A teljesen új SEAT Leon még határozottabb egyéniséget visz a kompakt autók kategóriájába

A teljesen új SEAT Leon még határozottabb egyéniséget visz a kompakt autók kategóriájába

15.01.2020

A teljesen új SEAT Leon már majdnem megérkezett. A márka legújabb járműve új dinamikát visz a kompakt szegmensbe, külső formavilága a modell karakteres megjelenését, eleganciáját és sportosságát hangsúlyozza, forradalmi fejlődésen átesett arculata azonban így is egységes, látványos és kiforrott marad.

A SEAT Leon következő generációja jelentős formatervezési fejlődést felmutatva elődje esztétikus külalakjára épít. Az újdonság jelenléte így  - akár álló helyzetben, akár menet közben szemlélve - még hangsúlyosabbá válik, köszönhetően tovább javított méreteinek, határozottabb orrkialakításának, finomabb vonalvezetésének és szoborszerűen megformált hátsó részeinek.

Az újdonság kifejező formai nyelvezetének alapját a korszerű MQB Evo (Moduláris Keresztmotoros Platform) adja, amely biztosította a formatervező csapat számára szükséges rugalmasságot és jó alkalmazhatóságot. A teljesen új SEAT Leon megnövekedett méretei mind az ötajtós, mind a Sport Tourer modell esetében tovább javították az új modellgeneráció formatervének érzékelhető arányait.

"Az új SEAT Leon előrelépést hozott formai nyelvezetünkben, az előző generációnál karakteresebb megjelenése mellett megőrizte a márka génjeit és megtartotta a Leon modellek tipikus jellemzőit." - nyilatkozta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT formatervezési vezetője.

A modell külső megjelenése magán hordozza az autó legfontosabb jellemzőit, mint a magabiztosság, az elegancia és a sportosság.

Az új SEAT Leon felületei még kimunkáltabbak lettek, határozottabb formákkal és még elegánsabb formai megoldásokkal. Amint fény éri a karosszériát és végighalad a teljes felületén, a jármű színei és árnyalatai több változatban és tónusban válnak láthatóvá. Ezzel mélyebbé, térhatásúvá válik a jármű látványa, létrehozva egy többrétegű és folytonosan változó karaktert.

A teljesen új SEAT Leon hátsó részének karakterét az autó két oldalát összekötő LED világítás határozza meg, míg a csomagtér ajtó megjelenése a jármű dinamikus jellegét erősíti. Mind a világítási rendszer, mind pedig a légterelő vonalvezetése még álló helyzetben is a sebesség érzetét kelti.

Az új SEAT Leon formai világát a fejlődés és a forradalom kettőse határozza meg, amely egy merész vonalakkal megalkotott, határozottabb megjelenésű autót eredményezett. A SEAT formatervezői csapata most egy olyan modellel jelentkezik a piacon, amely egy egységes, látványos és kiforrott formai nyelvezetet használva a sportosság, a dinamika és az elegancia elegyét kínálja.

A teljesen új SEAT Leon modellt a SEAT martorelli üzemének létesítményeiben tervezték, fejlesztették és a gyártása is itt történik.

A nagyon várt új SEAT Leon modellt már most megelőzi a híre: az újdonság lesz a márka legbiztonságosabb, leginkább hálózatba kapcsolt járműve, amely hasznosítja az elektromos hajtásláncok és a vonzó, kiforrott megjelenés előnyeit. De egyelőre be kell érjük a modell hátsó részének formavilágával, amíg a Leon negyedik generációja teljes valójában színre lép január 28-án.