A Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynöksége engedélyezte a készülék klinikai bevizsgálását

A SEAT megkezdi a lélegeztető gépek gyártását martorelli létesítményeiben

06.04.2020

A SEAT martorelli üzemeiben megkezdi  a lélegeztető gépek  gyártását annak érdekében, hogy  hozzájáruljon a COVID-19 okozta válság elleni küzdelemhez. A Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynöksége engedélyezte a készülék klinikai bevizsgálását, és a készülékek napi termelését a hatóságokkal egyeztetve folyamatosan hozzáigazítják  az igényekhez, hogy elkerüljék a felesleges készleteket. A vállalat arra törekszik, hogy elérje a napi 300 lélegeztető gép legyártását a SEAT Leon gyártósorán.

Az OxyGEN elnevezésű lélegeztető készülék a Protofy.xyz cég által tervezett ingyenes hardver, amelynek tervezése orvosi szempontból Dr. Manel Puig Domingo (Germans Trias y Pujol Kutató  Intézet), Dr. Oriol Estrada (Hospital Germans Trias i Pujol) és Dr. Josep María Nicolás (Hospital Clínic) orvosok koordinálása mellett folyt.  Ez az együttműködésben megvalósított munka kéthetes versenyfutás volt az idővel, hogy a projekt létrejöhessen.  Az ipari megvalósítási szakaszban a  SEAT vezetése alatt  több különböző partner is részt vett.

A SEAT elnöke és a pénzügyekért és informatikai ügyekért felelős alelnöke, Carsten Isensee hangsúlyozta, hogy "az orvosi ellátás hiányára való reagálás elsőbbségi feladat,  és egyben  felelőssége is  az olyan nagy ipari kapacitással rendelkező vállalatnak, mint például a SEAT. Most minden támogatásra szükség van, hogy együtt küzdjünk a  COVID-19 terjedése ellen. "

Ezt a lélegeztető gépet  a SEAT Leon gyártósorán gyártják, és az erre átalakított  ablaktörlő motort építik be.  Minden eszközben több mint 80 elektronikus és mechanikus alkatrész van, és a gép alapos minőségellenőrzésen megy át, és ultraibolya fénnyel sterilizálják.

A SEAT termelésért és logisztikáért felelős alelnöke, a projekt vezetője Dr. Christian Vollmer rámutatott, hogy "a csapatmunka és az együttműködés most fontosabb, mint valaha azért, hogy együtt megpróbáljuk kielégíteni az egészségügyi központok igényeit. A SEAT-nál nekünk fejlett tömeggyártó  rendszerünk van, és a jelenlegihez hasonló helyzetben az  a mi felelősségünk, hogy ezt a spanyol társadalom rendelkezésére bocsássuk. "

A SEAT jogi szolgáltatásokért és a jó kormányzásért felelős alelnöke, Luis Comas hangsúlyozta, hogy "ez a folyamat nem lett volna lehetséges a Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynökségének támogatása,  valamint annak igazgatója és a spanyol egészségügyi miniszter személyes részvétele nélkül".

SEAT elkötelezett amellett, hogy minden lehetséges módon segítse az egészségügyi rendszert és a szakembereket a COVID-19 terjedésének lelassításában. A SEAT jelenleg is elemzi azon olyan bejelenthető projektek megvalósíthatóságát, amelyek átmentek  minden szükséges egészségügyi teszten, és a megfelelő hatóságok kiadták rájuk a gyártási engedélyt. Ennek érdekében többek között a termelés-, az egészségügy és vészhelyzetek-, a fejlesztés-, a logisztika- és minőségbiztosítás területéről érkező szakemberek csapata az elmúlt két hétben versenyt futva az idővel  dolgozott azért, hogy ezek a projektek valósággá váljanak.

A lélegeztető gép kifejlesztésében együttműködő szervezetek
Protofy.xyz
OxyGEN
Hospital Clínic
Hospital Germans Trias i Pujol
Germans Trias y Pujol Investigation Institute (IGTP)
Hospital del Mar
CMCiB (Catalan Centre for Comparative Medicine and Bioimaging)
University of Barcelona
Recam Laser
Doga Motors
Luz Negra
LCOE (Official Central Automation Laboratory)
Ficosa
Bosch
IDNEO
Secartys
Espiroflex
Gaso
Cuatrecasas
Guardia Civil
Guardia Urbana
Mossos d'Esquadra
Policía Nacional