszerűbb biztonsági segédprogramok közül, amelyeket a SEAT szabadidő autóiba beépítettek, és amelyek a márka biztonság iránti elkötelezettségét mutatják, a Tarraco pedig még magasabbra emeli a lécet, a gyalogost és kerékpárost felismerő rendszereik beépítésével.

 Összekapcsolva  a jövővel

A gépkocsit vásárlók 28 %-a számára a gépkocsi összekapcsolhatósága elsődleges fontosságú tulajdonság. A SEAT intenzíven dolgozik azon, hogy a  legjobb megoldásokat kínálja válaszként környezetünk növekvő digitalizálásra, és a három szabadidő autó demonstrálja ezt.  Egyrészt  a digitális műszerfallal és a 8 colos érintő-képernyővel, másrészt az okos telefon és a gépkocsi közötti kapcsolatot adó Full Link funkcióval. Ez a rendszer az okos telefont a gépkocsival  az Apple Car Play, az Android Auto valamint a Mirror Link alkalmazásokkal kapcsolja össze, garantálva ezáltal az okos telefon és a gépkocsi biztonságos összeköttetését.

 Értékesítési sikerek

A vásárlók 30 %-a jelenleg olyan gépkocsit választ, amelyik a szabadidő autóknál elérhető megemelt üléspozíciót kínál. Az elmúlt öt évben az ilyen közepes méretű gépkocsik értékesítése majdnem  megkettőződött Európában,  és ez a növekvő tendencia tovább emelkedik. Az eladások ebben a kategóriában várhatóan  40 %-kal emelkednek 2025-ig, és elérik a 2.8 milliós darabszámot. A SEAT esetében  a szabadidő autók jelentik a kulcstényezőt  a vállalat értékesítéseinek fellendülésében, mert a márka által értékesített minden harmadik gépkocsi szabadidő autó.

Három szabadidő autó, tények és számok

ATECA ARONA TARRACO
A bevezetés időpontja 2016 2017 2018
Ülések száma 5 5 Max 7 ülés
Hosszúság (mm) 4363 4138 4735
Motorok 115 LE 1.0 TSI- tül 190LE 2.0 TSI-ig 95 LE 1.0 TSI-től 150 LE 1.5 TSI-ig 150 LE 1.5 TSI től 190 LE 2.0 TSI és 190 LE  2.0 TDI-ig
Csomagtartó mérete (literben, ledöntött hátsó ülésekkel) Max 1604 Max 1280 Max 1920
Alkották: Barcelona Barcelona Barcelona
Gyártják: Kvasiny (Cseh Köztársaság) Martorell (Spanyolország) Wolfsburg (Németország)