Szeptember 1-jétől Alfonso Sancha a SEAT Végrehajtó Bizottságának tagja, aki Klaus Ziegler helyét veszi át

Alfonso Sancha, a SEAT új beszerzési ügyvezető alelnöke

03.10.2019

Alfonso Sancha-t (Mainz, Németország, 1965) nevezték ki a SEAT új beszerzési ügyvezető alelnökévé, aki szeptember 1-jétől tölti be posztját Klaus Ziegler helyén, aki a Volkswagen-csoport konnektivitási, e-mobilitási és járművezetői asszisztens rendszereinek beszerzési vezetőjévé válik. Sancha fontos nemzetközi pozíciókat töltött be a Volkswagen-csoporton belül, ideértve a Csoport Kínában történő beszerzésért felelős alelnökségét és a Volkswagen-csoport fém alkatrészek beszerzési vezetői posztját.

A spanyol ügyvezető abban az időben csatlakozik a társasághoz, amikor nőtt a Beszerzés felelőssége a Volkswagen-csoporton belül. Sancha céljai között szerepel a Beszerzési divízióban a SEAT elektromos stratégiájának kidolgozása Arra is törekszik, hogy erősítse vezető szerepét Észak-Afrikában, ahol a társaság vezető beszállítói kapcsolatokkal rendelkezik, valamint a kínai régióban, ahol a SEAT a Volkswagen Group China és a JAC közös vállalkozásának keretében van jelen, illetve mindezek mellett támogassa a SEAT terjeszkedését Latin-Amerikában.

Szándékai szerint további lendületet szeretne adni a beszerzési tevékenységnek, amely 2018-ban 7.137 milliárd euró volument bonyolított le, 5,6% -kal többet, mint az előző évben (6.758 milliárd euró). Az elmúlt öt évben a SEAT által kezelt beszerzések volumene 23,2% -kal nőtt.

Ezenkívül a SEAT felelős 2017 óta a Volkswagen-csoport általános beszerzési tevékenységeinek koordinálásáért is az Ibériai-félszigeten az összes olyan beszerzésnél, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a járművekhez, a szinergiák egyeztetése és a költségoptimalizáláshoz való hozzájárulás céljából.

Alfonso Sancha több területen dolgozott a Volkswagen-csoportban és a SEAT-nál, ahol korábban ő volt a felelős a külső beszerzésért és az új projektek területéért. Széles körű tapasztalata révén nemzetközileg is kiemelt pozíciókat töltött be Németországban, Mexikóban és Kínában, ahol 2011 és 2014 között a Volkswagen Group China beszerzésért felelős alelnöke volt. A szeptemberi SEAT-hoz történő csatlakozásáig Sancha az egész Volkswagen-csoport fém alkatrészeinek beszerzésének vezetője volt.

"Alfonso Sancha hosszú beszerzési területen meglévő tapasztalata, a Volkswagen-csoportnál és a SEAT stratégiai projektjeiben és piacain, például Kínában, meghatározó lesz majd a vállalat jövőbeli céljainak elérése és az eddig elért eredmények fellendítése szempontjából. Örülünk, hogy a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező spanyol ügyvezetőt a SEAT Végrehajtó Bizottságában üdvözölhetjük"- emelte ki a SEAT elnöke, Luca de Meo.

Klaus Ziegler a SEAT Végrehajtó Bizottságában betöltött majdnem öt évig tartó poziciójából, az e-mobilitást és a járművezetői asszisztens rendszerek beszerzésének vezetőjeként a Volkswagen-csoporthoz vált. "Klaus Ziegler fontos szerepet töltött be a 2016 elején indított termék offenzíva szállító hálózatának irányításában, és hozzájárult olyan kulcsfontosságú projektek sikeres megvalósításához, mint például az Ibériai-félsziget általános beszerzésének irányítása, és ahhoz, hogy a márka Észak-Afrika vezető márkájává válhatott" - tette hozzá de Meo.