A CASA SEAT április 23-án nyitja meg kapuit

A CASA SEAT április 23-án nyitja meg kapuit

13.02.2020

A CASA SEAT, a vállalat új, multifunkciós létesítménye Barcelona szívében, április 23-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az időpont egybeesik Szent György napjával és a Könyv és a szerzői jogok világnapjával, egyben tisztelgés a város előtt is, ahol a spanyol márkát 70 évvel ezelőtt megalapították. Az időpontválasztás tükrözi továbbá a SEAT törekvését, hogy az új létesítménnyel illeszkedjen Barcelona kulturális arculatához.

A CASA SEAT azzal a céllal született, hogy hozzájáruljon a jövő mobilitásának megalkotásához. A létesítmény programkínálata a fenntarthatósággal, formatervezéssel, technológiával és üzleti kérdésekkel kapcsolatos ötletbörzék, viták és találkozók támogatására fókuszál. A Paseo de Gracia és az Avenida Diagonal sarkán található új rendezvénytér célja, hogy koncertek, alkotói találkozók, művészeti kiállítások és egyéb kulturális események keretén belül összehozzák az új trendeket és a városi tehetségeket. A látogatóknak lehetőségük lesz az étterem részt illetve az együttműködésre és innovatív projektekre nyitott munkaállomásokat is felkeresni.

"A CASA SEAT tisztelgés Barcelona előtt és ezért döntöttünk amellett, hogy április 23-án nyissuk meg kapuit a nagyközönség előtt. Ez az év egyik legkülönlegesebb napja a város és a kultúra számára és mi részesei szeretnénk lenni az ünnepnek." - nyilatkozta a SEAT értékesítés és marketing területekért felelős alelnöke és a CUPRA márka vezérigazgatója, Wayne Griffiths. "A CASA SEAT a véleménycserét ösztönzi és a holnap mobilitásának és városának kihívásaira adott válaszok kidolgozásában vesz részt. A SEAT és a CUPRA szeretné megosztani az ezzel kapcsolatos elképzeléseit, egyúttal tanulni kíván mindabból, amelyet Barcelona nyújthat." - tette hozzá Griffiths.

Tér, amely két építész és tervező ikon kézjegyét hordozza magán

A CASA SEAT megvalósítása kapcsán a SEAT két világszínvonalú építésszel és tervezővel működött együtt: Carlos Ferrater (OAB stúdió) vezette az épület felújítását, míg a létesítmény egyedülálló terének belsőépítészeti megoldásai Lázaro Rosa-Violán nemzetközi hírű szakember munkáját dicséri.

A CASA SEAT 2 600 négyzetméteres alapterülete négy emeleten terül el. Carlos Ferrater és csapata egy városon belüli találkozási pontként tekintettek a térre annak megnyitásával és a falak lebontásával. Ez a cél tükröződik az összefüggő homlokzat kialakításánál, amelynek egyedülálló, ívelt bronz szitanyomat bevonata Barcelona városának egyik vizuális jelképe lesz.

Ezen kívül Lázaro Rosa-Violán olyan belső kialakítást álmodott meg, amely egy hívogató és dinamikus teret hozott létre a csúcsminőségű anyagok alkalmazásával illetve világos, telített színek széles skálájának használatával. Barcelona fénye adja a belső tér központi elemét és fokozza a látogatók élményét. Mind az üveghomlokzaton átszűrődő természetes fény, mind pedig a közvetett belső világítás egy kellemes és nyugodt légkört teremt, amelyet a CASA SEAT minden látogatója élvezni fog.

A CASA SEAT igazgatója, Gabriele Palma hangsúlyozta, hogy "az új létesítmény helye szimbolikus jelentőségű és azt szeretnénk, ha ez lenne az a hely, ahol a város pezseg. Szent György napjától kezdve a jövő mobilitásának a CASA SEAT épületében mindig lesz egy találkozási pontja. Technológiával, innovációval és üzleti kérdésekkel kapcsolatos tartalmakat fejlesztünk, de ugyanígy foglalkozunk a művészettel, formatervezéssel, kultúrával és a városi trendekkel is."

A CASA SEAT az interneten már megnyitott kapuit. A https://casa.seat/en oldalon az érdeklődők még többet tudhatnak meg a projektről és nyomon követhetik a létesítménnyel és annak programkínálatával kapcsolatos híreket.